بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

۳ راهکار اساسی برای از بین بردن ترشی رب گوجه فرنگی

“`html

ترش شدن رب خانگی یکی از مشکلات شایع است که می‌تواند طعم آن را تغییر دهد. برای جلوگیری از ترش شدن رب، چند راه‌حل وجود دارد که در این مقاله از بخش آشپزی در مجله رضیم توضیح می‌دهیم.

روش‌های رفع ترش شدن رب گوجه فرنگی

رب‌های آماده معمولا کم‌تر ترش و گازدار می‌شوند. اما اگر از رب‌های خانگی به درستی نگهداری نکنید، خیلی سریع مزه آن‌ها تغییر کرده و ترش می‌شوند. هرچند ترش شدن رب در مراحل اولیه نشانه خراب شدن آن نیست، اما اضافه کردن آن به غذا می‌تواند طعم غذا را تغییر دهد.

برای رفع ترش شدن رب خانگی، روش‌های مختلفی وجود دارد. در ادامه با این روش‌ها آشنا می‌شوید.

۱- مقداری نمک به رب اضافه کنید

اگر رب خانگی شما ترش شده، می‌توانید با اضافه کردن نمک به آن کمک کنید. رب را در یک ظرف بزرگ ریخته و مقداری نمک به آن اضافه کنید. دقت کنید که طعم رب خیلی شور نشود.

سپس رب را هم بزنید تا نمک کاملا مخلوط شود و حباب‌های هوای آن خارج گردد. بعد، رب را با یک پارچه تمیز بپوشانید و به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید. سپس آن را در شیشه‌های تمیز بریزید و دوباره در یخچال قرار دهید. این روش به طور کامل ترشی را برطرف نمی‌کند، اما آن را کاهش می‌دهد و از افزایش ترشی در آینده جلوگیری می‌کند.

اگر مقدار زیادی رب دارید، می‌توانید آن را در ظروف پلاستیکی یا کیسه‌های زیپ‌دار گذاشته و در فریزر بگذارید. این کار نه تنها از ترش شدن رب جلوگیری می‌کند، بلکه ماندگاری آن را نیز افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: ۳ خاصیت رب گوجه‌فرنگی برای درمان سوختگی

۲- رب را دوباره بجوشانید

روش دیگری که می‌توانید برای رفع ترش شدن رب خانگی استفاده کنید، جوشاندن دوباره آن است. رب را در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید.

جالب است که بدانید، وجود آب در رب یکی از عوامل ترش و گازدار شدن آن است. جوشاندن دوباره رب باعث از بین رفتن آب اضافی و کاهش ترشی و گاز می‌شود.

بیشتر بخوانید: رسپی کنسرو گوجه‌فرنگی پوست‌کنده


برای این کار مقداری نمک به رب اضافه کنید و سپس آن را روی حرارت قرار دهید. رب را به آرامی هم بزنید تا داغ شود. اگر رب شما شل است، می‌توانید آن را چند دقیقه بجوشانید تا غلیظ شود. بعد از اینکه روی حرارت بود، شعله را خاموش کنید و اجازه دهید رب خنک شود، سپس آن را در شیشه‌های تمیز گذاشته و در یخچال نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید: چه کار کنیم که رب گوجه‌فرنگی سیاه نشود؟

۳- مقداری روغن به رب اضافه کنید

برای کاهش ترشی رب، می‌توانید آن را در یک قابلمه ریخته و کمی نمک به آن بیفزایید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و پیوسته هم بزنید تا رب بجوشد. در این مرحله می‌توانید چند قاشق روغن به رب اضافه کنید.

این کار کمک می‌کند تا رب کپک نزند و ترش نشود. بعد از اینکه رب خنک شد، آن را در شیشه‌های تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی ترشی قارچ و زیتون


“““html

نکاتی که باید در مورد رفع ترش شدن رب خانگی بدانید:

  • برای اینکه رب شما ترش نشود، حتماً از گوجه‌های سالم و گوشتی استفاده کنید.
  • در حین تهیه رب خانگی، مقداری نمک به آن اضافه کنید تا ترش نشود و ماندگاری بیشتری داشته باشد.
  • اگر مقدار زیادی رب تهیه کرده‌اید، بهتر است از ابتدا آن را در کیسه‌های زیپ‌دار بریزید و در فریزر قرار دهید.
  • نگهداری رب در مکان گرم باعث ترش شدن طعم آن می‌شود. به همین دلیل، از این که رب را بلافاصله بعد از تهیه در یخچال یا فریزر قرار دهید، اطمینان حاصل کنید.
  • اگر بعد از تهیه رب را به صورت گرم در شیشه بریزید و درب آن را ببندید، بخار در شیشه جمع می‌شود و این می‌تواند باعث ترش شدن و گازدار شدن طعم رب شود. برای جلوگیری از این مشکل، صبر کنید تا رب کاملاً خنک شود و سپس آن را در شیشه بریزید.
  • استفاده از گوجه‌هایی که خودشان ترش هستند، موجب ترش‌تر شدن طعم رب می‌شود که کاملاً طبیعی است و نمی‌توان آن را اصلاح کرد.
  • قرار دادن رب در معرض نور مستقیم خورشید باعث ترش شدن آن می‌شود.
  • به یاد داشته باشید که ترش شدن طعم گوجه با بوی ترشیدگی کاملاً متفاوت است. معمولاً بوی ترشیدگی نشان‌دهنده خراب شدن رب خانگی است و در چنین حالتی باید آن را دور بریزید.

در این مقاله از مجله رضیم به روش‌های کاربردی برای رفع ترش شدن رب خانگی اشاره شد. رب ترش شده هیچ مشکلی برای سلامتی ندارد و می‌توانید به راحتی از آن برای طعم دادن به انواع غذاها استفاده کنید. شما از چه روش‌هایی برای رفع ترشی رب گوجه فرنگی استفاده می‌کنید؟

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل