بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

۳ رسپی خورشت گل کلم؛ یک غذای کامل و مغذی

“`html

خورش گل کلم یکی از خوشمزه‌ترین خورش‌های سنتی است که هم با گوشت و هم با مرغ تهیه می‌شود. این غذا طعم بسیار لذیذی دارد و سرشار از خاصیت است. در این مقاله از مجله رضیم می‌توانید با ۳ رسپی خورشت گل کلم و همه فوت و فن‌های درست کردن آن آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای تهیه این خورشت باید لپه‌ها را بپزید و سپس پیاز خرد شده را با مقداری گوشت یا مرغ در روغن سرخ کنید. در ادامه ادویه‎‌ها و رب گوجه و رب آلو را اضافه کنید. مقداری آب در خورش بریزید و صبر کنید تا مواد کمی بپزند. در ادامه گل کلم را در روغن تفت دهید و به خورش اضافه کنید. زمانی که خورشت شما غلیظ شد، می‌توانید آبلیمو و نمک را اضافه کنید. برای خواندن ادامه رسپی خورش گل کلم به ۳ روش مختلف می‌توانید ادامه مقاله را مطالعه کنید.

رسپی خورش گل کلم با گوشت

  • مدت زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
  • مدت زمان پخت غذا: ۳ ساعت
  • درجه سختی: متوسط
  • تعداد نفرات: ۲ نفر

مواد لازم برای تهیه خورش گل کلم با گوشت

مواد لازم برای تهیه خورش گل کلم با گوشت به شرح زیر است:

رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه و ادویه کاری به مقدار لازم
فلفل سیاه و نمک به مقدار لازم
چوب دارچین ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
رب آلو ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده به مقدار لازم
گوشت خورشتی ۲۵۰ گرم
گل کلم کوچک ۱ عدد
آب لیموترش تازه ۱ عدد
لپه ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار

مراحل تهیه خورش گل کلم با گوشت

در ادامه این بخش می‌توانید با مراحل درست کردن خورش گل کلم با گوشت آشنا شوید.

مرحله اول: لپه را بپزید

برای شروع باید مقداری روغن در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. در ادامه لپه را برای چند دقیقه با حرارت متوسط تفت دهید و سپس مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید لپه‌ها به خوبی بپزند و نرم شوند.

بیشتر بخوانید: رسپی خورش کرفس گیاهی

مرحله دوم: گل کلم را در روغن تفت دهید

در این مرحله گل کلم را بشویید و به صورت تکه‌های متوسط خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و سپس آن را روی حرارت قرار دهید. کلم‌ها را برای چند دقیقه در روغن تفت دهید تا به خوبی سرخ شوند. سپس آن‌ها را از ماهیتابه خارج کنید.

مرحله سوم: پیاز را سرخ کنید

پیاز را بشویید و آن را به صورت نگینی خرد شود. حالا پیازهای خرد شده را به همان ماهیتابه گل کلم‌ها اضافه کنید و در روغن تفت دهید تا رنگ پیازها طلایی شود.

بیشتر

“““html
بخوانید: رسپی کوفته انار دون

مرحله چهارم: گوشت و ادویه‌ها را اضافه کنید

بعد از سرخ شدن پیازها، می‌توانید تکه‌های گوشت را به تابه اضافه کنید. گوشت را به همراه پیاز برای چند دقیقه تفت دهید تا رنگش تغییر کند. سپس زردچوبه، ادویه کاری، فلفل سیاه و چوب دارچین را به تابه اضافه کنید و دوباره برای چند دقیقه تفت دهید تا بوی ادویه‌ها بلند شود.

مرحله پنجم: آب را به قابلمه اضافه کنید

حالا مواد را به قابلمه منتقل کنید و بعد آب جوش را به آن اضافه کرده و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت به خوبی بپزد.

بیشتر بخوانید: رسپی خورشت قورمه سبزی

مرحله ششم: رب گوجه و رب آلو را به خورش اضافه کنید

مقداری روغن در یک تابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. رب گوجه و رب آلو را به تابه اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا طعم خامی رب‌ها گرفته شود. بعد از آن، این رب‌ها را به قابلمه خورش اضافه کنید.

مرحله هفتم: خورشت را سرو کنید

اجازه دهید خورش بجوشد و به غلظت دلخواه برسد. اگر نیاز بود، کمی آب جوش به خورش اضافه کنید تا مواد خوب پخته شوند. در این مرحله گل کلم‌ها را هم به خورشت اضافه کنید. وقتی خورش به خوبی پخت و غلیظ شد، نمک را اضافه کنید.

کمی آب لیمو ترش تازه به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورشت حدود یک ساعت دیگر روی حرارت بپزد. سپس شعله گاز را خاموش کرده و این خورش خوشمزه را با برنج زعفرانی سرو کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی سوپ مرغ و اسفناج + نکات کلیدی

بیشتر بخوانید: رسپی آش انار شیرازی

رسپی خورش گل کلم با مرغ

  • مدت زمان آماده سازی: ۱۵ دقیقه
  • مدت زمان پخت غذا: ۲ ساعت
  • درجه سختی: متوسط
  • تعداد نفرات: ۲ نفر

مواد لازم برای تهیه خورش گل کلم با مرغ

مواد لازم برای تهیه این خورش شامل موارد زیر است:

رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه به مقدار لازم
فلفل سیاه و نمک به مقدار لازم
پیاز ۱ عدد
زعفران دم کرده به مقدار لازم
مرغ ۲۵۰ گرم
گل کلم ۱ عدد کوچک
آب لیمو ترش تازه ۱ عدد
لپه ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار

رسپی خورشت گل کلم با مرغ

برای تهیه این خورش باید از مقداری سینه یا ران مرغ خرد شده به جای گوشت استفاده کنید. مراحل پخت این خورش با مرغ شبیه به پخت آن با گوشت است.

  1. ابتدا لپه را با مقداری آب بپزید. گل کلم را خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید.
  2. پیاز خرد شده را با تکه‌های مرغ در روغن تفت دهید.
  3. سپس ادویه‌ها و رب را اضافه کنید. بعد از چند دقیقه آب را به قابلمه بریزید و بگذارید خورشت بجوشد و جا بیفتد.
  4. آب لیمو ترش تازه و نمک را اضافه کنید و وقتی خورش غلیظ شد، آن را در کنار برنج زعفرانی سرو کنید. از آن جایی که مرغ زودتر می‌پزد، زمان کمتری نیاز خواهد داشت.
  5. “““html

  6. خورشت شما سریع‌تر آماده می‌شود.

بیشتر بخوانید: رسپی سوپ شلغم

رسپی خورش گل کلم با گوشت چرخ کرده

  • مدت زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
  • مدت زمان پخت غذا: ۲ ساعت
  • درجه سختی: متوسط
  • تعداد نفرات: ۲ نفر

مواد لازم برای تهیه خورش گل کلم با گوشت چرخ کرده

مواد لازم برای تهیه خورش گل کلم با گوشت چرخ کرده به شرح زیر است:

رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه و ادویه کاری به مقدار لازم
فلفل سیاه و نمک به مقدار لازم
چوب دارچین ۱ عدد
پیاز ۲ عدد
زعفران دم کرده به مقدار لازم
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
گل کلم ۱ عدد کوچک

رسپی خورشت گل کلم با گوشت چرخ کرده

رسپی خورشت گل کلم با گوشت چرخ کرده شامل مراحل زیر است:

  1. برای تهیه این خورش، گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز رنده شده و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مخلوط کرده و خوب هم بزنید.
  2. سپس مایه گوشتی را به شکل گلوله‌های کوچک درآورید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. سپس گلوله‌ها را در روغن داغ سرخ کنید.
  3. در ماهیتابه دیگری، یک عدد پیاز خرد شده را به همراه ادویه، رب و نمک سرخ کنید. کمی آب و لیمو عمانی به قابلمه اضافه کنید و منتظر بمانید تا آب به جوش بیاید.
  4. اکنون گلوله‌های گوشتی را به آب اضافه کنید و حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید تا گوشت‌ها بپزند.
  5. گل کلم خرد شده را با مقداری پودر دارچین به خورشت اضافه کنید و پس از چند دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. خورشت گل کلم خوشمزه شما آماده است و می‌توانید آن را سرو کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی لبو پخته به روش بازاری

بیشتر بخوانید: رسپی خورشت کرفس

نکات و فوت و فن‌های تهیه خورشت گل کلم

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه خورشت گل

“““html

در اینجا به نکات مهم در تهیه خورشت گل کلم اشاره خواهیم کرد.

  • برای تهیه این خورش با گوشت، باید نمک را بعد از پختن گوشت اضافه کنید. اگر نمک را از ابتدا اضافه کنید، گوشت دیرتر می‌پزد.
  • برای تهیه خورشت گل کلم بدون گوشت می‌توانید گوشت و مرغ را حذف کرده و فقط از گل کلم و چاشنی‌ها استفاده کنید.
  • برای تهیه خورشت گل کلم به سبک کرمانشاهی، رب آلو و رب گوجه را حذف کنید و به جای آبلیمو، لیمو عمانی به خورشت اضافه کنید.
  • گل کلم‌ها را برای مدت طولانی روی حرارت نجوشانید؛ زیرا این کار باعث له شدن آن‌ها می‌شود.
  • اضافه کردن رب آلو به این خورشت اختیاری است و اگر دوست ندارید می‌توانید آن را کنار بگذارید.
  • اگر تمایل دارید می‌توانید به جای چوب دارچین از پودر دارچین استفاده کنید تا خوراک خوشمزه‌تری داشته باشید.

بیشتر بخوانید: رسپی گل کلم پلو + ترفند و نکات

در این مقاله از مجله آشپزی رضیم به ۳ روش تهیه خورشت گل کلم و تمام نکات مهم آن اشاره شد. اگر شما تجربه‌ای در تهیه این خورشت دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل