“`html
شور بامیه یکی از خوشمزهترین چاشنیهایی است که میتوانید در خانه درست کنید و با غذاهای سنتی، آبگوشت و دیزی سرو کنید. شما میتوانید از این شور به عنوان دورچین غذا نیز استفاده کنید. در این مقاله از رضیم بلاگ میتوانید با رسپی شور بامیه و همه نکات مهم تهیه این شور خوشمزه آشنا شوید.
مواد لازم جهت تهیه شور بامیه
برای تهیه شور بامیه به مواد زیر نیاز دارید:
بامیه ریز | ۵۰۰ گرم |
ترخون مرزه | ۱ دسته |
آب | ۱ لیتر |
سرکه | ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
نمک | ۱ قاشق غذاخوری |
سیر | ۸ حبه |
مراحل تهیه شور بامیه (روش اول)
در این بخش مراحل درست کردن شور بامیه خانگی را به شما آموزش میدهیم.
بیشتر بخوانید: رسپی خورش بامیه با سبزی
مرحله اول: بامیه را تمیز کنید
برای درست کردن این شور، از بامیه ریز استفاده کنید تا طعم و ظاهر بهتری داشته باشد. ابتدا سر و ته بامیهها را با احتیاط برش بزنید. به یاد داشته باشید که باید بافت میانی بامیه را نشکنید، زیرا این کار باعث لزج شدن شور میشود.
مرحله دوم: ترخون و مرزه را پاک کنید
ترخون و مرزه را پاک کنید و برگهای زرد یا خراب را جدا کنید. سپس آنها را با آب بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافیشان خارج شود. بعد از چند دقیقه، سبزیها را روی یک پارچه تمیز و خشک پهن کنید تا کاملاً خشک شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی خورش بامیه و بادمجان
مرحله سوم: سرکه و نمک را بجوشانید
یک لیتر آب را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. سپس سرکه و نمک را به آن اضافه کنید و بگذارید این ترکیب به جوش بیاید. پس از یک دقیقه، شعله را خاموش کنید و بگذارید ترکیب خنک شود.
بیشتر بخوانید: رسپی خیارشور سرکهای و نمکی خانگی
مرحله چهارم: شور را آماده کنید
پوست سیرها را جدا کنید و سپس آنها را به همراه بامیهها در شیشههایی تمیز و خشک بریزید. محلول آب و سرکه را در شیشهها بریزید و در آخر سبزیها را روی مواد قرار دهید.
درب شیشهها را محکم ببندید و آنها را در یخچال بگذارید. بعد از دو هفته شور بامیه شما آماده است و میتوانید آن را با انواع غذاها میل کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی شور خانگی؛ ترد و مجلسی
رسپی بامیه شور فوری (روش دوم)
برای
“““html
برای تهیه شور بامیه فوری، ابتدا بامیهها را خوب بشویید و خشک کنید. سپس در یک قابلمه آب، نمک و سرکه را مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید. وقتی آب به جوش آمد، بامیهها را به آن اضافه کنید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بجوشانید تا نرم شوند.
بعد از اینکه شور خنک شد، آن را در شیشه بریزید. شما میتوانید شور را به محض خنک شدن مصرف کنید. توجه داشته باشید که این روش باعث میشود شور بامیه مدت کمتری ماندگاری داشته باشد و باید زودتر مصرف شود.
مراحل تهیه شور بامیه فوری به این شکل است:
- ابتدا بامیهها را بشویید و خشک کنید. سیرها را پوست بکنید و کنار بگذارید.
- برای خوشمزهتر کردن شور، چند حبه سیر و فلفل سبز را در شیشه بریزید و کمی سبزی خشک هم اضافه کنید.
- سپس بامیهها را داخل شیشه قرار دهید و بقیه سیر و فلفل و سبزیها را اضافه کنید.
- در پایان، مقدار کمی آب را با سرکه و نمک مخلوط کنید، خوب هم بزنید و این ترکیب را داخل شیشه بریزید.
- درب شیشه را ببندید و آن را در جای خنک بگذارید تا شور شما آماده شود.
- به یاد داشته باشید که ماندگاری شور در این روش کمتر است و باید سریعتر مصرف شود.
بیشتر بخوانید: معرفی ۸ زیتون طعمدار جدید؛ تنوعی در طعم زیتون
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی انبه با روغن زیتون
نکات و فوت و فنهای تهیه شور بامیه
در ادامه چند نکته مفید برای تهیه شور بامیه ارائه میدهیم. با ما همراه باشید.
- برای مزهدار کردن شور میتوانید از تخم گشنیز هم استفاده کنید.
- استریل کردن شیشه شور، روشی ساده برای جلوگیری از کپک زدن آن است. میتوانید شیشهها را به مدت ۱۵ دقیقه در آب بجوشانید یا به مدت ۱۰ دقیقه در فر قرار دهید و بعد بگذارید خنک شوند.
- به جای ترخون و مرزه میتوانید از ترکیب ترخون، نعنا، مرزه و شوید استفاده کنید.
- برای داشتن شور تندتر، میتوانید کمی فلفل تند یا پودر فلفل قرمز به آن اضافه کنید.
- تا زمانی که درب شور باز نشده، آن را در مکانی تاریک و دور از نور خورشید نگهداری کنید.
- سرکه زیادی باعث میشود شور شما طعم ترشی بگیرد؛ پس بهتر است مقدار مناسبی استفاده کنید.
- اگر میخواهید عطر سیر بیشتر شود، آن را خرد کرده و در شیشه بریزید.
- به جای سیر میتوانید از موسیر برای مزهدار کردن شور استفاده کنید.
- در برخی از دستورها به شور بامیه گلپر هم اضافه میشود.
- اگر سبزی تازه ندارید، میتوانید از سبزی خشک استفاده کنید.
- قبل از اضافه کردن سبزیجات به شور، آنها را خوب خشک کنید تا شور کپک نزند.
- بامیههای نصف شده و آسیبدیده برای تهیه شور مناسب نیستند.
- میتوانید از سرکه انگور طبیعی خانگی برای تهیه شور استفاده کنید.
- جوشاندن بامیه در آب نمک و سرکه باعث نرم شدن آن میشود؛ برای تهیه شور بامیه ترد، باید صبر کنید تا ترکیب کاملاً خنک شود و سپس آن را به شیشه اضافه کنید.
- اگر شور بامیه لیز شد، میتوانید آب آن را دور بریزید و دوباره ترکیب آب نمک و سرکه را آماده کنید.
- برای مزهدار کردن شور میتوانید از فلفل سبز شیرین هم استفاده کنید.
- فقط از بامیه تازه و سالم برای تهیه شور استفاده کنید؛ بامیه منجمد یا کهنه مناسب نیست.
شور بامیه چاشنی خوشمزهای است که به راحتی میتوانید در خانه تهیه کنید و از طعم آن در کنار غذاهای مختلف لذت ببرید. اگر تجربهای در تهیه این شور دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خود را با ما در این مطلب از مجله آشپزی رضیم به اشتراک بگذارید.