“`html
چگونه کالباس را در خانه سریع و سالم تهیه کنیم؟
بسیاری از ما طعم سوسیس و کالباس را دوست داریم. اما به دلایل مختلف مانند مضرات این مواد غذایی، از خوردن آنها پرهیز کردهایم.
با درست کردن سوسیس و کالباس در خانه، میتوانید بدون نگرانی از طعم خوشمزه آن لذت ببرید. در این مطلب، ما به شما دستور تهیه کالباس خانگی را آموزش میدهیم.
چطور در خانه کالباس درست کنیم؟
روش اول: تهیه کالباس گیاهی خانگی
مواد لازم:
- سینه مرغ بدون استخوان: 1 عدد متوسط
- سیر: 3 حبه
- زرده تخم مرغ: 1 عدد
- آرد ذرت: 1 قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه: 1 قاشق مرباخوری سر خالی
- نمک: 1 قاشق چایخوری پر
- زنجبیل: یک پنجم قاشق مرباخوری رنده شده یا پودر
- هل ساییده: نصف قاشق مرباخوری
- روغن مایع: 1 قاشق غذاخوری
- هویج کوچک پخته و ریز شده مکعبی: 1 عدد
- قارچ پخته و ریز شده مکعبی: 2 عدد متوسط
دستور تهیه کالباس خانگی خوش طعم و متفاوت
ابتدا سینه مرغ را همراه با سیر 2 بار چرخ کنید. سپس آرد ذرت را الک کرده و مواد خشک را به آن اضافه کنید. بعد از آن مرغ را با مواد خشک کمی ورز دهید.
زرده تخم مرغ و روغن را اضافه کنید و به اندازهای ورز دهید تا خمیر یکدستی بدست آید. سپس هویج و قارچ را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا در خمیر بهطور یکنواخت پخش شود.
یک کیسه فریزر را باز کنید و مواد را به شکل استوانهای با قطر حداکثر 10 سانت روی آن قرار دهید و بپیچید. سپس به مدت 80 دقیقه بخارپز کنید.
بعد از پخت، کیسه را خارج کنید و بگذارید کمی خنک شود. سپس در یخچال بگذارید تا کاملاً سرد شود.
روش دوم: تهیه کالباس مرغ خانگی
مواد لازم:
- سینه 1 مرغ متوسط چرخ شده
- آرد: 2 قاشق غذاخوری پر
- شیر خشک نیدو: نصف لیوان
- پاپریکا
- پودر سیر
- پودر فلفل سیاه
- پودر فلفل قرمز
- پودر آویشن
- پودر زنجبیل
- پودر تخم گشنیز
- ادویهها: هرکدام 1 قاشق چایخوری
- سیر تازه: 4 یا 5 حبه
- جوز هندى و زنجبیل رنده شده: مقدارى
- جعفرى خشک: 1 قاشق چایخوری
- نمک
- یخ: 4 تکه قالب یخچالی
- کیسه پخت غذا یا سلفون + مقداری چسب نوارى شیشهای
دستور تهیه:
در یک ظرف، پودر شیر خشک و آرد را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید. در ظرف دیگری گوشت را بریزید و تمام ادویهها و رنده شدهها (جوز هندى و زنجبیل) را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. سپس پودر شیر و آرد مخلوط شده را در 3 مرحله به گوشت اضافه کنید و هر بار با قاشق خوب هم بزنید.
سپس تمام مواد را به همراه 4 تکه یخ در غذاساز ریخته و خوب میکس کنید تا خمیر نرم و یکنواختی حاصل شود. در این مرحله میتوانید از کیسه مخصوص پخت غذا یا سلفون استفاده کنید.
پشت یک سینی سلفون را کمی باز کنید و مواد را روی آن قرار داده و خوب مرتب کنید تا به شکل رول کالباس درآید. سپس چند دور سلفون را دور رول بپیچید و هر بار محکم بکشید تا هنگام پخت تغییر شکل ندهد.
دو سر سلفون را گره بزنید و چند دور هم از دو سر رول و هم از طول آن چسب بزنید. ظرفی که بتوانید رول را به صورت افقی در آن قرار دهید را تا نیمه از آب پر کنید و وقتی آب جوش آمد، رول را به طور افقی در آن قرار دهید و به مدت 1 ساعت با حرارت متوسط بپزید.
بعد از پخت، بگذارید کمی خنک شود، سپس چسبها را ببرید و با همان سلفون در یخچال بگذارید تا کاملاً سرد شود و هنگام برش دادن خرد نشود. میتوانید برای تزئین مقدار کمی پسته را با گوشت مخلوط کنید.
“““html
روش سوم جهت تهیه کالباس بوقلمون خانگی
مواد لازم :
- سینهی مرغ یا بوقلمون ۵۰۰ گرم
- روغن مایع ۵۰ گرم
- تخم مرغ ۱ عدد
- آب و یخ ۱۰۰ گرم
- پودر آب پنیر ۱۵ گرم
- شیر خشک ۱۵ گرم
- شکر ۱ قاشق چایخوری
- آرد سفید ۷۵ گرم
- سیر ۳ حبه
ادویهجات مورد نیاز در تهیه کالباس خانگی
- میخک ۱ عدد
- فلفل سفید ۱/۲ قاشق چایخوری
- پودر سیر ۱ قاشق چایخوری
- زنجبیل ۱/۵ قاشق چایخوری
- هل سائیده شده ۱/۲ قاشق چای خوری
- آویشن ۱ قاشق چای خوری
- پودر ریشهی جوز ۱/۴ قاشق چایخوری
- نمک ۳ قاشق چای خوری
در دستور تهیه کالباس خانگی، شما میتوانید از گوشت قرمز بدون چربی، سینهی مرغ یا بوقلمون استفاده کنید. همچنین اگر دوست دارید، میتوانید به کالباس خود فلفل دلمهای رنگی، هویج خام و قارچ اضافه کنید یا آنها را تزئین کنید.
برای این کار، ۱۰۰ گرم قارچ را با یک لیوان آب و ۱ قاشق چایخوری آب لیمو به مدت ۵ دقیقه بجوشانید و تا زمان استفاده در یخچال نگهداری کنید. سپس قبل از استفاده، آب آن را کاملاً خارج کنید.
دستور تهیه کالباس خانگی خوشمزه
ابتدا گوشت تازه را در فریزر قرار دهید تا کمی سفت شود. سپس گوشت سفت شده را با ۳ حبه سیر دو بار چرخ کنید. (اگر از گوشت مرغ استفاده میکنید، قبل از چرخ کردن پوست، چربی و استخوانها را بگیرید.)
گوشت، روغن مایع، تخم مرغ و ادویهها را در غذاساز بریزید و به مدت ۵ دقیقه خوب مخلوط کنید. سپس آب و یخ را به مخلوط اضافه کنید. آرد را نیز اضافه کنید و به خوبی مخلوط را هم بزنید.
در انتها نمک و شکر را اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیری صورتی رنگ به دست آید. اگر دوست داشتید، میتوانید در این مرحله هویج، فلفل دلمهای رنگی، قارچ و پسته هم به مخلوط اضافه کنید.
سپس خمیر را با چرخ گوشت به داخل محفظه مخصوص کالباس (روده) منتقل کنید و آن را محکم ببندید. اگر نمیخواهید از روده استفاده کنید، میتوانید از سلفون به این شکل استفاده کنید: سلفون را باز کنید، خمیر را روی آن بگذارید و رول کنید تا هیچ حبابی در آن نباشد و خوب فشرده شود.
سه دور سلفون را دور گوشت بپیچید و یک سر آن را با سیم محکم ببندید. سپس طرف دیگر را نیز محکم کنید.
کالباس را بخارپز کنید؛ در یک ظرف بزرگ آب در حال جوش قرار دهید به طوری که کالباس تا دو سانتیمتر زیر آب باشد تا از همه طرف خوب پخته شود.
حدود یک ساعت تا یک ساعت و نیم کالباس را بخارپز کنید. حالا رول کالباس را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید. اگر دوست داشتید برش بزنید. سپس میتوانید آن را به مدت طولانی در فریزر نگهداری کنید.
راز و رمز و ترفندهای خوشمزه شدن کالباس خانگی
- میزان استفاده از سیر بسته به سلیقه افراد میتواند بیشتر باشد.
- اگر فلفل سفید در دسترس ندارید، میتوانید از فلفل سیاه استفاده کنید.
- اگر از گوشت قرمز در تهیهی کالباس استفاده میکنید، بهتر است مدت بیشتری آن را بخارپز کنید.
- اگر از پسته در کالباس استفاده میکنید، حتماً باید پسته را از شب قبل خیس کنید.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه سوسیس کوکتل با طعم و مزه بیرون ولی سالم
دستور تهیه سوسیس و کالباس خانگی مرحله به مرحله
دستور تهیه یک سوسیس تخم مرغ آسان و خوشمزه