بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

۴ رسپی دوغ خانگی گازدار و بدون نگهدارنده + نکات

“`html

اگر شما هم از طعم خوشمزه دوغ گازدار لذت می‌برید، باید بدانید که تهیه این نوشیدنی در خانه بسیار ساده است. در این مقاله از مجله رضیم، شما با چند روش تهیه دوغ خانگی گازدار و بدون مواد نگهدارنده و نکات ضروری برای درست کردن این دوغ آشنا خواهید شد.

نگاهی سریع به رسپی

برای تهیه دوغ گازدار خانگی و بدون مواد نگهدارنده، کافیست ماست ترش را با آب و نمک مخلوط کنید. دو عدد نخود به آن اضافه کنید و مواد را در یک بطری بریزید. سپس بطری را ۲ تا ۳ روز در دمای اتاق قرار دهید و بعد از آن می‌توانید دوغ را نوش جان کنید. برای یادگیری ۴ روش مختلف تهیه دوغ، به ادامه مقاله مراجعه کنید.

رسپی دوغ گازدار با نخود

  • مدت زمان آماده‌سازی: ۱۰ دقیقه
  • درجه سختی: آسان
  • تعداد نفرات: ۴ تا ۵ نفر

مواد لازم برای تهیه دوغ گازدار با نخود

مواد لازم به شرح زیر است:

ماست ترش محلی ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
نخود ۲ عدد
آب به مقدار لازم

مراحل تهیه دوغ گازدار با نخود

در این قسمت مراحل تهیه دوغ گازدار خانگی با نخود را توضیح می‌دهیم.

مرحله اول: ماست را هم بزنید

برای شروع، ماست را در یک ظرف بریزید و به کمک همزن دستی یا برقی برای چند دقیقه هم بزنید تا یکدست و رقیق شود.

مرحله دوم: ماست و نمک را در بطری بریزید

بعد از هم زدن، ماست را در یک بطری بریزید و کمی نمک به آن اضافه کنید. باید حدود ۱/۳ از بطری با ماست پر شود.

بیشتر بخوانید: ترفندهایی برای جلوگیری از ته نشین شدن نعناع خشک روی دوغ

مرحله سوم: آب و ماست را ترکیب کنید

سپس بطری را با آب سرد پر کنید، در آن را بگذارید و چند دقیقه هم بزنید تا ماست و آب به خوبی مخلوط شوند.

مرحله چهارم: دوغ را آماده کنید

در این مرحله، دو عدد نخود را به بطری دوغ اضافه کنید و درب آن را ببندید. سپس دوغ را به مدت ۳ تا ۵ روز در دمای آشپزخانه نگه دارید. هر روز بطری را تکان دهید و مواد را هم بزنید. بعد از ۵ روز دوغ را امتحان کنید تا ببینید آماده است. حالا می‌توانید آن را همراه با غذا میل کنید و لذت ببرید.

رسپی دوغ گازدار با شیر و ماست

  • مدت زمان آماده‌سازی: ۱۰ دقیقه
  • درجه سختی: آسان
  • تعداد نفرات: ۴ نفر

مواد لازم برای تهیه دوغ گازدار خانگی

مواد لازم برای این روش به شرح زیر است:

ماست پرچرب ترش ۲ قاشق غذاخوری
شیر ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آب ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار

“““html

نمک به مقدار لازم

رسپی دوغ گازدار با شیر و ماست

برای درست کردن این دوغ خوشمزه، باید شیر، آب و ماست را در یک ظرف ترکیب کنید. سپس کمی نمک به آن اضافه کنید. دوغ را داخل یک بطری بریزید و چند دقیقه تکان دهید.

فراموش نکنید که باید ۱/۴ از فضای بطری را خالی بگذارید تا دوغ بتواند گازدار شود. بطری دوغ را به مدت ۳ روز در آشپزخانه بگذارید و روزی ۲ تا ۳ بار آن را هم بزنید. سپس آن را در یخچال بگذارید و با غذا میل کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی دمنوش آویشن و به + بهترین زمان مصرف

رسپی دوغ ترش و گازدار با خمیر نان و شیر

  • مدت زمان آماده سازی: ۱۰ دقیقه
  • درجه سختی: آسان
  • تعداد نفرات: ۴ نفر

مواد لازم برای تهیه دوغ ترش و گازدار با خمیر نان و شیر

برای تهیه این دوغ به مواد زیر نیاز داریم:

ماست ترش ۱ قاشق غذاخوری
شیر ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
تکه‌های خمیر نان به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
سبزی خشک نعنا به مقدار لازم

رسپی دوغ با خمیر نان و شیر

برای تهیه این دوغ، ابتدا شیر را در یک بطری بریزید و سپس ۲/۳ فضای بطری را با آب پر کنید. حالا ۳ تا ۵ تکه کوچک خمیر نان و ۱ قاشق غذاخوری ماست را نیز به آن اضافه کنید.

درپوش بطری را ببندید و مواد را خوب هم بزنید. بطری را به مدت ۳ تا ۵ روز در آشپزخانه بگذارید تا دوغ آماده شود. سپس دوغ را آرام از صافی رد کنید و در پارچ بریزید. حالا دوغ شما آماده است و می‌توانید از طعم آن لذت ببرید.

رسپی دوغ با ماست و قند

  • مدت زمان آماده سازی: ۱۰ دقیقه
  • درجه سختی: آسان
  • تعداد نفرات: ۴ نفر

مواد لازم برای تهیه دوغ گازدار با ماست و قند

برای تهیه این دوغ به مواد زیر نیاز داریم:

ماست ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آب ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
نمک ۱ قاشق چای‌خوری
قند ۲ حبه

رسپی دوغ با ماست و قند

برای درست کردن دوغ گازدار به این روش، اول ماست را در یک ظرف دربسته بریزید و آن را به مدت ۱ تا ۲ روز در فضای آشپزخانه بگذارید. سپس ماست را خوب هم بزنید و کمی آب و نمک به آن اضافه کنید. مواد را داخل بطری بریزید و قند را اضافه کنید.

حالا دوغ را به مدت چند دقیقه هم بزنید. هرچه بیشتر هم بزنید؛ دوغ بهتر می‌شود؛
“““html

مزه آن بهتر می‌شود. در ادامه، دوغ را در یخچال بگذارید و بعد از اینکه خنک شد، میل کنید.

بیشتر بخوانید: روش‌های جلوگیری از آب انداختن ماست خانگی

نکات و فوت و فن‌های تهیه دوغ گازدار و بدون مواد نگهدارنده

در اینجا چند نکته کاربردی برای تهیه دوغ گازدار و بدون مواد نگهدارنده اشاره می‌کنیم. با ما همراه باشید.

  • دوغ گازدار را نباید بیشتر از ۵ روز در محیط آشپزخانه نگه دارید.
  • یکی از نشانه‌های خوب بودن دوغ گازدار، جدا شدن ماست از آب است.
  • برای تهیه دوغ گازدار فوری، آن را چند روز در محیط آشپزخانه بگذارید، ولی حواستان باشد که در جای گرم نگذارید، زیرا فساد می‌شود.
  • بهتر است از ماست محلی برای تهیه دوغ گازدار استفاده کنید.
  • بعد از اینکه دوغ گازدار آماده شد، می‌توانید با موسیر، گل محمدی خشک و سبزیجات مثل نعنا و کرفس خشک، طعم آن را تغییر دهید.
  • برای خوشمزه‌تر شدن دوغ، از ماست و شیر پرچرب استفاده کنید.
  • وقتی دوغ را در بطری می‌ریزید، کمی از فضای بالای بطری را خالی بگذارید تا بعد از گازدار شدن، دوغ نریزد.
  • هر چقدر بطری دوغ را بیشتر تکان دهید، دوغ گازدارتر می‌شود.
  • در برخی دستورها، برای سریع‌تر شدن فرآیند تخمیر، از کمی شکر یا قند استفاده می‌شود.

در این مقاله از مجله آشپزی رضیم، به ۴ روش تهیه دوغ خانگی گازدار و بدون نگهدارنده اشاره شد. اگر طعم دوغ گازدار را دوست دارید، پیشنهاد می‌کنیم که در اولین فرصت دست به کار شوید و این دوغ را در خانه درست کنید. اگر تجربه‌ای در تهیه دوغ گازدار در خانه دارید، خوشحال می‌شویم نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان دیگر به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل