بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

۴ روش رسپی پلو کنگر؛ پلوی خوشمزه بهاری

“`html

پلو کنگر یکی از خوشمزه‌ترین و خاص‌ترین انواع پلو مخلوط است که به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود. بعضی افراد این غذا را به صورت گیاهی و بدون گوشت می‌پزند و برخی دیگر آن را با مرغ و گوشت سرو می‌کنند. در این مقاله از بخش آشپزی رضیم بلاگ می‌توانید با روش‌های تهیه پلو کنگر آشنا شوید.

روش تهیه کنگر پلو شیرازی با مرغ

تهیه این غذا حدود ۱ ساعت و پخت آن حدود ۴۵ دقیقه طول می‌کشد.

مواد لازم برای تهیه کنگر پلو شیرازی با مرغ:
سینه یا ران مرغ ۲ تکه
برنج ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
کنگر پاک شده ۳۰۰ گرم
شوید تازه یا خشک ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
پیاز ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
زعفران به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

مراحل تهیه کنگر پلو با مرغ و شوید

در ادامه می‌توانید با مراحل تهیه کنگر پلو شیرازی آشنا شوید.

مرحله اول: سرخ کردن مرغ

برای شروع، مرغ را با کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزه‌دار کنید. سپس مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و تکه‌های مرغ را در آن سرخ کنید تا طلایی شوند. در انتها مقداری زعفران به مرغ‌ها اضافه کنید تا رنگ بهتری بگیرند و سپس آن‌ها را از ماهیتابه خارج کنید.

مرحله دوم: پختن مرغ

پیاز را بشویید و پوست آن را بگیرید. سپس آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید و داخل همان ماهیتابه قبلی تفت دهید. وقتی پیازها نرم شدند، مقداری زردچوبه و رب گوجه‌فرنگی به آن‌ها اضافه کنید. بگذارید کمی تفت بخورند تا عطر آن‌ها خوب در بیاید.

بیشتر بخوانید: روش تهیه شنگ پلو

در نهایت مرغ‌های سرخ شده را به ماهیتابه اضافه کنید و مقداری آب جوش به آن بیفزایید و درب ماهیتابه را بگذارید تا مرغ در سس خوشمزه‌ای که تهیه کرده‌اید، بپزد و سس غلیظ شود.

مرحله سوم: آماده‌کردن شوید و کنگر

برای تهیه این غذا می‌توانید از شوید خشک یا تازه استفاده کنید. اگر از شوید تازه استفاده می‌کنید، آن‌ها را بشویید و در آبکش بگذارید تا خشک شوند. سپس آن‌ها را ریز خرد کنید. در ادامه کنگرها را نیز پاک کنید، بشویید و برای تهیه پلو کنار بگذارید.

مرحله چهارم: تفت دادن کنگرها

در این مرحله یک ماهیتابه را روی حرارت ملایم قرار دهید. مقداری روغن در آن بریزید و کنگرهای پاک شده را برای چند دقیقه تفت دهید تا سبک شوند. اگر به کنگر تازه دسترسی ندارید،

“““html

می‌توانید برای تهیه این غذا از کنگر فریز شده نیز استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی خورش کنگر با مرغ

مرحله پنجم: برنج را آبکش کنید

برنج را خوب بشویید و برای حدود نیم ساعت یا بیشتر در یک ظرف آب و کمی نمک بخیسانید. بعد یک قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید و منتظر بمانید تا آب به جوش بیاید. وقتی که آب جوشید، برنج را به آن اضافه کنید.

حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا برنج نیم پز شود. سپس وقتی که قسمت بیرونی برنج کمی نرم شده و داخل آن هنوز کمی خشک است، آن را آبکش کنید.

مرحله ششم: پلو کنگر را آماده کنید

یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و کمی روغن در آن بریزید. برای تهیه ته دیگ، می‌توانید از برنج، نان، یا سیب‌زمینی ورقه‌ای استفاده کنید. سپس برنج را با کنگر و شوید مخلوط کرده و در قابلمه بریزید.

اجازه دهید برنج به مدت حدود ۴۵ دقیقه روی حرارت ملایم دم بکشد. سپس می‌توانید این پلوی خوشمزه را با مرغ و سس آماده شده سرو نمایید.

بیشتر بخوانید: رسپی خورش نعناع جعفری با گوجه سبز

رسپی کنگر پلو با گوشت چرخ کرده

آماده کردن این غذا حدود نیم ساعت زمان می‌برد و برای پخت آن به ۱ ساعت نیاز دارید.

مواد لازم برای تهیه پلو کنگر با گوشت چرخ کرده:
کنگر پاک شده ۳۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده ۲۲۰ گرم
پیاز متوسط ۱ عدد
سیر ۲ حبه
زردچوبه ۱/۲ قاشق چای‌خوری
زنجبیل ۱/۲ قاشق چای‌خوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
فلفل قرمز به مقدار لازم
شوید خشک ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
برنج به مقدار لازم
سیب‌زمینی ۱ عدد

رسپی کنگر پلو با گوشت چرخ کرده

برای تهیه این غذا، پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید وپیاز را سرخ کنید. وقتی که پیاز طلایی شد، کنگرهای پاک شده و خرد شده را اضافه کنید.

چند دقیقه صبر کنید سپس سیر را خرد یا رنده کرده و به ماهیتابه اضافه کنید. وقتی که کنگرها کمی سرخ شدند، می‌توانید گوشت چرخ کرده را هم اضافه کنید. ادویه‌ها را به گوشت ریخته و بعد شوید خشک را نیز اضافه کنید.


برنج را آبکش کنید و سیب‌زمینی را به صورت ورقه‌ای خرد کنید. کف قابلمه مقداری روغن بریزید. سیب‌زمینی‌ها را در قابلمه بچینید و سپس یک لایه برنج و یک لایه از مواد گوشتی را روی آن بریزید.
“““html

برنج را اضافه کنید و این کار را تا تمام شدن مواد ادامه دهید. در انتها برنج را روی حرارت ملایم بگذارید تا برای ۴۵ دقیقه دم بکشد.

بیشتر بخوانید: نگهداری کنگر در طولانی مدت

طرز تهیه کنگر پلو یاسوجی با گوشت تکه‌ای

طرز تهیه کنگر پلو شیرازی هم شبیه به دیگر روش‌هاست، اما در یاسوج به جای مرغ و گوشت چرخ‌کرده، از گوشت گوساله استفاده می‌کنند. برای شروع، پیاز را سرخ کنید و بعد کنگرها را اضافه کنید.

به ترکیب پیاز و کنگر، کمی نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید. وقتی بوی ادویه‌ها بلند شد، تکه‌های گوشت را اضافه کنید. بعد از ۵ دقیقه، مقداری آب به ماهیتابه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت خوب بپزد.

در آخر، برنج را آبکش کرده و آن را به صورت لایه لایه با مایه گوشتی در قابلمه قرار دهید و ۴۵ دقیقه بگذارید که با حرارت ملایم دم بکشد.

بیشتر بخوانید: رسپی خورش چغاله بادام

طرز تهیه کنگر پلو بدون گوشت

برای تهیه کنگر پلو ساده و خوشمزه به صورت گیاهی، نیازی به گوشت نیست. شما فقط با برنج، کنگر فرنگی، پیاز، شوید، پیازچه و ادویه‌ها غذا را آماده می‌کنید. سپس برنج را روی حرارت ملایم بگذارید تا دم بکشد.


نکات و فوت و فن‌های تهیه کنگر پلو

  • می‌توانید از مرغ به صورت ریش‌ریش شده یا خرد شده استفاده کنید و قبل از دم کشیدن برنج، مرغ‌ها را به آن اضافه کنید.
  • به جای شوید، می‌توانید از شنگ یا هر سبزی محلی دیگری که دوست دارید، استفاده کنید.
  • اگر می‌خواهید غذا خوش‌طعم‌تر شود، می‌توانید کمی روغن حیوانی یا کره محلی روی برنج بریزید.
  • می‌توانید همچنین از برنج دودی به جای برنج معمولی استفاده کنید.
  • کنگر را خوب بشویید و برگ‌های خاردار را جدا کنید و فقط از قسمت سفید آن استفاده کنید.
  • فصل رویش کنگر از اواخر اسفند تا اوایل اردیبهشت است، اما بهتر است در فروردین تهیه کنید. در این زمان، ساقه‌ها نازک‌تر و طعم بهتری دارند.
  • اگر از شوید تازه استفاده می‌کنید، بهتر است برنج را کمی زودتر آبکش کنید تا هنگام دم کشیدن نرم نشود.
  • می‌توانید کنگرها را به هر اندازه‌ای که دوست دارید خرد کنید.
  • برخی افراد برای تهیه غذا از مقداری بابونه تازه هم استفاده می‌کنند.
  • کنگر خواص زیادی دارد و یکی از بهترین گیاهان برای بهبود عملکرد کبد و درمان برخی بیماری‌هاست.

سوالات متداول

در این بخش به رایج‌ترین سوالات شما درباره تهیه کنگر پلو پاسخ می‌دهیم.

کنگر پلو غذای کجاست؟

این غذا مخصوص یاسوج و شیراز است و در این دو شهر محبوبیت زیادی دارد.

تفاوت کنگر پلوی شیرازی و یاسوجی چیست؟

شیرازی‌ها این غذا را با مرغ تهیه می‌کنند، در حالی که یاسوجی‌ها از گوشت گوساله استفاده می‌کنند.

“““html

گوشت تکه‌ای سرو می‌کنند.

روش پاک کردن کنگر برای تهیه کنگر پلو چگونه است؟

برای آماده کردن کنگر، اول باید انتهای ساقه آن را جدا کنید. بعد یک چاقوی تیز را از پایین به بالا روی ساقه بکشید تا تیغ‌های آن جدا شوند. سپس سر شاخه‌های گیاه را ببرید و از ساقه آن برای تهیه غذا استفاده کنید.

کنگر پلو یکی از خوشمزه‌ترین و مفیدترین غذاهای فصل بهار است که برای تهیه آن از ساقه کنگر خرد شده و شوید استفاده می‌شود. شما می‌توانید این غذا را به دلخواه خود به صورت گیاهی یا با گوشت و مرغ درست کنید. اگر تجربه‌ای در تهیه کنگر پلو دارید، می‌توانید نظرات و پیشنهادات خود را با ما و دوستانی که به این غذا علاقه دارند، به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل