“`html
گلاب یکی از خوشبوترین عرقیات گیاهی است که در تهیه غذا و دسرها به کار میرود. شما میتوانید با استفاده از گلبرگهای تازه یا خشک گل محمدی در خانه، گلاب خانگی با کیفیت تهیه کنید. در این مقاله از بخش آشپزی در رضیم بلاگ میتوانید با طرز تهیه گلاب ساده با قابلمه در خانه آشنا شوید.
طرز تهیه گلاب خانگی از گل محمدی تازه با یخ
برای تهیه گلاب به این روش، حدود یک ساعت زمان نیاز دارید.
مواد لازم برای تهیه گلاب ساده خانگی با قابلمه به روش کاشانی
گلبرگهای گل محمدی تازه | ۱۰۰ گرم |
یخ | به مقدار لازم |
آب | ۱ و نیم لیوان فرانسوی دستهدار |
مراحل طرز تهیه گلاب خانگی
در ادامه با مراحل تهیه گلاب خانگی با گل محمدی بدون دستگاه گلابگیر آشنا میشوید.
مرحله اول: آمادهسازی گل محمدی
ابتدا گلها را از ساقه جدا کرده و پرپر کنید. سپس گلبرگها را در یک کاسه آب بریزید و چند بار بشویید تا کاملاً تمیز شوند.
مرحله دوم: قرار دادن گلبرگها در قابلمه
یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و یک فنجان کوچک یا ظرفی در وسط آن قرار دهید. گلبرگهای گل محمدی را دور تا دور فنجان و درون قابلمه بریزید و آب را اضافه کنید. آب باید به قدری باشد که روی گلبرگها را بپوشاند.
بیشتر بخوانید: فواید و کاربردهای شگفتانگیز گلاب که نمیدانستید!
مرحله سوم: حرارت دادن قابلمه
درپوش قابلمه را به صورت معکوس روی آن بگذارید. شعله را با حرارت ملایم روشن کنید و قابلمه را بر روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید آب به جوش بیاید. سپس چند قطعه یخ روی درب قابلمه بگذارید. در این مرحله بخار در قابلمه جمع میشود و عصاره گل محمدی در فنجانی که مرکز قابلمه قرار دارید، جمع خواهد شد.
مرحله چهارم: تکرار فرآیند گلابگیری
اجازه دهید یخهای روی درب قابلمه آب شوند، سپس با یک دستمال نخی آب را جمع کرده و دوباره چند قطعه یخ روی درب قابلمه بگذارید.
بیشتر بخوانید: خواص گلاب یخزده برای پوست
“““html
مرحله پنجم: گلاب را از قابلمه خارج کنید
بهتر است حدود ۵ بار روی درب قابلمه یخ بریزید و این کار را تکرار کنید. بعد از حدود نیم ساعت شعله گاز را خاموش کنید و درب قابلمه را باز کنید. مشاهده میکنید که رنگ گلبرگهای گل محمدی سفید شده است. اجازه دهید گلابی که تهیه کردهاید، کمی خنک شود و بعد کاسه را از داخل قابلمه بردارید.
مرحله ششم: گلاب را در شیشه بریزید
آب جمع شده در فنجان، گلاب خالص است که در صورت نیاز میتوانید آن را از صافی رد کنید. اجازه دهید گلاب کاملاً خنک شود و بعد آن را در شیشه تمیز بریزید. میتوانید از این گلاب برای تهیه شربت، دسر یا غذا استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: مقدار کالری گلاب چقدر است؟
رسپی گلاب با قابلمه بدون یخ
در این روش گلابگیری خانگی، ابتدا باید گلبرگهای شسته و تمیز گل محمدی را در یک شیشه تمیز و ضد حرارت بریزید. سپس ۲ فنجان آب مقطر جوش به گلبرگها اضافه کنید. مقدار آب باید به اندازهای باشد که روی گلبرگها را بپوشاند. ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید و حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید. بعد از این مدت شعله گاز را خاموش کنید.
محتویات کاسه را در یک پارچه بریزید. حالا پارچه را فشار دهید تا گلاب کاملاً صاف شود. میتوانید عصاره گل محمدی را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید. این گلاب تا یک هفته در یخچال ماندگاری دارد و بعد از آن کیفیت خود را از دست میدهد.
رسپی گلاب دو آتیشه در قابلمه
برای تهیه گلاب دو آتیشه در قابلمه، ابتدا یک بار مراحل تهیه گلاب را انجام دهید. سپس دوباره یک ظرف در وسط قابلمه قرار دهید و گلابی که تازه تهیه کردهاید را در قابلمه بریزید. حالا چند بار یخ را روی درب قابلمه بریزید تا گلاب خالصتری از گلاب قبلی به دست بیاید.
بیشتر بخوانید: ۴ کاربرد روزمره گلاب برای زیبایی و سلامت
رسپی گلاب با گل خشک محمدی
برای تهیه گلاب خانگی با گل محمدی خشک، میتوانید از روشی که قبلا ذکر شد استفاده کنید. اما به یاد داشته باشید که گل محمدی تازه برای تهیه گلاب عطر بهتری دارد. برای گل محمدی خشک، باید از گلهایی که عطر و رنگ خوبی دارند استفاده کنید.
از گل محمدی کهنه و زرد برای تهیه گلاب استفاده نکنید.
نکات و فوت و فنهای رسپی گلاب ساده با قابلمه در خانه
با نکات تهیه گلاب ساده در قابلمه همراه ما باشید.
“`
- پس از اینکه گلاب آماده شد، صبر کنید تا کاملاً خنک شود. سپس آن را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید و درب آن را محکم ببندید.
- با این روش میتوانید عرقیات دیگری مثل عرق بهار نارنج هم تهیه کنید.
- در تهیه گلاب خانگی، نباید یخها زیاد باشند. فقط چند تکه یخ روی درب قابلمه بگذارید، درب را خشک کنید و دوباره چند تکه یخ اضافه کنید.
- بهتر است گلاب را در یخچال نگه دارید تا کیفیت آن حفظ شود.
- برای افزایش ماندگاری گلاب خانگی، میتوانید ۱ قاشق غذاخوری الکل یا عنبر سائل به آن اضافه کنید.
- گلاب خانگی میتواند برای پاکسازی پوست و از بین بردن لکههای پوستی هم مفید باشد.
- معمولاً گلاب خانگی عمر زیادی ندارد، بنابراین بهتر است زودتر از آن استفاده کنید.
- برای اینکه آب داخل قابلمه به گلاب نریزد، میتوانید یک ظرف فلزی یا یک سنگ داخل قابلمه بگذارید و سپس ظرف گلاب را روی آن قرار دهید.
- در تهیه گلاب با یخ، باید از قابلمهای استفاده کنید که درب آن سوراخ نباشد. اگر سوراخ داشت، میتوانید آن را با خمیر بپوشانید یا یخ را در پارچه بپیچید و روی درب قابلمه بگذارید.
اگر به گلبرگهای تازه گل محمدی دسترسی دارید یا میخواهید با گل محمدی خشک، گلاب درجه یک خانگی درست کنید، همین حالا اقدام کنید و از روشهای ذکر شده در این مقاله بهره ببرید. اگر تجربهای در تهیه گلاب دارید، خوشحال میشویم نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر علاقهمندان به آشپزی به اشتراک بگذارید.