🍲 ادویه مخصوص قورمهسبزی یکی از رازهای خوشعطر و طعم شدن این خورشت سنتی ایرانه. علاوه بر سبزی تازه و گوشت خوب، این ادویهی ترکیبی باعث میشه خورشتت جاافتاده، خوشعطر و حرفهای بشه.
در ادامه، یک ترکیب بینقص از ادویه مخصوص قورمهسبزی برات آوردم که میتونی بهصورت آماده نگهداری کنی و در مراحل پخت استفاده کنی.
🧂 مواد لازم برای ادویه مخصوص قورمهسبزی:
نام ادویه | مقدار پیشنهادی |
---|---|
زردچوبه | ۲ قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل قرمز (اختیاری) | نصف قاشق چایخوری |
دارچین | نصف قاشق چایخوری |
تخم گشنیز آسیابشده | ۱ قاشق چایخوری |
زیره سبز آسیابشده (خیلی کم) | نصف قاشق چایخوری |
پودر لیمو عمانی (یا لیموعمانی خشک آسیابشده) | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | به میزان لازم (ترجیحاً حین پخت اضافه شه) |
گلپر (اختیاری ولی بسیار خوشعطر) | نصف قاشق چایخوری |
کمی آویشن خشک (در صورت تمایل) | ¼ قاشق چایخوری |
-
🔄 طرز تهیه:
-
تمام ادویهها را در ظرفی خشک و تمیز با هم مخلوط کن.
-
در ظرف شیشهای دربدار یا قوطی ادویه نگهداری کن.
-
در جای خشک، خنک و تاریک نگهدار تا عطرش حفظ بشه.
🍲 چطور و چهزمان استفاده کنیم؟
🔹 در مراحل ابتدایی پخت، وقتی پیاز و گوشت رو تفت میدی، حدود ۱ قاشق چایخوری از این ترکیب رو اضافه کن تا ادویه در روغن باز بشه.
🔹 اواخر پخت (نیمساعت آخر) هم میتونی مقدار خیلی کم دیگه اضافه کنی برای تکمیل عطر و طعم.
✅ نکتههای طلایی:
-
از پودر لیمو عمانی تازه و خالص استفاده کن، نه بستهبندیهای صنعتی با نمک زیاد.
-
ادویه رو زیاد نکن؛ قورمهسبزی قراره عطر غالبش از سبزیها باشه.
-
اگر دوست داری طعم خاص و کمی متفاوتتر، کمی پودر سیر خشک یا پودر پیاز هم میتونه به ترکیب اضافه شه.
-
اگر شما هم طعم و عطر قورمه سبزی رستورانها را دوست دارید، احتمالاً از خودتان پرسیدهاید که چرا قورمه سبزی خانگی طعم رستورانی ندارد؟ جواب این سوال ادویه ویژه قورمه سبزی است. بنابراین اگر میخواهید با نحوه تهیه ادویه مخصوص قورمه سبزی رستورانی آشنا شوید، تا انتهای این مطلب با ما باشید.
بهترین روش تهیه ادویه مخصوص قورمه سبزی رستورانی
قورمه سبزی یکی از غذاهای سنتی و محبوب بین ایرانیهاست. درست کردن قورمه سبزی خوشمزه همانند رستورانها نیاز به نکات خاص خودش دارد که مهمترین آن، استفاده از ادویههای مخصوص است. در ادامه، طرز تهیه و مواد لازم برای ادویه مخصوص قورمه سبزی را به شما میگوییم تا بتوانید این غذای محبوب را مثل رستورانها در خانه درست کنید.
ترکیبات ادویه قورمه سبزی
مواد لازم برای تهیه ادویه مخصوص قورمه سبزی را در زیر برایتان توضیح میدهیم. البته میتوانید نسبت مواد را بر اساس سلیقهتان تنظیم کنید.
- شنبلیله خشک: 2 قاشق غذاخوری
- تره خشک: 2 قاشق غذاخوری
- جعفری خشک: 2 قاشق غذاخوری
- گشنیز خشک: 2 قاشق غذاخوری
- اسفناج خشک: 2 قاشق غذاخوری
- پودر فلفل سیاه: 1 قاشق غذاخوری
- پودر رازیانه: 1 قاشق غذاخوری
- زردچوبه: 1 قاشق غذاخوری
- پودر گل محمدی: 2 قاشق غذاخوری
- پودر غوره: 2 قاشق غذاخوری
همانطور که دیدید، پایه اصلی ادویه مخصوص قورمه سبزی، استفاده از سبزیجات خشک مختلف است. به همین دلیل حتماً از سبزی قورمه خشک با کیفیت استفاده کنید تا غذایتان عطر و طعم عالی داشته باشد.
طرز تهیه ادویه مخصوص قورمه سبزی
برای تهیه ادویه قورمه سبزی، کافی است سبزیهای ذکر شده را یا در خانه خشک کنید یا از فروشگاههای معتبر تهیه نمایید. توصیه میشود از سبزیهای آماده استفاده کنید تا از بروز مشکلاتی مانند کپکزدن و از بین رفتن عطر و طعم جلوگیری کنید.
بعد از اینکه سبزیهای خشک را تهیه کردید، آنها را با دست یا با دستگاه آسیاب به خوبی پودر کنید تا یکنواخت شوند. سپس سایر مواد را به ترکیب اضافه کنید و با این ادویه، قورمه سبزی خوشمزهتان را تهیه کنید! برای اینکه ادویهتان مدت بیشتری ماندگار باشد، حتماً آن را در جایی خشک و خنک نگهداری کنید. این ادویه فقط برای قورمه سبزی نیست و میتوانید از آن برای پخت کوکو سبزیهای خوشمزه هم استفاده کنید.
بهترین زمان افزودن ادویه مخصوص قورمه سبزی
برای اینکه چاشنی ادویه مخصوص قورمه سبزی بهترین طعم را به خورشت شما بدهد، باید زمان مناسب اضافه کردن آن را بدانید. از ترکیب آماده شده، کافیست 1.5 قاشق غذاخوری برای هر 3 نفر، در 15 تا 20 دقیقه آخر پخت به خورشتتان اضافه کنید. البته این موضوع به سلیقه خودتان هم بستگی دارد، بنابراین بهتر است کمکم ادویه را به غذا اضافه کنید تا با ذائقهتان سازگار باشد.
فوت و فن پخت قورمه سبزی خوشطعم و خوشعطر
همانطور که متوجه شدهاید، یکی از مهمترین نکات برای پخت قورمه سبزی خوشمزه، استفاده از ادویه مخصوص است. اما این تنها کافی نیست و بهتر است با سایر نکات برای پخت این غذای محبوب نیز آشنا شوید.
استفاده از لیمو عمانی
طعمی که لیمو عمانی به قورمه سبزی میدهد، بینظیر است و به همین دلیل حتماً از آن در خورشت استفاده کنید. برای کاهش تلخی لیمو، قبل از استفاده آن را به مدت یک ساعت در آب جوش قرار دهید.
حرارت ملایم هنگام پخت
برای پخت قورمه سبزی خوشمزه، نیازی به عجله نیست و باید اجازه دهید که غذا با حرارت ملایم به خوبی بپزد. با این کار طعم همه مواد با هم ترکیب میشود و غذایی خوشمزه خواهید داشت. مهمترین نشانه این که خورشت شما به خوبی پخته شده، بالا آمدن روغن آن است که پخت تدریجی بهترین راه برای این کار است.
پخت لوبیا
بهترین لوبیا برای تهیه خورشت قورمه سبزی، لوبیای قرمز است، اما لوبیای چیتی هم گزینه خوبی است. برای اینکه لوبیا در خورشت خام نماند، آن را چند ساعت قبل از پخت خیس کنید تا کاملاً در خورشت بپزد.
افزودن آب
افزودن آب داغ
اگر نیاز دارید که به خورشت آب اضافه کنید، حتماً از آب داغ استفاده کنید. همچنین، افزودن آب قلم به همراه ادویه مخصوص قورمه سبزی، طعم و عطر خوبی به غذا میدهد و میتوانید در مهمانیها از این آب استفاده کنید.
استفاده از آب نارنج
اگر طعم ترش را در خورشت قورمه سبزی دوست دارید، حتماً از آب نارنج در حین پخت استفاده کنید. این ترکیب به خورشت طعم بسیار خوبی میدهد. فقط کافی است 10 تا 15 دقیقه قبل از پایان پخت، آن را به غذا اضافه کنید.
استفاده از رب انار
اگر از طعم ترش و ملس خوشتان میآید، حتماً رب انار را در قورمه سبزی امتحان کنید! میتوانید رب انار را 30 تا 40 دقیقه آخر پخت به خورشت اضافه کنید، چه در آب داغ و چه بدون آب، و از طعم عالی آن لذت ببرید.
نتیجهگیری در مورد ادویه مخصوص قورمه سبزی
برای تهیه قورمه سبزی خوشمزه مانند رستورانها، تنها کافیست از ادویه مخصوص قورمه سبزی استفاده کنید. این ادویه شامل چندین نوع سبزی خشک مانند شنبلیله، گشنیز، جعفری و تره است. این سبزیها را خوب پودر کرده و با هم مخلوط کنید. برای اینکه قورمه سبزی خوشطعم و خوشعطر شود، این ادویه را 15 تا 20 دقیقه آخر پخت به غذا اضافه کنید. برای خرید بهترین سبزیهای خشک، میتوانید به سایت “بگیر بپز” مراجعه کنید، که در آنجا انواع مختلفی از سبزیهای خشک بهداشتی و با طعم عالی پیدا خواهید کرد.