بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

طرز تهیه 3 نوع نعنا داغ خوشرنگ و مجلسی (2 نکته مهم)

برای تهیه نعنا داغ خوشرنگ و مجلسی که عطر و ظاهر خوبی داشته باشد، باید چند نکته مهم را رعایت کنید. در ادامه طرز تهیه نعنا داغ به سبک مجلسی آورده شده است:


مواد لازم:


طرز تهیه:

  1. آماده‌سازی نعنا:

    • نعنا خشک را در الک یا صافی بریزید تا گرد و خاک آن گرفته شود.

    • اگر نعنا خیلی درشت است، کمی با دست یا آسیاب پودر کنید، ولی زیاد خرد نکنید که سیاه نشود.

  2. گرم کردن روغن:

    • در یک ماهیتابه کوچک، روغن را روی شعله متوسط گرم کنید.

    • نکته مهم: روغن نباید خیلی داغ شود چون باعث سوختن و سیاه شدن نعنا می‌شود.

  3. افزودن زردچوبه (دلخواه):

    • اگر دوست دارید نعنا داغ خوشرنگ‌تری داشته باشید، مقدار خیلی کم زردچوبه (نوک قاشق چای‌خوری) را به روغن اضافه کنید و فقط چند ثانیه هم بزنید.

  4. اضافه کردن نعنا:

    • نعنا خشک را به روغن اضافه کنید و سریع با قاشق هم بزنید.

    • فقط ۵ تا ۱۰ ثانیه روی حرارت باشد؛ به‌محض اینکه عطر نعنا بلند شد، شعله را خاموش کنید.

    • زیاد حرارت دادن باعث تلخ و سیاه شدن نعنا داغ می‌شود.

  5. خنک شدن:

    • نعنا داغ را سریع از روی حرارت بردارید و در ظرفی بریزید تا خنک شود.


نکات مهم برای خوشرنگ شدن نعنا داغ:


کاربرد:

نعنا داغ برای تزئین و طعم‌دهی به غذاهایی مانند آش رشته، کشک بادمجان، حلیم بادمجان، و میرزا قاسمی کاربرد دارد.

طرز تهیه نعنا داغ

نعنا داغ یکی از افزودنی‌های پرطرفدار در غذاهای ایرانی نصبتاً مخصوصاً در آش‌هاست. این چاشنی خوشمزه معمولاً با مواد دیگری مانند کشک، پیاز داغ و سیر داغ برای تزئین آش‌های محبوبی مثل آش رشته، آش قلمکار، آش دندونی، آش دوغ و همچنین غذاهای خوشمزه‌تری مثل پوره سیب‌زمینی، حلم بادمجان، عدسی و… استفاده می‌شود.

طرز تهیه نعنا داغ این چاشنی عالی بسیار آسان است و تنها با چند ماده ساده درست می‌شود. برای تهیه نعنا داغ به نعنا خشک و روغن نیاز دارید و برای اینکه رنگ زیباتر و سبزتری پیدا کند، می‌توانید کمی زردچوبه به آن اضافه کنید. نکته مهم در تهیه نعنا داغ این است که روغن نباید خیلی داغ شود و پس از اینکه نعنا را به روغن اضافه کردید، بلافاصله آن را از روی حرارت بردارید؛ چرا که حرارت زیاد می‌تواند موجب تلخی، تغییر رنگ و بدبو شدن نعنا شود.

طرز تهیه نعنا خشک

برای نگهداری نعنا، باید آن را به خوبی خشک کنید. نعنا به دلیل رطوبت زیادی که دارد باید سریعاً خشک شود تا کپک نزند.

یکی از بهترین روش‌ها برای خشک کردن نعنا به شکلی که برگ‌های آن سالم بماند، آویزان کردن آن است.

در این روش، ۵ تا ۷ شاخه نعنا را با ساقه‌هایشان کنار هم قرار دهید و از انتهای ساقه به کمک کش یا نخ آن‌ها را به هم ببندید تا یک دسته نعنا درست شود. یک شاخه نعنا را جداگانه آویزان نکنید، چون برگ‌ها خشک و خرد می‌شوند و به زمین می‌ریزند.

در یک اتاق مناسب که شرایط آن در زیر آمده، یک بند یا طناب به طول اتاق بزنید.

بعد از اینکه تمام نعنا‌ها را دسته‌بندی کردید، با گیره لباس یا طناب یا نخ محکم آن‌ها را به بندی که در اتاق نصب کرده‌اید متصل کنید.

حتماً بخوانید:

۲ روش آسان جهت خشک کردن نعنا در خانه + عکس

طرز تهیه نعنا خشک خانگی | یکی از راه های نگهداری سبزی‌ها خشک کردن آن‌هاست که از قدیم به دلیل در اختیار نداشتن فریزر از این روش برای نگهداری طولانی مدت استفاده می‌شده است…

مواد لازم برای تهیه نعنا داغ

  • پودر نعنا خشک : 1/2 پیمانه
  • روغن : 1 پیمانه
  • زردچوبه : 1/2 قاشق چای‌خوری

1. طرز تهیه نعنا داغ سبز و خوشرنگ

<pمقداری روغن را در یک شیرجوش دسته‌دار ریخته و روی حرارت قرار دهید تا روغن گرم شود، البته دقت کنید که روغن نباید خیلی داغ شود؛ چون حرارت بالا باعث سوختن نعنا و تلخ شدن آن می‌شود.

زمانی که روغن داغ شد، کمی زردچوبه به آن اضافه کنید، سپس بلافاصله پودر نعنا خشک را داخل آن بریزید و فوری از روی حرارت بردارید و کمی هم بزنید (این ظرف دسته‌دار کمک می‌کند تا بتوانید نعنا را به راحتی در روغن مخلوط کنید).

می‌توانید به نسبت مساوی از پونه کوهی و نعنا خشک به روغن اضافه کنید تا نعنا داغ شما بوی عالی داشته باشد.

2. طرز تهیه نعنا داغ با سیر

برای تهیه نعنا داغ خوشمزه و معطر، به مقداری سیر نیاز دارید.

در تهیه نعنا داغ با سیر نکاتی وجود دارد که باید به آن‌ها توجه کنید تا نعنا و سیر نسوزند.

  1. ابتدا مقداری کره را در ماهیتابه ذوب کنید.
  2. وقتی کره ذوب شد، نعنا را به آن اضافه کنید.
  3. در پایان، مقداری سیر رنده یا له شده را به آن اضافه کنید.

3. طرز تهیه نعنا داغ مجلسی

برای اینکه یک نعنا داغ مجلسی خوشمزه داشته باشید، ابتدا مقداری روغن را…

برای تهیه نعناع داغ، ابتدا نعناع را در یک ظرف بریزید و بگذارید روغن داغ شود. توجه داشته باشید که روغن نباید بیش از حد داغ شود زیرا حرارت زیاد باعث تلخ شدن طعم نعناع می‌شود. وقتی که نعناع کمی داغ شد، کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و بعد نعنای خشک را درون روغن و زردچوبه بریزید. سپس بلافاصله از روی شعله بردارید. این نعناع داغ را می‌توانید برای تزیین روی آش استفاده کنید.

نکته:

نعناع به دلیل خواص خوبی که دارد، اما اگر زیاد استفاده شود می‌تواند دستگاه گوارش را تحریک کند. بنابراین اگر شما روزانه دو تا سه فنجان دم کرده نعنا می‌نوشید، بهتر است بعد از دو هفته استفاده، چند روزی مصرف آن را قطع کرده و دوباره شروع کنید.

استفاده زیاد از نعناع ممکن است فشار خون را بالا ببرد و باعث حالت تهوع، استفراغ و درد معده شود و همچنین حرکات طبیعی معده را به هم بزند.

نباید نعناع را به مقدار زیاد به کودکان و نوزادان داد، زیرا ممکن است بر روی تنفس و ضربان قلب آن‌ها تأثیر بگذارد و خطرناک باشد.

خانم‌هایی که سابقه سقط جنین دارند باید در دوران بارداری از مصرف نعناع خودداری کنند.

سایت آموزش آشپزی رضیم

خروج از نسخه موبایل