داشتن یک مجموعهی کامل و کاربردی از ادویهها در خانه، پایهی اصلی پختوپز خوشطعم و متنوع است. در اینجا لیستی از ادویههای ضروری و پرکاربرد آشپزخانه را به همراه کاربرد هرکدام در غذاهای مختلف آوردهام.
🌿 لیست ادویهجات ضروری و پایه در خانه
نام ادویه | کاربرد اصلی | توضیحات |
---|---|---|
زردچوبه | تقریباً همه غذاهای ایرانی | رنگ و عطر ملایم، ضدالتهاب |
فلفل سیاه | خورشت، کباب، سوپ، تخممرغ | تند و گرم، تقویتکننده طعم |
فلفل قرمز (پاپریکا یا تند) | غذاهای تند، مرغ، سس | بسته به نوع، طعم ملایم تا تند |
نمک | همه غذاها | طعمدهنده اصلی، تنظیم مزه |
دارچین | خورشت فسنجان، دسر، شیر برنج | طبع گرم، شیرین و معطر |
زیره (سیاه یا سبز) | برنج، کوکو، نان، دوغ | ضدنفخ، طعم خاص |
هل | چای، شیرینی، دسر، خورشت | عطر قوی و گرم، خوشبوکننده |
زنجبیل | مرغ، ماهی، دسر، چای | تند و گرم، ضد سرماخوردگی |
ادویه کاری | غذاهای هندی، مرغ، سس | ترکیب چند ادویه، طعم پیچیده |
ادویه پلویی | تهچین، برنج، مرغ | مخلوطی از هل، دارچین، زیره و… |
آویشن خشک | پیتزا، پاستا، سوپ | ضدعفونیکننده، طعم ایتالیایی |
نعناع خشک | دوغ، آش، کشکبادمجان | طبع خنک، معطرکننده |
پودر سیر | گوشت، مرغ، سس | جایگزین سیر تازه، تند و عطردار |
پودر پیاز | گوشت، همبرگر، خورشت | طعمدهنده بدون نیاز به پیاز تازه |
چوب دارچین | خورشتها، دمنوش | برای طعم عمیقتر نسبت به پودر |
گل محمدی خشک | دسر، چای، شربت | معطر، آرامبخش، سنتی ایرانی |
🍲 ادویه مخصوص هر نوع غذا
نوع غذا | ادویههای مناسب |
---|---|
خورشت قورمهسبزی | زردچوبه، فلفل سیاه، کمی لیمو خشک |
خورشت قیمه | زردچوبه، دارچین، هل، فلفل سیاه |
فسنجان | دارچین، زردچوبه، کمی هل یا جوز هندی |
عدسپلو | زیره، دارچین، فلفل سیاه |
لوبیاپلو | زردچوبه، دارچین، فلفل، ادویه پلویی |
مرغ | زردچوبه، فلفل، دارچین، زنجبیل، هل |
کباب | فلفل سیاه، سماق، زعفران، پیاز خشک |
ماهی | زردچوبه، زنجبیل، فلفل، گلپر، کاری |
کوکو سبزی | زردچوبه، فلفل، زیره |
سوپ جو/مرغ | آویشن، فلفل، زنجبیل، پودر سیر |
تهچین | زعفران، هل، دارچین، فلفل |
آش رشته | نعناع خشک، زردچوبه، فلفل، کشک |
سالاد و سسها | آویشن، پودر سیر، فلفل سفید، شوید خشک |
دسر و چای | دارچین، هل، گل محمدی، وانیل |
✅ نکات نگهداری ادویه:
-
در ظرفهای دربسته و غیرشفاف نگهداری کن.
-
در جای خشک، خنک و تاریک نگهداری شود.
-
ترجیحاً بهصورت پودر نشده و تازه بخرید (مثل چوب دارچین، دانه زیره، هل) و خودت آسیاب کن تا عطر بیشتر بماند.
ادویه جات ضروری در منزل
ادویه جات مورد نیاز هر خانه بسته به سلیقه افراد متفاوت است. ولی اگر میخواهید از تمام ادویه جات ضروری در خانه مطلع شوید، باید لیستی از آن ها داشته باشید تا بهتر بدانید کدام ادویهها را دوست دارید.
در ادامه با لیست کامل ادویه جات لازم در خانه آشنا میشوید و همچنین ادویه مخصوص هر غذا را نیز خواهید شناخت.
چه ادویه هایی برای خانه لازم و ضروری است؟
ادویه جات ضروری در خانه: آویشن
آویشن، که آن را با نام آزربه نیز میشناسند، گیاهی است که در ایران ۱۴ گونه معطر دارد و به خانواده نعناعیان تعلق دارد. به طور کلی، آویشن دارای ۳۵۰ گونه مختلف است و به اوریگانوم شباهت زیادی دارد.
لیست ادویه جات عروس
ادویه جات ضروری در خانه: انیسون
انیسون گیاهی است که دانههای معطری دارد و آن را بادیان رومی مینامند. این گیاه شباهت زیادی به رازیانه دارد و از خانواده چتریان است. دانههای انیسون سبز و کوچک شبیه گلابی هستند.
پایه انیسون نوک تیز است و پنج خط بارز روی آن دیده میشود. این گیاه بومی منطقه مدیترانه است و دارای برگهای بریده و زیبا میباشد. میوه انیسون دو بخش دارد: یک بخش سبز و یک بخش تاریکتر که بویی تند و خوشبو دارد.
ادویه های مهم خانه
ادویه جات ضروری در خانه: برگ بو
یکی دیگر از ادویه های لازم در خانه برگ بو است. این گیاه با نام علمی لائوروس نوبیلیس شناخته میشود و بویی بسیار مطبوع دارد. برگ بو همیشه سبز است و به طور طبیعی در مناطق مدیترانه رشد میکند.
اگر به منطقه مدیترانه سفر کنید، متوجه خواهید شد که مردم این منطقه از برگ بو برای معطر کردن غذا استفاده میکنند. برخی از نامهای قدیمی برگ بو شامل غار، حبالغار، شجرالغار و دهم میباشد.
برگ بو میتواند به شکل درختچه یا درختی به بلندی ده متر رشد کند. همیشه سبز بودنش آن را به کاربران محبوب در باغها تبدیل کرده است، ولی اصلیترین استفاده آن در آشپزی و به عنوان داروی گیاهی است.
لیست ادویه های معطر
ادویه جات ضروری در خانه: پاپریکا
شاید شما نیز از پاپریکا استفاده کرده باشید ولی اطلاعات دقیقی درباره آن نداشته باشید. آیا میدانستید که پاپریکا چگونه تهیه میشود؟ در واقع، پاپریکا ادویهای است که از آسیاب کردن فلفلهای خشک تهیه میشود.
پاپریکا یکی از ادویه های لازم در خانه است که رنگ، طعم و عطر خاصی به غذا اضافه میکند. جالب است بدانید که طعم پاپریکا در هر کشور متفاوت است و میتواند از ملایم تا تند باشد.
لیست انواع ادویه
ادویه جات ضروری در خانه: تخم شنبلیله
شنبلیله یا شنبلید (نام علمی: Trigonella foenum-graecum) از خانواده باقلائیان است و به همین خاطر میتواند با باکتریهای تثبیت کننده ازت همکاری کند و مقدار زیادی نیتروژن مورد نیازش را تولید کند.
این گیاه ارتفاعی بین ۱۰ تا ۵۰ سانتیمتر دارد و گلهایی با رنگ روشن تولید میکند. میوههای شنبلیله بین زرد تا قهوهای هستند.
شنبلیله یکی از گیاهان خاص کشور ما ایران است و عمدتاً در مناطق مانند آذربایجان، اصفهان و فارس میروید.
این گیاه در مناطق خراسان، سمنان و دامغان رشد می کند. به عنوان سبزی خوراکی کشت میشود و بعد از خشک شدن و پودر شدن، به عنوان ادویه مورد استفاده قرار میگیرد.
لیست ادویه جات برای انواع غذا
ادویه جات ضروری در خانه: گشنیز
گشنیز یکی دیگر از ادویه های لازم و ضروری در خانه است که به نام علمی Coriandrum sativum شناخته میشود. گشنیز در اصل متعلق به جنوب غرب آسیا و شمال آفریقاست و قد آن میتواند تا نیم متر بلند شود.
گشنیز در ایران هم کشت میشود و تولید آن حدود ۶۵ درصد از کل کشور را شامل میشود. بیشتر آن در شهرستان نهاوند استان همدان و همچنین در شهرستانهایی مانند اقلید برداشت میشود.
لیست ادویه جات تند
ادویه جات ضروری در خانه: تمر هندی
بسیاری از ما به تمر هندی علاقه داریم. تمر هندی همچنین به عنوان ادویه جات لازم در خانه شناخته میشود و درخت آن از خانوادهٔ پروانهداران و زیر خانوادهٔ ارغوانیان است.
این گیاه عمدتاً در مناطق استوایی قارهٔ آفریقا رشد میکند. میوه آن به شکل لوبیای بزرگ و قهوهای رنگ است و طعم ترشی دارد. جالب است که با وجود طعم ترش، تمر هندی پر از قند است.
برای مردم ماداگاسکار، درخت تمر هندی مقدس و پادشاه درختان به حساب میآید.
فهرست ادویه های ضروری
ادویه جات ضروری در خانه: جوز هندی گردوی بویا
آیا نام جوز بویا را شنیدهاید؟ جوز بویا معرب گوچ هندوک پارسی است و بیشتر به نام جوز هندی شناخته میشود. در واقع، جوز هندی دانه سخت و خوشبویی است که از درخت جوز بویا به دست میآید و پس از آسیاب شدن، به عنوان ادویه در مناطق گرمسیری استفاده میشود.
جوز هندی یکی از ادویه جات پرکاربرد در خانه است و طعم تند و خوشمزهای دارد. دانه جوز هندی پوستهای قهوهای و داخلی خاکستری رنگ دارد.
لیست ادویه های پرمصرف
ادویه جات لازم در خانه: خردل
گیاه خردل انواع مختلفی دارد، اما به طور کلی به دو نوع اصلی براسیکا و سیناپیس تقسیم میشود. این گیاه دارای دانههایی کوچک و کروی شکل است که معمولاً ۱ یا ۲ میلیمتر قطر دارند.
بعد از آسیاب کردن دانههای خردل، ادویه خردل به دست میآید که رنگ آن متناسب با رنگ دانههای خردل، یعنی از سفید تا زرد و سیاه است. ادویه خردل در بسیاری از غذاهای محلی مورد استفاده قرار میگیرد.
لیست ادویه جات پرکاربرد
ادویه جات لازم در خانه: خسرودارو
خسرو دارو به نامهای مختلفی از جمله ترکی غرغات و به هندی کلیجن و کلاجن شناخته میشود. این گیاه ریشهای است و پوست آن سرخ تیره و مغز آن به رنگ نخودی است.
عطر خسرو دارو بسیار شبیه به زنجبیل است. این گیاه بومی آسیا بوده و به عنوان یکی از ادویه جات ضروری در منزل برای از بین بردن بوی زخمها و برخی از غذاهای خاص مانند سیرابی و پاچه استفاده میشود.
ها می باشد و بسیار مؤثر است.
مهم ترین ادویه ها برای آشپزی چیست ؟
ادویه جات لازم در خانه: دارچین
همه ی ما با دارچین آشنایی داریم و میدانیم که دارچین یکی از مهم ترین ادویه های لازم در خانه می باشد. دارچین دارای درختچه ای کوچک و همیشه سبز است که ارتفاع آن به ۵ تا ۷ متر می رسد.
تمام قسمت های درختچه دارچین بوی بسیار خوشی دارد. گل های آن رنگ سفیدی دارند و در بازه زمانی بهمن تا فروردین شکوفه می زنند. برگهای این درختچه سبز تیره هستند.
این ادویه خوشبو، بومی سریلانکا و جنوب هند است. جالب است بدانید که پوست این درختچه به عنوان ادویه دارچین استفاده میشود و معمولاً آن را آسیاب میکنند.
پرکاربردترین ادویه جات
ادویه جات لازم در خانه: رازیانه یا بادیانه یا بادیان
رازیانه یکی از گیاهانی است که به صورت ادویه، عرق، دمنوش و… کاربرد دارد. این گیاه گلدار از خانواده چتریان و سرده رازیانه ها است. رازیانه به دلیل شباهت به هورمون زنانه استروژن برای خانمها بسیار مفید است و طبیعتی گرم دارد.
این گیاه، بومی جنوب غربی آسیا و جنوب اروپا به ویژه نواحی مدیترانهای است.
ادویه جات ضروری منزل
مهم ترین ادویه های خانه: زَردچوبه یا زَرچوبه
زردچوبه یکی از پرکاربرد ترین ادویه های خانه است که معمولاً در اکثر غذاها استفاده میشود. زردچوبه گیاهی است از خانواده زنجبیلیان و گونه زردچوبهای ها.
این گیاه در هند اهمیت زیادی دارد و این کشور به عنوان محل اصلی زردچوبه شناخته میشود.
لیست ادویه جات
مهم ترین ادویه جات خانه: زرشک معمولی
زرشک هم یکی از ادویه جات ضروری در خانه به شمار می رود. زرشک از یک درختچه متعلق به سرده زرشک میباشد. این درختچه میوههایی خوراکی و بسیار اسیدی دارد که در بعضی کشورهای دیگر به صورت تازه مصرف میشود.
درختچه زرشک در مرکز و جنوب اروپا، شمال غرب آفریقا و غرب آسیا یافت میشود و همچنین به مناطقی مانند اروپای شمالی، جزایر بریتانیا و اسکاندیناوی نیز گسترش یافته و در آنجا بومی شده است.
لیست ادویه جات مهم
ادویه های پرکاربرد خانه: زَعفَران یا زَرپَران
آیا ممکن است در مهمانیهای ایرانی زعفران حضور نداشته باشد؟ زعفران گیاهی است از خانواده زنبقیان و سرده زعفران که علاوه بر عطر و رنگ خاص ویژگیهای دارویی نیز دارد.
این گیاه گلهایی کوچک تولید میکند و از قسمت پرچمی این گلها، زعفران استخراج میشود.
لیست ادویه جات ضروری
ادویه جات کاربردی
منزل: زَنجـِبیل یا زنجفیل
زنجبیل یکی از ادویههای لازم در هر خانه است که در انواع مختلفی استفاده میشود. اسم دیگر آن شنگویر است و همچنین برای کارهای دارویی هم کاربرد دارد. زنجبیل از گیاهی زرد رنگ با رگههای بنفش به نام علمی Zingiber officinale به دست میآید.
بعضی مردم فکر میکنند که زنجبیل یک ریشه است، اما در واقع این گیاه ساقه زیرزمینی متورم شدهای است که “ریزوم” نام دارد. زنجبیل خواص زیاد و مفیدی دارد، از جمله خواص ضدسرطانی که به مقابله با سلولهای سرطانی تخمدان کمک میکند.
لیست ادویههای لازم و کاربردی
ادویههای ضروری در خانه: زیره سبز
زیره سبز که خیلی از ما از آن برای طعمدهی به غذاها، دمنوشها و… استفاده میکنیم، یک نوع گیاه گلدار است که بومی مناطق شرق مدیترانه تا هند میباشد. این گیاه معمولاً بین 30 تا 50 سانتیمتر رشد میکند و گلهایش سفید و صورتی هستند.
طول برگهای زیره به 5 تا 10 سانتیمتر میرسد و جزء خانواده جعفری به حساب میآید.
لیست ادویههای ضروری
ادویههای مهم در آشپزخانه: زیره سیاه
یکی دیگر از ادویههای ضروری در خانه زیره است. زیره به دو نوع سبز و سیاه تقسیم میشود. زیره سیاه دانهای خوش عطر و ضدنفخ است. به این نوع زیره معمولاً زیره ایرانی هم گفته میشود و در آشپزی و دارو استفاده میشود.
این گیاه عموماً به خودی خود رشد میکند و ظاهری شبیه به بوته هویج دارد. برگهایش حدود 20 تا 30 سانتیمتر طول دارد و ارتفاعش به حدود 50 سانتیمتر میرسد.
لیست انواع ادویه
ادویههای معطر ضروری در خانه: سُماق
سماق یکی از ادویههایی است که معمولاً در مرحله سرو غذا استفاده میشود. سماق از درختچهای کوهستانی به دست میآید که میوههای خوشهای دارد. این میوهها خرد میشوند تا سماق به دست آید و بیشتر برای چاشنی غذاهایی مانند کباب کاربرد دارد.
گیاه سماق از راسته افراسانان و خانواده پستهایان است. درگذشته نام سماک هم به آن اطلاق میشد. این ادویه پرکاربرد در خانه طعمی متمایل به ترش دارد و در مناطقی همچون شمیران، تفرش، خراسان، قم، محلات، شیراز، رودبار، تبریز و باغات اقلید، همچنین بعضی از کشورهای خاورمیانه میروید.
مهمترین ادویهها
بهترین ادویهها برای غذا: سیاهدانه، یا «شونیز»
سیاهدانه یک گیاه یکساله گلدار است که بومی جنوب غرب آسیا میباشد. این گیاه در ایران نیز در مناطقی مانند اراک و اصفهان میروید. این گیاه در خانواده گلهای ساعت و تیره آلالگان قرار دارد و مزهاش تلخ و کمی شبیه به توتفرنگی است.
جالب است که سیاهدانه خواص دارویی زیادی دارد، از جمله اثر قاعدهآور، ضد کرم، ضد باکتری، مسهل و افزایش ترشحات شیر.
کدام ادویهها برای آشپزی لازم هستند؟
ادویه پرکاربرد در منزل: فلفل بهار
یکی از ادویههای پرکاربرد در خانه فلفل بهار است. فلفل…
بهار نوعی دانه است که اندازهاش به یک نخود میرسد و رنگش قهوهای است. اسم “بهار” به این دلیل انتخاب شده که این دانه در سرزمین بهارات یا هند رشد میکند.
این نوع فلفل تند نیست و بوی آن شبیه به میخک، جوز بویه و دارچین است. جالب است بدانید که در زبان انگلیسی به این فلفل “All spice” میگویند، که به معنی “همه ادویهها” است، اما هیچگاه نمیتوان با ترکیب آن سه ادویه ذکر شده، به جای فلفل بهار استفاده کرد.
لیست ادویه های خوشبو
ادویه های ضروری برای خانه: فلفل سفید
فلفل سفید از درختچهای به دست میآید که به صورت طبیعی در مناطق مختلف هند رشد میکند. این فلفل گلهایی سفید دارد و میوهاش کوچکتر از نخود است. در ابتدای رشد، میوه این فلفل سبز رنگ است، اما وقتی که کاملاً بالغ میشود، به رنگ قرمز تیره در میآید.
شاید فکر کنید که چرا به این میوه گفته میشود فلفل سفید، در حالی که وقت رسیدن، رنگش قرمز است. پاسخ این است که وقتی میوهها به کاملی میرسند، رنگشان مایل به کبود و قرمز تیره میشود و باید چیده شوند.
وقتی این میوهها چیده میشوند، آنها را در آب میگذارند تا خیس بخورند و پوستشان جدا شود. سپس مغز دانهها را بیرون میآورند و آنها را خشک میکنند که در نتیجه دانهها به رنگ سفید مایل به زرد درمیآیند.
لیست ادویه جات لازم برای عروس
ادویه های مهم خانه: فلفل سیاه
فلفل سیاه یکی از ادویههای ضروری در خانه است. این فلفل میوههای خشک شدهای از گیاهی به نام فلفل است که بومی جنوب هند میباشد. فلفل سیاه را از این گیاه برداشت میکنند و بعد از خشک شدن، به عنوان چاشنی و ادویه مورد استفاده قرار میگیرد.
فهرست ادویههای غذا
ادویه ضروری در خانه: فلفل تند
حتی اگر به غذاهای تند علاقهای ندارید، افزودن کمی فلفل تند به غذاها میتواند طعم آنها را بهتر کند. فلفل قرمز تند میوه گیاهی از سرده فلفل دلمهای و از خانواده بادنجانیان است.
این فلفل خاصیتی خوراکی و پزشکی دارد و شامل فلفل قرمز و فلفل هابانرو میشود، و کاشت آن به قاره آمریکا تعلق دارد.
لیست ادویه جات برای چاشنی
ادویه جات ضروری خانه: کاری
یکی دیگر ازادویههای پرکاربرد در آشپزی، ادویه کاری است. این ادویه از ترکیب چند ادویه به دست میآید که معمولاً در آشپزی هندی به کار میرود. علاوه بر هند، در کشورهای دیگر نیز برای طعمدار کردن غذاها و خوشبو کردن آنها به وفور از ادویه کاری استفاده میشود.
لیست ادویه جات خانگی
ادویه جات مهم در آشپزی: کنجد
کنجد را با نامهای سمسم و جلجلان هم میشناسند. در واقع، کنجد گیاهی است که از خانواده دولپهایها میباشد و به دسته کنجدها تعلق دارد. این گیاه یکساله و حدود یک متر قد دارد.
خصوصیات این گیاه شامل ساقهای دو قسمتی با قسمت بالایی پر از کرک و قسمت پایینی بدون کرک، برگهای بیضوی و دراز با نوک تیز و گلهایی با چهار پرچم است.
لیست ادویه جات ضروری آشپزخانه
ادویه های پرمصرف در خانه: گرم مَصالح
گرم مصالح یکی از ادویههای مهم در غذاهای هندی، پاکستانی و بلوچی است. این ادویه به غذا طعم خاصی میدهد و ویژگیهای مختلفی دارد.
گرم مصالح از ادویهجاتی که بو داده و آسیاب شدهاند، ساخته میشود و طعم آن بسته به منطقه متفاوت است: ادویه گرم مصالحه هندیها طعمی تلخ و تند دارد. ادویه گرم مصالحه پاکستانیها تند است اما تلخی ندارد و بوی تندی هم ندارد. ادویه گرم مصالحه بلوچی طعم و بوی ملایمی دارد.
ضروری ترین ادویه جات خانه
گُلپَر ادویه ضروری خانه
گلپر یکی از ادویههای ضروری خانه است که در ایران میروید. این گیاه در مناطق کوهستانی ایران یافت میشود. گلپر یک گیاه چند ساله و علفی است و از خانواده چتریان به حساب میآید.
از گلپر به عنوان ادویه خوردنی و دارویی استفاده میشود.
لیست ادویه جات مورد نیاز در خانه
ادویه پرکاربرد در آشپزی: گلرنگ/گلرنگ/گل رنگ
گلرنگ یکی دیگر از ادویههای محلی ایران است که در برخی استانهای جنوبی مانند کرمان به نام گل خشت نیز شناخته میشود. گلرنگ یک گیاه یک ساله است و ارتفاع آن حدود 60 سانتیمتر است.
این گیاه دارای برگهای پهن و دندانهدار است و گلهایی به رنگ زرد مایل به قرمز دارد.
لیست ادویه جات مورد احتیاج
گل محمدی یا گل سرخ ادویه معطر برای آشپزی
همه ما عطر خوش گل محمدی را میشناسیم. این گل از درختچهای همیشه سبزی به دست میآید که در رشتهکوههای ایران مرکزی و البرز یافت میشود. از گل محمدی برای تولید گلاب استفاده میشود و غنچههای آن نیز کاربردهای زیادی دارند.
کشت گل محمدی به دوران هخامنشیان برمیگردد و هنوز در مناطقی مثل برزک، نیاسر، قمصر، لاله زار، بافت و میمند استان فارس کشت میشود.
لیست ادویه جات مورد نیاز آشپزی
ادویه های لازم و ضروری خانه: میخک صدپر
میخک صدپر به عنوان یک گیاه دارویی نیز شناخته میشود. این گیاه یک درخت همیشه سبز است که ارتفاعی بین 10 تا 12 متر دارد و برگهای بزرگ با گلهای خوشبو به رنگ سرخ دارد.
جوانههای این گل ابتدا رنگ کمی دارند و سپس سبز میشوند و در آخر قرمز میگردند. زمانی که این گلها قرمز شدند، زمان برداشت آنها است. از این گلها به عنوان ادویه در ترشی استفاده میشود و دانههای آن نیز برای مصارف پزشکی کاربرد دارند.
در برخی مناطق مانند شهر زنگبار، از گل میخک صدپر روغن میگیرند و این شهر به مهد روغن میخک تبدیل شده است.
لیست ادویه جات طعم دهنده
مهم ترین ادویه آشپزی: نمک خوراکی
نمک یکی از ادویههای پرمصرف در خانه به شمار میآید. اگر نمک نباشد، غذا طعم خاصی نخواهد داشت و آشپزی بیمعنا میشود. نمک از عناصر سدیم و کلر تشکیل شده است و برای بدن انسان ضروری است.
نمک خوراکی میتواند از سنگ نمک، که در رسوبها و لایههای زمین یافت میشود، استخراج شود. همچنین، آب دریاها نیز منبع دیگر نمک است که به نام نمک دریا در بازار به فروش میرسد.
مهمترین ادویهجات در منزل
واسابی یا تُرُب ژاپنی: ادویهای ضروری در خانه
واسابی یکی دیگر از ادویههایی است که به طور طبیعی از ریشه گیاهی از خانواده شببوها به دست میآید. این ریشه دارای طعمی بسیار تند و شبیه به خردل است. از واسابی نوعی سس تهیه میشود که در ژاپن طرفداران زیادی دارد و معمولاً با غذاهای سوشی و ساشیمی میل میشود.
لیست ادویهجات ایرانی
ادویه پرکاربرد در آشپزی: وانیل یا ورق قُماری
وانیل یکی از ادویههای خوشبو است که معمولاً در شیرینیپزی و ساخت بستنی به کار میرود. وانیل میوهای از گیاهی از خانواده ثعلبها است که در جنگلهای مرطوب قاره آمریکا میروید.
بعد از برداشت دانههای این گیاه، آنها را تخمیر میکنند تا عطر آنها آزاد شود. وانیل معمولاً به صورت عصاره و پودر در دسترس است.
ادویهجات شیرینیپزی
ادویه معطر آشپزی: هل سبز
هل یکی دیگر از ادویهجات لازم در خانه است که عطر خوبی دارد و کاربردهای متنوعی دارد. هل از گیاهی از خانواده زنجبیل میباشد و در مناطق کوهستانی در محیطهای سایهدار رشد میکند.
این گیاه به ارتفاع 30 تا 50 سانتیمتر میرسد و گلهای ریز سفید رنگ دارد. میوههای آن به اندازه بند انگشت و با پوستی تیره رنگ است. هل به عنوان ادویه و روغن مورد استفاده قرار میگیرد و در پزشکی نیز کاربرد دارد.
لیست ادویهجات دارویی
ادویه لازم در منزل: هل سفید
هل سفید نیز دارای عطر خوشایندی است و میوهاش به اندازه بند انگشت میباشد. این نوع هل نیز به خانواده زنجبیل تعلق دارد.
ادویهجات مناسب برای هر غذا
ادویهجات ضروری در آشپزخانه: هل سیاه
هل سیاه که به نامهای هیل غراب و قاقله کبار نیز شناخته میشود، در کشور سیلان (سریلنکا) میروید. طول میوه هل سیاه بین ۲۵ تا ۵۰ میلیمتر است و قطر غلاف آن حدود ۶ تا ۱۰ میلیمتر میباشد. در استان کرمان (ایران)، این نوع هل به هل باد معروف است.
لیست بهترین ادویهجات
ادویهجات مخصوص هر غذا
اگر برای هر غذایی از ادویه مخصوص آن روش استفاده کنید، میتوانید مانند یک آشپز ماهر به پخت غذاهای لذیذ بپردازید. در ادامه با ادویههای مناسب برای هر غذا آشنا خواهید شد:
ادویه
ادویه ماکارونی:
ادویه ماکارونی وابسته به سلیقه شما است، اما میتوانید از ترکیبات زیر برای خوشمزهتر کردن آن استفاده نمایید:
- زیره کرمان و آویشن شیرازی
- نمک، فلفل، سیر، آویشن، ریحان و رزماری
- ریحان، پونه، جعفری، دارچین، سیر، ادویه آل اسپایس، نمک و فلفل سیاه
ادویه ترشی:
از پودر گلپر، پودر تخم گشنیز، دارچین، پودر زیره، پودر جوز هندی، پودر فلفل سیاه، پودر رازیانه و برخی سبزیهای معطر مثل مرزه، ترخون، گشنیز و نعناع میتوانید استفاده کنید.
ادویه فلافل:
ترکیبی از پودر انبه، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر جوز هندی. همچنین میتوانید به این ترکیب، پودر زیره سیاه، پودر تخم گشنیز، پودر زنجبیل، نمک و فلفل قرمز هم بیفزایید.
ادویه قرمه سبزی:
این ادویه شامل پودر غوره یا پودر لیمو، زردچوبه، فلفل سیاه، شنبلیله خشک، پودر رازیانه و نمک است.
ادویه پلویی:
شامل پودر دارچین، پودر گل سرخ، پودر زیره سیاه، پودر زنجبیل، پودر هل، پودر میخک و پودر جوز هندی میشود.
ادویه آبگوشت:
از پودر فلفل سیاه، زیره سبز، زیره سیاه، پودر تخم گشنیز، پودر لیموعمانی، پودر دارچین و زردچوبه تشکیل میشود.
ادویه ماهی:
شامل فلفل دلمه خشک شده، پودر خردل، نمک، فلفل سیاه، فلفل سفید، پودر برگ بو، پودر میخک، زنجبیل، هل و دارچین به صورت مخلوط شده است.
ادویه قیمه:
این ادویه شامل زردچوبه، فلفل سیاه، گرد لیمو عمانی، نمک، زعفران و ادویه گوشت است.
ادویه مرغ:
شامل پودر تخم گشنیز، پودر پیاز، پودر هل، پودر سیر، پودر زیره سبز، پودر دارچین، پودر فلفل قرمز و سیاه، پودر زنجبیل، پودر نمک دریا و پودر زردچوبه است.
ادویه همبرگر:
این ادویه شامل پودر فلفل قرمز، نمک، پودر فلفل سیاه و سفید، پودر سیر و پودر خردل است.
ادویه کباب کوبیده:
شامل نمک، فلفل سیاه و زعفران است.
ادویه پیتزا:
شامل پونه، ریحان، پیاز، سیر، آویشن، رازیانه، پاپریکا و فلفل قرمز است.
ادویه لازانیا:
شامل آویشن، رزماری، فلفل قرمز، سماق، نمک، پودر پیاز، پودر سیر، جوزهندی و پودر لیمو است.