بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

۳ روش برای یخ زدایی میگو + روش نگهداری (2 نکته مهم)

عالیه که به اصول نگهداری و یخ‌زدایی میگو توجه داری، چون اگر درست انجام نشه، هم طعم میگو خراب میشه و هم ممکنه از نظر بهداشتی خطرناک باشه. در ادامه بهترین روش‌های یخ‌زدایی و نگهداری صحیح میگو رو به‌صورت کامل و کاربردی برات آورده‌ام:


🧊 روش‌های ایمن و اصولی برای یخ‌زدایی میگو

✅ ۱. یخ‌زدایی در یخچال (بهترین و ایمن‌ترین روش)

🔹 نکته: این روش برای شب تا صبح عالیه؛ میگو صبح آماده پخته شدنه.


✅ ۲. یخ‌زدایی سریع با آب سرد (در مواقع فوری)

  1. میگوها را درون یک کیسه زیپ‌دار یا پلاستیکی ضدآب قرار بده.

  2. کیسه را در یک ظرف پر از آب سرد (نه گرم) بگذار.

  3. هر ۱۵ دقیقه آب را عوض کن تا سرد بمونه.

  4. بعد از ۳۰ تا ۶۰ دقیقه، میگوها یخ‌زدایی می‌شن.

⚠️ هشدار: هرگز از آب داغ یا مایکروویو برای یخ‌زدایی میگو استفاده نکن! باعث پختن ناخواسته و از دست رفتن بافت میشه و ممکنه رشد باکتری رو بالا ببره.


🧺 روش‌های نگهداری میگو

✅ ۱. در یخچال (برای استفاده کوتاه‌مدت – ۱ تا ۲ روز)


✅ ۲. در فریزر (برای استفاده بلندمدت – تا ۳ ماه)

🦐 برای میگوی خام:

🍤 برای میگوی پخته:

🔹 نکته: میگوی پخته‌شده‌ی فریز شده بعد از گرم‌کردن، باید بلافاصله مصرف بشه و نباید دوباره فریز شه.


🛑 نکات مهم ایمنی:

بهترین شرایط نگهداری میگو در خانه

بسته بندی میگو باید به گونه‌ای باشد که دوباره مجبور به فریز کردن آن نشوید. می‌توانید وقتی میگو را خریدید، قبل از اینکه کاملاً از انجماد خارج شود، سر میگو را جدا کنید و آن را در پلاستیک به اندازه هر وعده قرار دهید و بلافاصله داخل جعبه و فریزر بگذارید.

میگوهایی که پوستشان جدا شده، نمی‌توانند به مدت طولانی در فریزر بمانند، مگر اینکه در شرایط و بسته‌بندی خاصی نگهداری شوند که آن هم امکان نگهداری طولانی مدت را ندارد. برای اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

مهمترین و آسان ترین روش شناخت میگوی سالم

روش ساده برای شناخت میگوی سالم، چک کردن استحکام سر آن است. اگر میگو خراب باشد، سر آن به راحتی و بدون نیاز به فشار جدا می‌شود و اگر غلاف سر آن را به سمت بالا بکشید، لیز شدن بافت‌ها را به وضوح خواهید دید.

همچنین باید به دهان و آبشش میگو توجه کنید که هیچ گونه زباله یا لجن نداشته باشد، زیرا این موضوع می‌تواند باعث خراب شدن سریع‌تر میگو شود.

اگر تمام اجزای بدن میگو سالم باشند، نشان‌دهنده سلامت میگو است، بنابراین باید به شاخک آن نیز توجه کنید که سالم باشد.

میگو یکی از غذاهای دریایی خوشمزه است که می‌توان آن را در انواع مختلف غذاها استفاده کرد. معمولاً میگو‌ها به صورت یخ زده فروخته می‌شوند و نگهداری آن‌ها نیز به صورت منجمد است. به همین دلیل، بسیاری از افراد به دنبال راهی برای یخ زدایی سریع آن هستند که در ادامه به آن اشاره می‌شود.

1. یخ زدایی میگو با استفاده از آب سرد

  1. میگوهای یخ زده را در یک آبکش یا صافی قرار دهید.
  2. مقدار میگوهایی که می‌خواهید یخ زدایی کنید باید دقیقاً همان مقدار باشد که قصد پخت آن را دارید. بنابراین مقدار مناسبی از آن را از فریزر در آورید.
  3. یک کاسه بزرگ بگیرید و آن را با آب سرد پر کنید. سپس آن را در سینک ظرفشویی قرار دهید و سبد حاوی میگوها را درون آن بگذارید تا آب تمام میگوها را بپوشاند. بگذارید میگوها به مدت 10 دقیقه در آب غوطه‌ور شوند.
  4. پس از 10 دقیقه، آب کاسه را خالی کرده و کاسه را با آب تمیز پر کنید. مجدداً سبد حاوی میگوها را در آب قرار دهید تا میگوها کاملاً در آب غوطه‌ور شوند.
  5. بگذارید 10 تا 20 دقیقه دیگر میگوها در این حالت بمانند.
  6. در این مدت، یخ آن‌ها کاملاً باز شده و به اصطلاح میگو دیفراست می‌شود.
  7. میگوها را از آبکش درآورید و با یک دستمال حوله‌ای خشک کنید. حال میگوها آماده استفاده در هر غذایی که می‌خواهید می‌باشند.

2. یخ زدایی میگو در یخچال

  • مقدار مورد نیاز میگو را از فریزر درآورید.
  • میگوها را در ظرفی دربسته قرار دهید و مطمئن شوید درب آن محکم بسته شده باشد.
  • می‌توانید از یک پلاستیک هم استفاده کنید، ولی باید مطمئن شوید که پلاستیک به طور محکم روی ظرف seal شده باشد.
  • ظرف را به مدت یک شب یا 12 ساعت در یخچال بگذارید. بعد از 12 تا 24 ساعت، میگوها کاملاً ذوب شده و آماده استفاده خواهند بود.
  • پس از بیرون آوردن میگوها از یخچال، آن‌ها را در آبکش بریزید. سپس میگوها را با آب سرد بشویید تا تکه‌های یخ از بین برود. حال آن‌ها را با دستمال خشک کنید.
  • میگوهایی که به این روش یخ زدایی شده‌اند را باید ظرف 48 ساعت مصرف کنید تا تازه و سالم باشند.
  • البته می‌توانید این میگوها را ظرف 48 ساعت دوباره فریز کنید.

3. یخ زدایی میگو با استفاده از آب جوش

  • یک قابلمه را با آب پر کنید تا تمام میگوها پوشش داده شود.
  • سپس آن را روی حرارت متوسط گذاشته تا آب به جوش آید و میگوها سریعاً به دما برسند.

 

آشنایی با روش کنسرو کردن میگو

گوشت میگو در حال حاضر در صنعت کنسرو نمی‌شود اما برخی از مردم در آمریکای شمالی میگوها را در قوطی نگهداری می‌کنند و سعی می‌کنند آن‌ها را کنسرو کنند.

  1. گوشت میگوهایی که پوستشان جدا شده است، به مدت 2 تا 3 دقیقه در آب جوش قرار می‌گیرند که 6 تا 8 درصد آن آب نمک است، سپس گوشت را خشک کرده، خنک می‌کنند و با دست آن را درون قوطی قرار می‌دهند.
  2. برای قوطی‌های محلی، محلولی با 2 تا 3 درصد نمک درون قوطی ریخته می‌شود و گاهی مقداری اسید سیتریک نیز برای کاهش سولفید آهن به آن اضافه می‌شود.
  3. برای قوطی‌های 150 گرمی، به 10 دقیقه در دمای 120 درجه یا 20 دقیقه در دمای 115 درجه نیاز است. قوطی 250 گرمی نیز نیاز به 12 دقیقه در دمای 120 درجه یا 35 دقیقه در دمای 115 درجه دارد.
  4. در پایان، تمام قوطی‌ها به مدت 60 دقیقه در دمای 120 درجه نگهداری می‌شوند. تمام این مراحل برای بسته‌بندی گوشت میگوها در شیشه نیز قابل اجرا است.

آشنایی با روش دودی کردن میگو

می‌توان از میگوها محصولات منجمد تهیه کرد. میگوهای بدون سر یا گوشت‌های بدون پوست، به مدت 3 دقیقه در محلول آب نمک با غلظت 10 درصد قرار می‌گیرند و بعد به مدت 2 ساعت خشک می‌شوند. سپس به صورت مکانیکی، به مدت 1 تا 1.5 ساعت در دمای 30 درجه دودی می‌شوند.

آموزش روش چیپس کردن میگو

در صنایع غذایی، گوشت‌های پخته شده در کره آب شده داغ می‌شوند و در برخی موارد ادویه‌جات también به آن‌ها اضافه می‌شود و سپس در بسته‌های مخصوص قرار می‌گیرند.

این محصول نباید بیشتر از یکی دو روز بماند و باید تا حداکثر دو روز پس از تولید به فروش برسد.

مواد تشکیل‌دهنده میگو

بیشتر بخوانید :

۵ نکته مهم برای گرم کردن کنسرو ماهی

توصیه‌های لازم در آماده‌سازی و طبخ ماهی و میگو

ضایعات میگو شامل چیست؟

ضایعات میگو شامل سر و پوست می‌شوند که می‌توانند یک وعده غذایی باشند و 40 تا 45 درصد پروتئین دارند. گلوکزآمید هیدروکلراید که از این ضایعات به دست می‌آید، احتمالاً منبع تجاری خوبی برای گلوکزآمیدها به حساب می‌آید.

بسیاری از میگوهای کوچک نیز پخته و خشک می‌شوند و قابل استفاده هستند.

 

سایت آموزش آشپزی رضیم 

خروج از نسخه موبایل