بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

آیا آب لیمو ترش خراب می شود؟ علت قهوه ای شدن رنگ آن چیست؟ (2 نکته مهم)

 

بله، آب لیمو ترش خراب می‌شود، مخصوصاً اگر تازه گرفته شده باشد و نگهداری درستی نداشته باشد.


🧴 ماندگاری آب لیمو ترش چقدر است؟

نوع آبلیمو در یخچال در فریزر
تازه و خانگی حدود ۵ تا ۷ روز تا ۶ ماه
پاستوریزه (کارخانه‌ای) ۱ تا ۳ ماه (بعد از باز شدن) تا ۶ ماه

آیا آب لیمو خراب می‌شود؟

بله، در شرایط زیر:


⚠️ نشانه‌های خرابی آب لیمو:

  1. تغییر رنگ (قهوه‌ای شدن)

  2. بوی بد یا غیرعادی

  3. کدر شدن یا وجود لایه‌ای روی سطح

  4. طعمی تلخ یا گندیده


🍋 علت قهوه‌ای شدن آب لیمو چیست؟

این تغییر رنگ بیشتر ناشی از اکسید شدن ترکیبات موجود در لیمو (مثل ویتامین C و پلی‌فنول‌ها) است. عواملی که باعث اکسید شدن می‌شوند:

قهوه‌ای شدن لزوماً نشانه خراب شدن نیست، اما نشانه کاهش کیفیت و خواص غذایی است. اگر همراه با بوی بد یا طعم ناخوشایند باشد، مصرف آن توصیه نمی‌شود.


چگونه از قهوه‌ای شدن و فساد آب لیمو جلوگیری کنیم؟

  1. بلافاصله پس از گرفتن در بطری شیشه‌ای تیره بریزید

  2. در یخچال نگهداری کنید

  3. در تماس با هوا قرار نگیرد (درپوش محکم باشد)

  4. می‌توانید مقدار کمی نمک یا آب لیموی صنعتی به آن اضافه کنید (افزایش ماندگاری)

  5. برای نگهداری طولانی‌تر: در قالب یخ فریز کنید


آیا آب لیمو خراب می شود؟

مثل دیگر آبمیوه‌ها، آب لیمو هم ممکن است خراب شود، اما بر خلاف برخی نوشیدنی‌های شناخته شده مانند آب سیب یا آب پرتقال، آب لیموی ترش که از فروشگاه خریداری می‌شود، معمولاً تا مدت زیادی بعد از این که درب بطری را باز کردید، قابل استفاده است و خیلی زود خراب نمی‌شود!

یکی از دلایل اصلی اینکه آب لیموی ترش بیشتر ماندگاری دارد، خاصیت اسیدی آن است که جلوگیری از رشد و تکثیر باکتری‌ها را آسان می‌کند و مانع از فساد آن می‌شود.

به همین خاطر، در بیشتر مواقعی که ما آب لیموی ترش را دور می‌ریزیم، به خاطر کاهش کیفیت و عطر و طعم آن است، نه این که واقعاً خراب شده باشد یا استفاده از آن خطرناک باشد.

چون اغلب تولیدکنندگان آب لیمو را پاستوریزه کرده و به آن مواد نگهدارنده اضافه می‌کنند، اگر آب لیموی شرکتی را به درستی نگهداری کنید، می‌تواند مدت زمان زیادی کیفیت خود را حفظ کند. حتی بعد از تاریخ بهترین مصرفش هم ممکن است هنوز چندماه تازه بماند.

تاریخ بهترین مصرف که روی بطری آب لیمو نوشته شده، نشان می‌دهد تا چه زمانی طراوت و تازگی محصول حفظ می‌شود و به این معنی نیست که باید بعد از آن، آن را دور بیندازید.

اما درباره آب لیموی خانگی، قضیه فرق دارد. چون این نوع آب لیمو پاستوریزه نمی‌شود و مواد نگهدارنده ندارد، زودتر کیفیتش را از دست می‌دهد. بنابراین بهتر است آن را ظرف چند روز تا حداکثر یک هفته مصرف کنید.

به طور کلی: آب لیمو شرکتی که درب آن باز نشده، 3 تا 6 ماه بعد از تاریخ بهترین مصرف در دمای اتاق تازه می‌ماند.
آب لیمویی که درب آن باز شده، 6 تا 12 ماه بعد از باز شدن درب در یخچال قابل نگهداری است.
آب لیموی خانگی باید 2 تا 3 روز بعد از تهیه مصرف شود و در این مدت باید در یخچال نگهداری شود.

نحوه نگهداری آبلیمو

آب لیمو ترش باید در جایی خنک و تاریک و دور از حرارت نگهداری شود و اگر بطری آن رنگ روشنی دارد، نباید در معرض نور خورشید قرار بگیرد.

کابینت‌های آشپزخانه مکان خوبی برای نگهداری آب لیمو شرکتی است. تا زمانی که درب بطری باز نشده، نیازی به یخچال نیست.

پس از این که درب بطری اولین بار باز شد، باید آن را در یخچال قرار دهید تا کیفیتش حفظ شود و رنگش تغییر نکند. همچنین فراموش نکنید هر بار که از آن استفاده می‌کنید، درب بطری را محکم ببندید. اگر از آب لیمو خانگی استفاده می‌کنید، حتماً آن را در یخچال نگهداری کنید.

علت قهوه ای شدن رنگ آب لیمو چیست؟

بسیاری از مردم فکر می‌کنند که تغییر رنگ و قهوه‌ای شدن آب لیمو به معنی خراب شدن آن است، در حالی که این برداشت اشتباه است. قهوه‌ای شدن آب لیمو طبیعی است و معمولاً به این دلیل اتفاق می‌افتد که بعد از باز کردن درب آن، آن را در یخچال نگذاشته‌ایم.

مصرف آب لیموی قهوه‌ای خطر خاصی برای سلامتی ندارد، اما اگر مقداری از آب لیمو به غذا اضافه شود که روی رنگ آن تاثیر بگذارد، بهتر نیست از آن استفاده کنید.

نحوه تشخیص خراب شدن آبلیمو ترش

آب لیمو تا مدت‌ها خراب نمی‌شود اما اگر مدت زمان زیادی از تاریخ انقضای آن گذشته باشد، برای اینکه مطمئن شوید کیفیتش از دست نرفته، به نکات زیر توجه کنید:

اولین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید، رنگ آب لیمو است. قهوه‌ای شدن نشان‌دهنده کاهش کیفیت آب لیمو است. اگر متوجه وجود کپک یا خاکستری شدن در اطراف درب بطری هستید، آن را دور بیندازید.

در مورد مرکبات و آب آنها، معمولاً بهترین راه برای تشخیص کیفیت، توجه به بو و رایحه آن است.

 

اگر بوی آب لیمو تغییر کرده یا عطر تازه مرکبات نمی‌دهد، بهتر است آن را دور بریزید.

اگر آب لیمو عطر و ظاهر خوبی دارد، می‌توانید طعم آن را تست کنید. اگر طعم مرکباتی آن از بین رفته باشد، نشان‌دهنده کاهش کیفیت آن است. البته این یعنی آب لیمو خراب نشده، اما اگر طعم خوبی نداشته باشد، استفاده از آن فایده‌ای ندارد. اگر به هر دلیلی در مورد ایمن بودن آب لیمو شک دارید، بهتر است آن را دور بریزید.

چگونه آب لیمو ترش را در فریزر نگهداری کنیم

همان‌طور که قبلاً گفتیم، آب لیمو ترش با کیفیت معمولاً عمر بالایی دارد و نیازی به نگهداری آن در فریزر نیست. اما اگر مقدار زیادی آب لیموی خانگی درست کرده‌اید و نمی‌خواهید آن را دور بریزید، می‌توانید آن را فریز کنید.

بهترین کار این است که آب لیمو را در قطعات کوچک‌تر منجمد کنید، چون معمولاً در هر بار استفاده مقدار کمی نیاز دارید. البته اگر می‌توانید، بهتر است هر بار به اندازه نیاز خود آب لیمو تهیه کنید و از ذخیره‌کردن آن خودداری کنید.

همچنین بخوانید:

کالری آب لیمو: 100 گرم آب لیمو چقدر کالری دارد؟

لیمو شیرین و لیمو ترش چه خواصی دارند؟

 

سایت آموزش آشپزی رضیم

خروج از نسخه موبایل