برای پودر کردن انبه تازه خانگی (یعنی تبدیل انبه تازه به پودر خشک شده) که در آشپزی و دسرها استفاده میشود، چند مرحله مهم وجود دارد که باید با دقت انجام بشود تا پودر با کیفیت و خوش طعم بدست آید. در ادامه بهترین روش خانگی را توضیح میدهم:
بهترین روش پودر کردن انبه تازه خانگی
۱. انتخاب انبه مناسب
-
انبه باید رسیده ولی سفت باشد تا در مراحل خشککردن و آسیاب شدن کیفیت حفظ شود.
-
انبههای خیلی نرم یا له شده مناسب نیستند.
۲. شستوشو و پوستگیری
-
انبهها را خوب بشویید.
-
پوست انبه را با چاقو یا پوستکَن جدا کنید.
-
سپس گوشت انبه را به قطعات کوچکتر خرد کنید (مثلاً تکههای ۱-۲ سانتیمتری).
۳. خشک کردن انبه
روشهای مختلفی برای خشک کردن وجود دارد:
الف) خشک کردن در آفتاب (روش سنتی)
-
قطعات انبه را روی سینی یا سینیهای مشبک پهن کنید.
-
در محیط آفتابگیر و تهویهدار به مدت چند روز بگذارید تا کاملاً خشک شود.
-
حواستان باشد که گرد و حشرات روی آن ننشیند. میتوانید روی سینیها پارچه توری بکشید.
ب) استفاده از فر (روش سریعتر)
-
فر را با دمای حدود ۵۰ تا ۶۰ درجه سانتیگراد (یا کمترین دما) روشن کنید.
-
قطعات انبه را روی سینی فر بچینید.
-
در فر را کمی باز بگذارید تا رطوبت خارج شود.
-
هر نیم ساعت یکبار قطعات را زیر و رو کنید.
-
بعد از چند ساعت (۴ تا ۶ ساعت بسته به ضخامت)، انبهها باید خشک و شکننده شوند.
ج) استفاده از دستگاه میوه خشککن (در صورت داشتن)
-
دمای دستگاه را روی ۵۵ تا ۶۰ درجه تنظیم کنید.
-
میوهها را داخل دستگاه پهن کنید و طبق دستور دستگاه خشک کنید.
۴. آسیاب کردن انبه خشک شده
-
بعد از خشک شدن کامل، قطعات انبه را در آسیاب قهوه، غذاساز یا مخلوطکن بریزید.
-
تا زمانی آسیاب کنید که تبدیل به پودر نرم شود.
-
اگر لازم بود، پودر را الک کنید تا دانههای بزرگ جدا شوند.
۵. نگهداری پودر انبه
-
پودر انبه را در ظرف دربسته و خشک، دور از نور و رطوبت نگهداری کنید.
-
بهترین زمان مصرف تا ۶ ماه است.
نکات مهم:
-
حتماً انبهها کاملاً خشک شوند، چون رطوبت باعث کپک زدن پودر میشود.
-
برای طعم بهتر، میتوانید مقداری شکر یا کمی آبلیمو به انبهها قبل از خشک کردن اضافه کنید.
-
این پودر انبه عالی است برای طعم دادن به ماست، دسر، شیرینی و نوشیدنیهای مختلف.
طرز تهیه پودر انبه خانگی و مخصوص برای سس فلافل
انبه به خاطر خواص فراوانش به عنوان سلطان میوهها شناخته میشود. امروز میخواهیم به شما نشان دهیم چگونه پودر انبه را در خانه درست کنید. پودر میوهها در تهیه بسیاری از دسرها، کیکها و پیشغذاها کاربرد دارد و از پودر انبه در صنایع مختلف نیز استفاده میشود.
صنایع بهداشتی و آرایشی، دارویی و غذایی از جمله صنایعی هستند که از پودر انبه در محصولات خود بهره میبرند. در این متن علاوه بر خواص شگفتانگیز پودر انبه، طرز تهیه آن در خانه را به شکلی ساده و با وسایل راحت توضیح خواهیم داد. پس با ما همراه باشید!
طرز تهیه پودر انبه مخصوص سس فلافل
قبل از اینکه به اصل موضوع یعنی طرز تهیه پودر انبه بپردازیم، خواص شگفتانگیز این میوه را برای شما بیان میکنیم. این اطلاعات میتواند به شما در پیشگیری و کنترل برخی بیماریها کمک کند. برخی از این خواص شامل:
انبه سرشار از ویتامینهاست؛ بهویژه ویتامین C و A که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و در برابر سرماخوردگی محافظت مینماید.
با انبه میتوانید ماسکهای مفیدی برای پوست خود درست کنید. افرادی که در زمینه سلامتی فعالیت میکنند، میدانند که ویتامین C و A موجود در انبه برای شفافیت و جوانسازی پوست بسیار مؤثرند.
جوانسازی پوست با پودر انبه
برای این کار، انبهها را بپزید و بعد از خنک شدن مصرف کنید. با تداوم در مصرف این معجون زیبایی، بعد از مدت کوتاهی متوجه از بین رفتن جوشها و آکنههای صورتتان خواهید شد. همچنین میتوانید پوست انبه را به عنوان ماسک روی صورتتان بگذارید.
مصرف انبه به کنترل و کاهش فشار خون نیز کمک میکند، زیرا حاوی مقدار زیادی منیزیم و پتاسیم است.
انبه میوهای شیرین است و ممکن است فکر کنید با خوردن آن کالری زیادی وارد بدنتان میشود اما این درست نیست! انبه کالری کمی دارد و مقدار کم آن شما را سیر میکند. همچنین فیبر بالای آن مانع جذب چربیهای مضر به بدن میشود.
انبه یک ضدسرطان قوی است! آنتیاکسیدانهای بتاکاروتن و پلیفنول در آن خطر ابتلا به سرطان پروستات، سرطان روده بزرگ، سرطان سینه و لوزمی را کاهش میدهند.
این میوه انواع آنزیمها دارند که به هضم پروتئینها کمک میکنند و فیبر آن به آسانتر شدن هضم غذا و بهبود عملکرد سیستم گوارش کمک میکند.
انبه به دلیل داشتن آهن بالا در درمان کمخونی موثر است و در بهبود باروری مردان و تقویت حرکت اسپرمها بسیار مفید است.
پودر انبه نیز مانند خود میوه دارای خواص است. حال بیایید طرز تهیه این پودر جادویی را بگوییم.
روش تهیه پودر انبه خانگی
اولین مرحله در تهیه این پودر شگفتانگیز، تهیه انبههای سالم و رسیده است. توجه کنید که انبههای نارس خواص انبههای رسیده را ندارند و انبههای کاملاً رسیده ممکن است طعم پودر نهایی را تغییر دهند. پس در انتخاب انبهها دقت کنید.
دومین مرحله خشک کردن انبههاست. شما میتوانید پوست انبهها را بکرد و یا آنها را با پوست خشک کنید. این بستگی به سلیقه شما دارد؛ اگر میخواهید انبهها را خشک کنید…
برای خشک کردن انبه باید آنها را به تکههای کوچک تقسیم کنید. این کار زمانبر است و اگر بخواهید در خانه و بدون دستگاههای خاص این کار را انجام دهید، ممکن است سخت باشد.
آموزش روشهای پودر کردن آویشن در منزل
انبهها ممکن است به سرعت خراب شوند. برای جلوگیری از این مشکل، ابتدا انبهها را به تکههای کوچک برش دهید و بعد آنها را روی یک پارچه تمیز بگذارید. اگر دستگاه خشککن دارید، میتوانید از آن استفاده کنید. زمان خشک شدن انبهها تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد. انبهها زمانی آماده هستند که وقتی آنها را در دست میگیرید، احساس رطوبت نکنید و کاملاً خشک شوند.
اگر رطوبت در تکههای انبه وجود داشته باشد، کار با آنها برای پودر کردن سختتر میشود. حالا نوبت به آسیاب کردن تکههای انبه رسیده است. میتوانید از آسیابهای دستی یا سنگ mortar استفاده کنید و یا اگر آسیاب برقی دارید، تکهها را درون آن بریزید و به راحتی پودر کنید.
توجه داشته باشید که بعد از پودر شدن انبهها، نباید دستگاه را برای مدت طولانی روشن بگذارید. این کار ممکن است باعث از بین رفتن بافت پودر شود و حتی خواص آن را کاهش دهد یا از بین ببرد.
تهیه پودر انبه در خانه کار آسانی است و نیاز به تخصص خاصی ندارد. با کمی دقت و حوصله، میتوانید پودر انبه خود را در خانه درست کنید. همچنین اگر میخواهید پودر انبه خانگی تهیه کنید، در بازار تامینکنندگان و کارگاههای زیادی وجود دارند که این محصول را عرضه میکنند.