پختن گوشت ممکن است ساعتها زمان ببرد، بهویژه زمانی که با تکههای سفتتر مانند گوشت گوسفند یا گوساله طرف هستیم. بسیاری از افراد برای کاهش زمان پخت، از روشهای مختلفی استفاده میکنند اما تنها یک راهکار واقعاً مؤثر وجود دارد که نتیجهای سریع، ایمن و با حفظ ارزش غذایی به همراه دارد.
در این مقاله به تنها روش واقعی برای پختن سریعتر گوشت میپردازیم و عوامل مؤثر بر سرعت پخت، اشتباهات رایج و نکاتی برای بهینهسازی این فرآیند را بررسی میکنیم. اگر به دنبال روشی ساده، علمی و قابل اجرا برای پخت سریعتر گوشت هستید، این مطلب راهنمای کامل شماست.
چرا گوشت به زمان زیادی برای پخت نیاز دارد؟
قبل از پرداختن به راهحل، بهتر است دلیل سختپز بودن گوشت را درک کنیم.
ساختار پروتئینی گوشت
گوشت دارای ساختارهای عضلانی و بافتهای پیوندی است که در دمای پایین بهسختی تجزیه میشوند. این بافتها شامل:
-
کلاژن: پروتئینی که در حین پخت به ژلاتین تبدیل میشود اما نیاز به حرارت طولانیمدت دارد.
-
الیاف عضلانی: در تکههای بزرگتر و کمچربی، دیرتر میپزند.
نوع و سن حیوان
-
گوشت گوساله جوان یا مرغ زودتر میپزند.
-
گوشت حیوانات مسنتر یا عضلات پرکاربرد مانند ران، مدت بیشتری نیاز دارند.
تنها راه واقعی برای پخت سریعتر گوشت: استفاده از زودپز
زودپز چیست و چگونه عمل میکند؟
زودپز وسیلهای است که با افزایش فشار داخل محفظه، نقطه جوش آب را بالا میبرد (تا حدود ۱۲۰ درجه سانتیگراد) و در نتیجه فرآیند پخت را به شکل چشمگیری سریعتر میکند.
روش پخت | زمان تقریبی پخت گوشت گوساله |
---|---|
قابلمه معمولی | ۲ تا ۳ ساعت |
زودپز کلاسیک | ۴۵ تا ۶۰ دقیقه |
زودپز برقی مدرن | ۳۰ تا ۴۵ دقیقه |
نکات ساده برای پخت سریعتر گوشت
ما در طول هفته به کمک گوشت، غذاهای متفاوتی تهیه میکنیم؛ اما بعضیها نمیدانند که چطور میتوانند گوشت را سریعتر بپزند یا چگونه آن را نرم کنند. کوبیدن گوشت، استفاده از کیوی برای نرم شدن گوشت و همچنین استفاده از سرکه و نمک برخی از روشهایی هستند که میتوان به کمک آنها پخت گوشت را تسهیل کرد.
گوشت امروزه به بخشی جداناپذیر از غذاها تبدیل شده است. تقریباً در تمام خورشتها از گوشت استفاده میشود. از طرفی، به دلیل مشغلههای روزمره، ممکن است زمان کمتری برای آشپزی داشته باشیم؛ بنابراین باید روشهای پخت سریع گوشت را یاد بگیریم تا بتوانیم غذاهای مورد علاقهمان را در مدت کم آماده کنیم. در این متن، راهکارهایی برای پخت سریع گوشت خورشتی به شما معرفی میکنیم تا خورشهای خوشمزه و دلپذیری درست کنید.
استفاده از جوش شیرین برای سرعت بخشیدن به پخت گوشت
یکی از روشهای پخت سریع گوشت، استفاده از جوش شیرین است. جوش شیرین میتواند فیبر گوشت را بشکند و آن را نرم کند. چند کمی جوش شیرین روی سطح گوشت بپاشید که هر دو طرف گوشت را بپوشاند. سپس اجازه دهید که گوشت به مدت ۳ تا ۵ ساعت در یخچال بماند.
استفاده از کیوی برای نرم شدن گوشت
قبل از پخت، حتماً گوشت را چندین بار بشویید تا جوش شیرین آن بهطور کامل پاک شود. اگر جوش شیرین درست پاک نشود، طعم بدی به گوشت میدهد. توجه داشته باشید که اگر از جوش شیرین استفاده کردید، همزمان از آبلیمو و سرکه استفاده نکنید؛ چون تاثیر خود را از دست میدهد.
یکی از ترفندهای دیگر برای پخت سریع گوشت، استفاده از کیوی است. کیوی به عنوان میوهای که میتواند بافت گوشت را نرم کند، میتواند به دو شکل مورد استفاده قرار گیرد:
روش اول تهیه پوره کیوی است. برای تهیه پوره، پوست کیوی را جدا کرده و سپس آن را به قطعات کوچک تقسیم کنید. قطعات را به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه در مخلوط کن روی دور تند بگذارید. بعد از این مراحل، پوره کیوی آماده است. گوشت را با پوره کیوی بپوشانید و یک روز بگذارید تا بماند، سپس قبل از پخت آن را بشویید.
روش دیگر این است که کیوی را از وسط نصف کنید و آن را روی سطح گوشت بمالید. بگذارید یک ساعت بماند. ممکن است برخی افراد به کیوی حساسیت داشته باشند؛ بنابراین قبل از استفاده از آن مطمئن شوید که حساسیت ندارید.
کوبیدن گوشت
قبل از پخت، گوشت را کوبیده کنید. این کار باعث میشود که گوشت نرمتر و سریعتر پخته شود. کوبیدن گوشت یکی از روشهای نتیجهبخش برای پخت سریع گوشت قرمز است.
استفاده از سرکه
استفاده از مواد اسیدی مانند سرکه یا آبلیمو هم یکی از روشهای موثر برای نرم کردن گوشت در حین پخت است. میتوانید گوشت را یک شب در آب و سرکه بخوابانید. سرکه باعث نرم شدن گوشت میشود؛ همچنین میتوانید با چنگال روی گوشت سوراخهایی ایجاد کنید و ۱ تا ۲ ساعت قبل از پخت آن را در سرکه قرار دهید. حتماً قبل از پخت، گوشت را بشویید؛ زیرا سرکه طعمدهنده خوبی برای گوشت است.
گوشت را به دمای اتاق برسانید
برای تهیه خورشت، بیشتر افراد از گوشت یخزده استفاده میکنند. برای سریعتر پخته شدن گوشت خورشتی، باید یک یا دو ساعت قبل از پخت آن را از یخچال یا فریزر خارج کنید. یخ باید کاملاً ذوب شود و گوشت به دمای اتاق برسد تا سریعتر بپزد.
زمان مناسب برای اضافه کردن رب و نمک
زمان نامناسب برای اضافهکردن رب و نمک به گوشت میتواند باعث دیرپز شدن آن شود. زمان مناسب برای افزودن این مواد زمانی است که گوشت بهخوبی پخته شده و جا افتاده باشد. این کار کمک میکند که گوشت شما سریعتر بپزد.
نکاتی که باید هنگام پختن گوشت رعایت کنید
پخت آرام خورشت
پخت آرام باعث میشود که گوشت خورشتی سریعتر بپزد. یک آشپز حرفهای میداند که بالا بردن حرارت، به تنهایی باعث پخت سریعتر گوشت نمیشود. پخت آرام با حرارت کم، گوشت را لطیفتر کرده و آن را قابل جویدنتر میکند.