“`html
دستور تهیه خیارشور خانگی (خیار شور فوری)
خیارشور یکی از ترشیهای خوشمزه است که خودتان میتوانید به راحتی در خانه درست کنید. این ترشی کنار غذا خیلی خوب است و شما میتوانید روشهای مختلفی برای درست کردن آن را یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه خیار شور فوری :
- خیار: به مقدار دلخواه (خیارهای کوچک و سفت برای خیارشور مناسبتر هستند)
- آب: به اندازه کافی برای پوشاندن خیارها
- نمک: به مقدار لازم (برای هر لیتر آب، حدود ۵۰ گرم نمک)
- سرکه: نصف لیوان (میتوانید از سرکه سفید یا سرکه سیب استفاده کنید)
- سیر: چند حبه
- شوید خشک یا تازه: به مقدار دلخواه
- فلفل: چند عدد
- ترخون: چند شاخه (اختیاری)
دستور تهیه خیار شور فوری:
آمادهسازی خیارها: خیارها را خوب بشویید و اگر پوستشان ضخیم است، پوست بکنید. سپس آنها را به اندازه دلخواه برش بزنید.
آمادهسازی شیشهها: شیشههای تمیز و خشک را آماده کنید.
چینش مواد در شیشهها: خیارهای برش خورده را همراه با سیر، شوید، فلفل و ترخون در شیشهها بچینید.
تهیه آب نمک: در یک قابلمه، آب و نمک را مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید تا نمک کاملاً حل شود. بعد از اینکه کمی خنک شد، سرکه را به آن اضافه کنید.
ریختن آب نمک در شیشهها: آب نمک را تا لبه شیشهها بریزید تا تمام مواد داخل شیشه را بپوشاند.
بستن شیشهها: درب شیشهها را محکم ببندید.
جوشاندن شیشهها: شیشههای خیارشور را در یک قابلمه بزرگ قرار دهید و به اندازهای آب در آن بریزید که تا نیمه شیشهها برسد. قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید آب به جوش بیاید. بعد از جوش آمدن، حرارت را کم کرده و به مدت ۱۵ دقیقه شیشهها را در آب جوش بگذارید.
سرد کردن و نگهداری: پس از ۱۵ دقیقه، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید شیشهها به آرامی سرد شوند. سپس آنها را در یخچال بگذارید. خیارشور شما پس از یک روز آماده مصرف است.
نکات مهم:
برای اینکه خیارشور تردتر شود، میتوانید خیارها را قبل از قرار دادن در شیشه، چند ساعت در آب و یخ بگذارید.
برای مزهدار کردن بیشتر خیارشور، میتوانید از ادویههای دیگر مثل زیره، دانه خردل یا برگ بو استفاده کنید.
بهتر است از شیشههای دهان گشاد استفاده کنید تا کار پر کردن و خارج کردن خیارشور راحتتر باشد.
خیارشور خانگی را میتوانید تا چند هفته در یخچال نگهداری کنید.
نوش جان!