“`html
آش نارنج برای طرفداران طعم ملس
آش آب نارنج یکی از غذاهای لذیذ و خوشمزه است. اگر شما هم علاقه دارید که آش درست کنید و در این فصل آشپزی، حتماً این نوع آش را امتحان کنید. با ما همراه باشید.
دستور تهیه آش آب نارنج مرحله به مرحله
1 – دستور تهیه آش نارنج با لپه
مواد لازم :
- برنج ۳۷۵ گرم
- سبزی آش ۱ کیلو
- فلفل به مقدار لازم
- زردچوبه به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
- آب نارنج ۵ فنجان
- لپه ۷۵ گرم
- پیاز ۲۷۵ گرم
- نعناع ۳ قاشق سوپخوری
- گلپر به مقدار لازم
دستور تهیه :
- سبزی آش شامل تره، جعفری، شنبلیله و اسفناج را پاک کرده و خرد کنید. سپس سه کاسه آب داخل دیگ ریخته و سبزیجات و برنج را در آن بپزید.
- وقتی برنج پخت و لعاب گرفت، یک پیاز بزرگ را حلقه حلقه کرده و در ماهیتابه سرخ کنید. سپس زردچوبه و نمک را اضافه کرده و بعد آب نارنج را به آن اضافه کنید.
- کمی گلپر نرم هم به آش اضافه کرده و نعناع داغ درست کنید تا روی آش بریزید.
- اگر میخواهید آش با طعم دیگری مانند آبلیمو یا گوجه درست کنید، میتوانید به جای آب نارنج از هر کدام از این مواد استفاده کنید.
2 – دستور تهیه آش نارنج ترش با باقالا
آش نارنج یکی از آشهای معروف است که امروزه مردم آن را در آخرین چهارشنبه سال به نیت مردگانشان خیرات میکنند.
مواد اولیه:
- نخود نصف پیمانه
- لوبیا نصف پیمانه
- عدس نصف پیمانه
- ماش نصف پیمانه
- باقلا نصف پیمانه
- برنج نصف پیمانه
- اسفناج، تره، جعفری، گشنیز نیم کیلو
- سیر تازه یا خشک ۱ بوته
- پیاز متوسط ۲ عدد
- ادویه، زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم
- آب نارنج نصف پیمانه
- نعناع داغ به میزان دلخواه
دستور تهیه:
- نخود و لوبیا را که از شب قبل در آب خیساندهاید، شسته و در قابلمهای با مقداری آب روی حرارت بگذارید تا بپزند. باقلا را نیز جداگانه بپزید.
- وقتی نخود و لوبیا کمی پخته شدند، عدس و برنج را به آن اضافه کنید و بگذارید ادامه پخت را انجام دهند. وقتی حبوبات پختند، سبزی آش را اضافه کنید.
- پیاز را با ۲ قاشق غذاخوری روغن در ماهیتابه سرخ کنید. وقتی رنگ پیاز طلایی شد، سیر خرد شده و ادویهها را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید.
- وقتی پیاز داغ آماده شد، آن را به حبوبات افزوده و در نیم ساعت آخر پخت، آب نارنج یا رب انار رقیق شده را به آش اضافه کنید.
- بعد از اینکه آش به خوبی جا افتاد، آن را از روی حرارت برداشته و آماده سرو کنید. برای تزئین میتوانید از پیاز داغ، سیر داغ و نعناع خشک استفاده کنید.
نکات مهم جهت تهیه آش نارنج
- آش ترش یکی از انواع غذایی است که دارای تنوع زیادی میباشد و شما میتوانید از مواد مختلفی همچون چغندر، کدو سبز و … استفاده کنید.
“““html
برگه هلو و برگه زردآلو نیز استفاده کنید. بدین ترتیب که؛ نیم کیلو چغندر خرد شده را به همراه برنج و عدس به آش اضافه کنید. در صورت تمایل میتوانید کدوی سبز خرد شده را پس از پختن حبوبات و یک ربع قبل از افزودن سبزی به آش بیافزایید.
3 – دستور تهیه آش آب نارنج با لوبیا
مواد لازم :
- ۴ /۱ پیمانه نخود
- ۴ /۱ پیمانه عدس
- ۴ /۱ پیمانه لوبیاچیتی
- ۳۰۰ گرم سبزی آش
- ۲ /۱ پیمانه پیازداغ
- ۲ پیمانه آبنارنج تازه
- ۳ ق س نعنا داغ
- ۲ ق س سیرداغ
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
دستور تهیه:
- نخود را از شب قبل خیس کرده و چند بار آب آن را عوض کنید. عدس و لوبیا چیتی را هم ۱ تا ۲ ساعت قبل از پخت خیس کنید.
- لوبیا چیتی و نخود را همراه با مقدار مناسب آب داخل قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا بپزند. سپس عدس را اضافه کنید و صبر کنید تا عدس هم بپزد.
- حال باید سبزی آش شسته و خرد شده را داخل قابلمه بریزید و به آرامی هم بزنید. اگر آب آش کم بود، مقداری آب هم به مواد اضافه کنید.
- بعد از ۳۰ دقیقه آب نارنج را هم به آش اضافه کنید.
- در این زمان نیمی از پیازداغ را همراه با مقدار لازم نمک، فلفل و زردچوبه داخل قابلمه بریزید. بعد از اینکه مواد را به آرامی هم زدید، صبر کنید تا آش جا بیفتد. موقع سرو، آش را در ظرف مورد نظرتان بریزید و آن را با پیاز داغ باقیمانده و سیرداغ و نعنا داغ تزیین کنید.
آشنایی با فوت و فن ساده برای طبخ آش نارنج
دقت کنید که نباید عدس را در ابتدای کار همراه با لوبیا و نخود داخل قابلمه بریزید، چون عدس خیلی زودتر از آنها میپزد.
بیشتر بخوانید :
سبزی آش | سبزی مخصوص آش رشته چه سبزیهایی است + خواص
شله مشهدی | دستور تهیه آش شله مشهدی یک افطار راحت و سبک
آش انار | دستور تهیه ۶ مدل آش انار ترش و خوشمزه + عکس