رسپی

دستور تهیه ۳ مدل آش نارنج ترش و خوشمزه + عکس (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آش نارنج برای طرفداران طعم ملس

آش آب‌ نارنج یکی از غذاهای لذیذ و خوشمزه است. اگر شما هم علاقه دارید که آش درست کنید و در این فصل آشپزی، حتماً این نوع آش را امتحان کنید. با ما همراه باشید.

دستور تهیه آش آب نارنج مرحله به مرحله

separator line

1 – دستور تهیه آش نارنج با لپه

مواد لازم :

  • برنج ۳۷۵ گرم
  • سبزی آش ۱ کیلو
  • فلفل به مقدار لازم
  • زردچوبه به مقدار لازم
  • نمک به مقدار لازم
  • آب نارنج ۵ فنجان
  • لپه ۷۵ گرم
  • پیاز ۲۷۵ گرم
  • نعناع ۳ قاشق سوپخوری
  • گلپر به مقدار لازم

دستور تهیه :

  1. سبزی آش شامل تره، جعفری، شنبلیله و اسفناج را پاک کرده و خرد کنید. سپس سه کاسه آب داخل دیگ ریخته و سبزیجات و برنج را در آن بپزید.
  2. وقتی برنج پخت و لعاب گرفت، یک پیاز بزرگ را حلقه حلقه کرده و در ماهی‌تابه سرخ کنید. سپس زردچوبه و نمک را اضافه کرده و بعد آب نارنج را به آن اضافه کنید.
  3. کمی گلپر نرم هم به آش اضافه کرده و نعناع داغ درست کنید تا روی آش بریزید.
  4. اگر می‌خواهید آش با طعم دیگری مانند آبلیمو یا گوجه درست کنید، می‌توانید به جای آب نارنج از هر کدام از این مواد استفاده کنید.

دستور تهیه ۳ مدل آش نارنج ترش و خوشمزه + عکس

separator line

2 – دستور تهیه آش نارنج ترش با باقالا

آش نارنج یکی از آش‌های معروف است که امروزه مردم آن را در آخرین چهارشنبه سال به نیت مردگانشان خیرات می‌کنند.

مواد اولیه:

  • نخود نصف پیمانه
  • لوبیا نصف پیمانه
  • عدس نصف پیمانه
  • ماش نصف پیمانه
  • باقلا نصف پیمانه
  • برنج نصف پیمانه
  • اسفناج، تره، جعفری، گشنیز نیم کیلو
  • سیر تازه یا خشک ۱ بوته
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • ادویه، زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم
  • آب نارنج نصف پیمانه
  • نعناع داغ به میزان دلخواه

دستور تهیه:

  1. نخود و لوبیا را که از شب قبل در آب خیسانده‌اید، شسته و در قابلمه‌ای با مقداری آب روی حرارت بگذارید تا بپزند. باقلا را نیز جداگانه بپزید.
  2. وقتی نخود و لوبیا کمی پخته شدند، عدس و برنج را به آن اضافه کنید و بگذارید ادامه پخت را انجام دهند. وقتی حبوبات پختند، سبزی آش را اضافه کنید.
  3. پیاز را با ۲ قاشق غذاخوری روغن در ماهی‌تابه سرخ کنید. وقتی رنگ پیاز طلایی شد، سیر خرد شده و ادویه‌ها را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید.
  4. وقتی پیاز داغ آماده شد، آن را به حبوبات افزوده و در نیم ساعت آخر پخت، آب نارنج یا رب انار رقیق شده را به آش اضافه کنید.
  5. بعد از اینکه آش به خوبی جا افتاد، آن را از روی حرارت برداشته و آماده سرو کنید. برای تزئین می‌توانید از پیاز داغ، سیر داغ و نعناع خشک استفاده کنید.

نکات مهم جهت تهیه آش نارنج

  • آش ترش یکی از انواع غذایی است که دارای تنوع زیادی می‌باشد و شما می‌توانید از مواد مختلفی همچون چغندر، کدو سبز و … استفاده کنید.

“““html

برگه هلو و برگه زردآلو نیز استفاده کنید. بدین ترتیب که؛ نیم کیلو چغندر خرد شده را به همراه برنج و عدس به آش اضافه کنید. در صورت تمایل می‌توانید کدوی سبز خرد شده را پس از پختن حبوبات و یک ربع قبل از افزودن سبزی به آش بیافزایید.

  • همچنین می‌توانید در آش ترش از کوفته ریزه استفاده کنید.
  • چنانچه از باقلا خشک می‌خواهید استفاده کنید، آن را از شب قبل در آب بخیسانید.
  • اگر طعم آش خیلی ترش بود، می‌توانید به اندازه دلخواه شکر به آن اضافه کنید.
  • سبزی گزنه یکی از سبزی‌های اصلی این آش است، بنابراین سعی کنید آن را تهیه کرده و در آش مورد استفاده قرار دهید.
  • دستور تهیه ۳ مدل آش نارنج ترش و خوشمزه + عکس

    separator line

    3 – دستور تهیه آش آب‌ نارنج با لوبیا

    مواد لازم :

    دستور تهیه ۳ مدل آش نارنج ترش و خوشمزه + عکس (مرحله به مرحله)
    • ۴ /۱ پیمانه نخود
    • ۴ /۱ پیمانه عدس
    • ۴ /۱ پیمانه لوبیاچیتی
    • ۳۰۰ گرم سبزی آش
    • ۲ /۱ پیمانه پیازداغ
    • ۲ پیمانه آب‌نارنج تازه
    • ۳ ق س نعنا داغ
    • ۲ ق س سیرداغ
    • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

    دستور تهیه:

    1. نخود را از شب قبل خیس کرده و چند بار آب آن را عوض کنید. عدس و لوبیا چیتی را هم ۱ تا ۲ ساعت قبل از پخت خیس کنید.
    2. لوبیا چیتی و نخود را همراه با مقدار مناسب آب داخل قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا بپزند. سپس عدس را اضافه کنید و صبر کنید تا عدس هم بپزد.
    3. حال باید سبزی آش شسته و خرد شده را داخل قابلمه بریزید و به آرامی هم بزنید. اگر آب آش کم بود، مقداری آب هم به مواد اضافه کنید.
    4. بعد از ۳۰ دقیقه آب‌ نارنج را هم به آش اضافه کنید.
    5. در این زمان نیمی از پیازداغ را همراه با مقدار لازم نمک، فلفل و زردچوبه داخل قابلمه بریزید. بعد از اینکه مواد را به آرامی هم زدید، صبر کنید تا آش جا بیفتد. موقع سرو، آش را در ظرف مورد نظرتان بریزید و آن را با پیاز داغ باقی‌مانده و سیرداغ و نعنا داغ تزیین کنید.

    آشنایی با فوت‌ و فن ساده برای طبخ آش نارنج

    دقت کنید که نباید عدس را در ابتدای کار همراه با لوبیا و نخود داخل قابلمه بریزید، چون عدس خیلی زودتر از آنها می‌پزد.

    دستور تهیه ۳ مدل آش نارنج ترش و خوشمزه + عکس

    separator line

    بیشتر بخوانید :

    سبزی آش | سبزی مخصوص آش رشته چه سبزی‌هایی است + خواص

    شله مشهدی | دستور تهیه آش شله مشهدی یک افطار راحت و سبک

    آش انار | دستور تهیه ۶ مدل آش انار ترش و خوشمزه + عکس

    سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
    “`

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا