بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رسپی باقالی‌ پلو درباری با دنده گوسفندی؛ برای مهمانی‌ها

باقالی‌پلو یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. این غذا به روش‌های مختلف تهیه می‌شود و در مهمانی‌ها و مراسم‌ها بسیار محبوب است. امروز در این بخش از مجله رضیم طرز تهیه باقالی پلو درباری با دنده گوسفندی را به صورت گام‌به‌گام و با تمام نکات مهم ارائه خواهیم کرد.

مواد لازم برای تهیه باقالی‌پلو درباری با دنده گوسفندی

مواد لازم برای تهیه باقالی‌پلو درباری با دنده گوسفندی به شرح زیر است:

دنده گوسفندی ۵۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
نمک، فلفل سیاه و پودر سیر به مقدار لازم
سیر تازه ۲-۳ حبه
آب به مقدار لازم
روغن یا کره به مقدار لازم
برنج ۳ پیمانه
باقالی تازه ۱ پیمانه
شوید تازه یا خشک ۱/۲ پیمانه
زعفران دم کرده به مقدار لازم

مراحل تهیه باقالی‌پلو درباری با دنده گوسفندی

  • زمان لازم برای آماده‌سازی و پخت این غذا حدود ۲-۳ ساعت است.
  • مقدار مواد ذکر شده در این دستور مناسب برای ۲-۳ نفر است و شما می‌توانید به راحتی با یک جمع و ضرب ساده، مقدار را برای تعداد بیشتر افراد تنظیم کنید.
  • تهیه این غذا در دسته غذاهای متوسط از نظر سختی قرار دارد.

مرحله اول: آماده‌سازی و سرخ کردن دنده گوسفندی

ابتدا تکه‌های دنده گوسفندی را بشویید و خشک کنید.

سپس در یک تابه مقداری روغن یا کره را گرم کنید و دنده‌ها را به مدت ۱۰ دقیقه با حرارت متوسط سرخ کنید تا رنگ آن‌ها طلایی و سطح آن کمی ترد شود.

این مرحله باعث می‌شود دنده‌ها مزه بهتری بگیرند و در هنگام پخت طعم غنی‌تری داشته باشند.

پس از سرخ کردن، دنده‌ها را کنار بگذارید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سس زرشک برای مرغ مجلسی

مرحله دوم: آماده‌سازی پیاز

پیازها را بشویید و پوست بکنید. سپس آن‌ها را به صورت خلالی نازک برش بزنید.

“`html

خرد کنید و در همان تابه‌ای که دنده‌ها را سرخ کرده‌اید، بریزید.

پیازها را با حرارت ملایم تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. اینکار باعث می‌شود عطر و طعم پیاز به خوبی در دنده‌ها و غذا ترکیب شود.

مرحله سوم: اضافه کردن دنده و زعفران

پس از اینکه پیازها آماده شدند، دنده‌های سرخ‌شده را روی پیازها قرار دهید.

زعفران دم‌کرده را به دنده‌ها اضافه کنید و درب تابه را ببندید تا دنده‌ها به مدت ۳۰ دقیقه با پیاز و زعفران بپزند.

این مرحله به دنده‌ها طعم و رنگ خوبی می‌دهد و آن‌ها را آماده مرحله بعدی می‌کند.

بیشتر بخوانید: رسپی مرغ ترش با زرشک و رب انار

مرحله چهارم: افزودن نمک، فلفل، پودر سیر و سیر تازه

بعد از ۳۰ دقیقه و زمانی که آب پیازها کم شد، نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و سیر تازه خرد شده را به دنده‌ها و پیاز‌ها اضافه کنید.

این ادویه‌ها باعث می‌شوند که طعم دنده‌ها دلچسب‌تر و عطر آن‌ها بهتر شود.

بیشتر بخوانید: رسپی باقالی پلو با ماهیچه

مرحله پنجم: اضافه کردن آب و پخت نهایی دنده‌ها

به اندازه کافی آب به تابه اضافه کنید تا دنده‌ها کاملاً زیر آب بروند.

سپس درب تابه را ببندید و حرارت را کم کنید تا دنده‌ها به مدت ۱-۲ ساعت با حرارت ملایم بپزند.

این زمان پخت باعث می‌شود که دنده‌ها نرم شوند و طعم و عطر ادویه‌ها و زعفران به آن‌ها برسد.

مرحله ششم: آماده‌سازی باقالی‌ها

باقالی‌ها را به همراه آب و کمی نمک در قابلمه‌ای بریزید و به مدت ۱۵ دقیقه بپزید تا نرم شوند، اما مراقب باشید که له نشوند.

این کار کمک می‌کند تا باقالی‌ها در زمان دم کشیدن برنج طعم و بافت بهتری بگیرند.

بیشتر بخوانید: رسپی گردو پلو با گوشت قلقلی

مرحله هفتم: آماده‌سازی برنج به روش کته

برنج را با آب و نمک بخیسانید و سپس در قابلمه‌ای به همراه آب بپزید.

زمانی که آب برنج کم شد و نیم‌پز شد، آن را از روی حرارت بردارید.

بیشتر بخوانید: رسپی فراموش شده‌ترین غذای گیلان؛ خبیس پلا

مرحله هشتم: ترکیب همه مواد برای پخت کامل غذا

در قابلمه‌ای که می‌خواهید باقالی پلو درباری را دم کنید، مقداری روغن یا کره بریزید و ته‌دیگ دلخواه خود را بگذارید (مثلاً سیب‌زمینی یا نان لواش). دنده‌های پخته‌شده را روی ته‌دیگ قرار دهید.

سپس برنج نیم‌پز شده، باقالی‌های پخته‌شده و شوید خرد شده را به صورت لایه‌لایه در قابلمه بریزید.

هر لایه را با کمی زعفران دم‌کرده مزه‌دار کنید تا رنگ و عطر زعفران به خوبی در برنج پخش شود.

درب قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید و حرارت را کم کنید تا برنج به آرامی دم بکشد.

باقالی پلو را به مدت ۴۰-۶۰ دقیقه دم کنید تا طعم‌ها به هم بخورند و برنج نرم و خوش‌عطر شود.

بیشتر بخوانید: رسپی پسته پلو با مرغ خامه‌ای

مرحله نهم: تزیین و سرو باقالی پلو

پس از دم کشیدن برنج، باقالی پلو درباری را در ظرف مناسب سرو کنید و دنده‌های خوش‌عطر و نرم را روی آن بچینید.

برای تزیین، می‌توانید از خلال پسته، خلال بادام و زعفران استفاده کنید تا ظاهر غذا زیباتر و جذاب‌تر شود.

امیدواریم که این رسپی از مجله آشپزی رضیم مورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای خوشمزه و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل بالا این غذای بسیار خوشمزه را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل