رسپی باقالی پلو درباری با دنده گوسفندی؛ برای مهمانیها

باقالیپلو یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. این غذا به روشهای مختلف تهیه میشود و در مهمانیها و مراسمها بسیار محبوب است. امروز در این بخش از مجله رضیم طرز تهیه باقالی پلو درباری با دنده گوسفندی را به صورت گامبهگام و با تمام نکات مهم ارائه خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه باقالیپلو درباری با دنده گوسفندی
مواد لازم برای تهیه باقالیپلو درباری با دنده گوسفندی به شرح زیر است:
دنده گوسفندی | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
نمک، فلفل سیاه و پودر سیر | به مقدار لازم |
سیر تازه | ۲-۳ حبه |
آب | به مقدار لازم |
روغن یا کره | به مقدار لازم |
برنج | ۳ پیمانه |
باقالی تازه | ۱ پیمانه |
شوید تازه یا خشک | ۱/۲ پیمانه |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
مراحل تهیه باقالیپلو درباری با دنده گوسفندی
- زمان لازم برای آمادهسازی و پخت این غذا حدود ۲-۳ ساعت است.
- مقدار مواد ذکر شده در این دستور مناسب برای ۲-۳ نفر است و شما میتوانید به راحتی با یک جمع و ضرب ساده، مقدار را برای تعداد بیشتر افراد تنظیم کنید.
- تهیه این غذا در دسته غذاهای متوسط از نظر سختی قرار دارد.
مرحله اول: آمادهسازی و سرخ کردن دنده گوسفندی
ابتدا تکههای دنده گوسفندی را بشویید و خشک کنید.
سپس در یک تابه مقداری روغن یا کره را گرم کنید و دندهها را به مدت ۱۰ دقیقه با حرارت متوسط سرخ کنید تا رنگ آنها طلایی و سطح آن کمی ترد شود.
این مرحله باعث میشود دندهها مزه بهتری بگیرند و در هنگام پخت طعم غنیتری داشته باشند.
پس از سرخ کردن، دندهها را کنار بگذارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سس زرشک برای مرغ مجلسی
مرحله دوم: آمادهسازی پیاز
پیازها را بشویید و پوست بکنید. سپس آنها را به صورت خلالی نازک برش بزنید.
“`html
خرد کنید و در همان تابهای که دندهها را سرخ کردهاید، بریزید.
پیازها را با حرارت ملایم تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. اینکار باعث میشود عطر و طعم پیاز به خوبی در دندهها و غذا ترکیب شود.
مرحله سوم: اضافه کردن دنده و زعفران
پس از اینکه پیازها آماده شدند، دندههای سرخشده را روی پیازها قرار دهید.
زعفران دمکرده را به دندهها اضافه کنید و درب تابه را ببندید تا دندهها به مدت ۳۰ دقیقه با پیاز و زعفران بپزند.
این مرحله به دندهها طعم و رنگ خوبی میدهد و آنها را آماده مرحله بعدی میکند.
بیشتر بخوانید: رسپی مرغ ترش با زرشک و رب انار
مرحله چهارم: افزودن نمک، فلفل، پودر سیر و سیر تازه
بعد از ۳۰ دقیقه و زمانی که آب پیازها کم شد، نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و سیر تازه خرد شده را به دندهها و پیازها اضافه کنید.
این ادویهها باعث میشوند که طعم دندهها دلچسبتر و عطر آنها بهتر شود.
بیشتر بخوانید: رسپی باقالی پلو با ماهیچه
مرحله پنجم: اضافه کردن آب و پخت نهایی دندهها
به اندازه کافی آب به تابه اضافه کنید تا دندهها کاملاً زیر آب بروند.
سپس درب تابه را ببندید و حرارت را کم کنید تا دندهها به مدت ۱-۲ ساعت با حرارت ملایم بپزند.
این زمان پخت باعث میشود که دندهها نرم شوند و طعم و عطر ادویهها و زعفران به آنها برسد.
مرحله ششم: آمادهسازی باقالیها
باقالیها را به همراه آب و کمی نمک در قابلمهای بریزید و به مدت ۱۵ دقیقه بپزید تا نرم شوند، اما مراقب باشید که له نشوند.
این کار کمک میکند تا باقالیها در زمان دم کشیدن برنج طعم و بافت بهتری بگیرند.
بیشتر بخوانید: رسپی گردو پلو با گوشت قلقلی
مرحله هفتم: آمادهسازی برنج به روش کته
برنج را با آب و نمک بخیسانید و سپس در قابلمهای به همراه آب بپزید.
زمانی که آب برنج کم شد و نیمپز شد، آن را از روی حرارت بردارید.
بیشتر بخوانید: رسپی فراموش شدهترین غذای گیلان؛ خبیس پلا
مرحله هشتم: ترکیب همه مواد برای پخت کامل غذا
در قابلمهای که میخواهید باقالی پلو درباری را دم کنید، مقداری روغن یا کره بریزید و تهدیگ دلخواه خود را بگذارید (مثلاً سیبزمینی یا نان لواش). دندههای پختهشده را روی تهدیگ قرار دهید.
سپس برنج نیمپز شده، باقالیهای پختهشده و شوید خرد شده را به صورت لایهلایه در قابلمه بریزید.
هر لایه را با کمی زعفران دمکرده مزهدار کنید تا رنگ و عطر زعفران به خوبی در برنج پخش شود.
درب قابلمه را با دمکنی بپوشانید و حرارت را کم کنید تا برنج به آرامی دم بکشد.
باقالی پلو را به مدت ۴۰-۶۰ دقیقه دم کنید تا طعمها به هم بخورند و برنج نرم و خوشعطر شود.
بیشتر بخوانید: رسپی پسته پلو با مرغ خامهای
مرحله نهم: تزیین و سرو باقالی پلو
پس از دم کشیدن برنج، باقالی پلو درباری را در ظرف مناسب سرو کنید و دندههای خوشعطر و نرم را روی آن بچینید.
برای تزیین، میتوانید از خلال پسته، خلال بادام و زعفران استفاده کنید تا ظاهر غذا زیباتر و جذابتر شود.
امیدواریم که این رسپی از مجله آشپزی رضیم مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای خوشمزه و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل بالا این غذای بسیار خوشمزه را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.