سولاردوم: آشنایی با روش پخت و پز با سولاردوم 🌟
سولاردوم (Solardom) یکی از نسلهای جدید دستگاههای پختوپز است که ترکیبی از چند تکنولوژی مختلف پخت را در یک دستگاه جمع کرده و عملکردی فراتر از مایکروویو معمولی دارد. در ادامه با ویژگیها و روش پختوپز با سولاردوم آشنا میشوید:
🔧 سولاردوم چیست؟
سولاردوم ترکیبی از فناوریهای زیر است:
-
مایکروویو (گرمکردن با امواج الکترومغناطیسی)
-
گِریل (Grill) (پخت از طریق المنت حرارتی بالا یا پایین)
-
کانوکشن (Convection) (پخت با جریان هوای گرم مانند فر)
-
لامپ هالوژنی حرارتی (پخت سریعتر با مصرف انرژی کمتر)
این ترکیب باعث میشود پخت غذا سریعتر، سالمتر و یکنواختتر انجام شود.
🍽️ روشهای پختوپز با سولاردوم
1. پخت سریع غذاها
-
به دلیل وجود لامپ هالوژنی و سیستم مایکروویو، زمان پخت غذا تا 50٪ کاهش مییابد.
-
مناسب برای پخت خوراکها، سبزیجات، گوشت، برنج و…
2. پخت کیک و شیرینی
-
حالت “کانوکشن” مانند فر عمل میکند و پختی یکنواخت در کیکها ایجاد میکند.
-
دمای یکنواخت و قابلیت تنظیم دقیق زمان و حرارت.
3. گِریل کردن (کباب کردن)
-
با استفاده از المنتهای بالا (و گاهی پایین)، میتوان مرغ، ماهی، گوشت و سبزیجات را گریل کرد.
4. برشته کردن (Roast)
-
ترکیب گریل + کانوکشن باعث برشته شدن سطح غذا و مغزپخت شدن داخل آن میشود (مثلاً برای جوجه بریان).
5. یخزدایی (Defrost)
-
با تنظیم وزن یا زمان، مواد غذایی منجمد (مثل گوشت یا نان) را بدون پخت، یخزدایی میکند.
6. گرمکردن مجدد غذا
-
مثل مایکروویو، غذاها را بدون سوختن یا خشک شدن گرم میکند.
✅ مزایای استفاده از سولاردوم
-
پخت سریعتر با مصرف برق کمتر
-
پخت یکنواخت و سالمتر (با حفظ ارزش غذایی)
-
امکان استفاده بهعنوان فر، مایکروویو و گریل در یک دستگاه
-
کاهش نیاز به روغن (مناسب برای تغذیه سالم)
❗ نکات مهم در استفاده:
-
ظروف مناسب استفاده کنید:
از ظروف پیرکس، سرامیکی و مخصوص مایکروویو استفاده کنید (نه فلزی). -
برنامههای از پیش تعیینشده
اکثر مدلها برنامههایی برای پخت انواع غذا دارند (مثلاً پخت پیتزا، کیک، لازانیا، مرغ و…). -
پیشگرمایش (Preheat)
در حالت فر یا گریل، ممکن است نیاز به پیشگرمایش داشته باشید.
آشنایی با چند نکته درباره سولاردم فرزند خلف مایکروفرها
رضیم : ممکن است بعضی افراد سولاردام را برای خود کافی بدانند اما برای پخت غذاهای خانوادگی به اندازه کافی بزرگ نیست و البته به جز لامپ هالوژنی که به سرعت سرخ شدن غذا در آن کمک میکند، هیچ مزیت دیگری نسبت به مایکروفرهای ترکیبی ندارد.
البته بعضی مزیتهای مایکروفرهای ترکیبی مانند گیرنده و حافظه پخت و گرم کردن را هم ندارد. گذشته از نیاز به تعویض و سرویس لامپ هالوژن و هزینه آن، قیمت خود سولاردم نسبت به مایکروفرهای معمولی بسیار گران است.
سولاردام چیست؟ فرق اساسی مایکروفر با سولاردام چیست؟
وقتی یکی از آنها را خرید تا ایرادات آن را بررسی کند، گزارش زیر را ارائه کرد:
بسیار متعجب شدیم از اینکه فهمیدیم این اجاق تنها یک ترکیب ساده از اجاقهای مایکروویو، گریل و کانوکشن است که علاوه بر آن، یک لامپ هالوژنه هم دارد. برخلاف آنچه آگهیها تبلیغ میکنند این اجاق تنها با نور هالوژن غذا را نمیپزد بلکه هدف اصلی کمک گرفتن از آن برای سرخ کردن و گرم کردن به روش خودکار است.
مانند هر اجاق ترکیبی مایکروویو- گریل – شما میتوانید از آن به عنوان یک مایکروفر، گریل یا کانوکشن به تنهایی یا با هم (بسته به چیزی که میخواهید بپزید) استفاده کنید. مزیت هر اجاق ترکیبی همه کاره بودن آن است.
شما میتوانید کلوچه، بیسکویت و غذاهایی را که به طور معمول نمیتوانید در یک مایکروفر استاندارد قرار دهید در آن پخته یا گرم کنید. این اجاق سریعتر از یک اجاق معمولی (کانوکشن) غذا را میپزد و به همان اندازه زمان میبرد تا غذا را سرخ کند.
کیفیت پخت در سولاردام چگونه است؟
ما 12 آزمایش با روش پختهای متفاوت انجام دادیم، در این آزمایشها یخ تکههای گوشت و مرغ کامل را ذوب کردیم. پیتزای یخ زده و یک غذای نمونه را در بشقاب گرم کردیم. کلم بروکلی را پختیم، یک مرغ کامل را سرخ کردیم.
سوسیس و نان تست را برشته کردیم. انواع کیکهای اسفنجی، تارت میوهای و کلوچه پختیم. ما دستورات سازنده اجاق را مو به مو رعایت کردیم و غذاها خوب پخته شد به جز پیتزایی که به طور خودکار گرم شده بود که ته آن به اندازه کافی پخته و برشته نشده بود.
پوست و تارت میوه و سوسیس چروک و سفت شده بود. اگرچه با کمی آزمایش و خطا با تغییر و تنظیم زمان نیرو و دما (و در مورد پیتزا با گرم کردن اجاق قبل از پخت) میتوان این اشکالات را نیز اصلاح کرد.
نان تست در گریل به طور ناهمگن برشته شده بود و این نشان میداد که اجاق در دماهای بالا و زمان کوتاه نمیتواند غذاها را خوب برشته کند
آیا سولاردام با سرعت نور میپزد؟
LG ادعا میکند اجاق سولاردم تا 4 برابر سریعتر از یک اجاق کانوکشن غذا را میپزد. ما مرغها را با روشهای مختلفی سرخ کردیم. سریعترین آن 37 دقیقه طول میکشد، یعنی حدود نصف زمانی که اجاق کانوکشن زمان میبرد.
در ضمن ما برای دو نفر سیبزمینی آبپز کردیم. با استفاده از کلید SPEED OUT این کار 15 دقیقه زمان برد و در حالی که در اجاق معمولی 40 دقیقه طول میکشد. اما مثل همه مایکروفرها هر چه تعداد سیبزمینیزیادتر شود زمان بیشتری طول میکشد تا بپزد. در صورتی که در اجاقهای معمولی زمان پخت به مقدار ماده غذایی بستگی ندارد.
پس در سولاردم تنها زمانی که حجم خیلی کمی غذا پخته شود زمان پخت آن 4 برابر سریعتر از اجاقهای معمولی خواهد بود. البته در هر صورت سولاردم سریعتر از اجاق معمولی غذا را میپزد.
آیا سولاردام ضرر کمتری برای سلامتی دارد؟
LG ادعا میکند غذای پخته شده در اجاق سولاردم برای سلامتی بهتر است چون غذا را سریعتر و در دمای بالاتری میپزد که در
در این حالت، غذاها چربی کمتری دارند و نسبت به اجاقهای معمولی، کربوهیدرات و پروتئین بیشتری در آنها حفظ میشود.
علاوه بر اینکه عمق سرخ شدن گوشت چقدر است، روش پخت آن تاثیری در میزان چربی و کلسترول ندارد. همچنین، پختن نمیتواند مقدار پروتئین و کربوهیدرات را افزایش دهد. برای پخت سبزیجات، استفاده از مایکروفر و بخارپز نتایج بهتری دارد و باعث از دست رفتن مواد مغذی کمتری میشود.
آشنایی با مایکروویو سولاردام الجی
مایکروویو سولاردام الجی مدل SD-3855SCR به شما وعده میدهد که غذاهایی سالم و خوشمزه پخته شود.
این محصول دارای هیتر ذغالی است. از دیگر ویژگیهای این مایکروویو میتوان به سیستم کنترل دما، پخت نوری و پخت چندگانه اشاره کرد.
با استفاده از این سولاردام الجی میتوانید تا ۵۰ درصد در مصرف برق نسبت به فرهای برقی صرفهجویی کنید. شما میتوانید انواع غذاهای خوشمزه ایرانی مانند تهچین، خورشت قورمهسبزی و غیره را با این مایکروویو درست کنید و از طعم آنها لذت ببرید.
آشنایی و استفاده از قابلیت پخت نوری سولاردام
قابلیت پخت نوری به ما کمک میکند تا غذاهایی سالمتر و خوشمزهتر درست کنیم. این روش به حفظ طعم اصلی، جلوگیری از خشک شدن غذا و نگهداری ویتامینها و مواد مغذی کمک میکند.
1. هیتر ذغالی
با استفاده از هیتر ذغالی که اختراع خاص شرکت الجی است، ویتامینها و مواد مغذی در غذا حفظ میشوند و غذا طعم بهتری پیدا میکند. همچنین، شما میتوانید تا ۵۰ درصد در مصرف برق صرفهجویی کنید.
2. سیستم کنترل دمای گریل
برخلاف بسیاری از فرهای دیگه که دما ثابتی ندارند، در این مایکروویو الجی شما میتوانید دما را به صورت دلخواه تنظیم کنید. (ملایم، متوسط، پرقدرت)
3. پخت چندگانه
پخت ترکیبی با استفاده از چندین روش مختلف، غذای دلخواه شما را آماده میکند. این روشها شامل: کانوکشن، گریل، مایکرو و ترکیبی از آنهاست.
4. ظرف مخصوص برای پخت با بخار
با استفاده از این ظرف شما میتوانید به راحتی غذا را بخارپز کنید و تمامی خواص مواد غذایی حفظ میشود.
5. فن کانوکشن برای یکسانسازی دما
فن کانوکشن در این مایکروفر باعث میشود که هوا به طور یکنواخت در داخل آن بچرخد و در نتیجه غذا به طور کامل و یکنواخت پخته میشود و همزمان در زمان و مصرف انرژی صرفهجویی خواهد شد.
6. روکش EZ Clean Coating
روکش EZ Clean Coating با طراحی خاص خود، تمیز کردن محفظه داخلی مایکروویو را بسیار آسان میکند.
بیشتر بخوانید :
طرز تهیه کباب با سولاردوم
آیا استفاده از مایکروفر مضر است؟/تاثیر مایکروفر بر سلامت انسان
فرق آون توستر با مایکروفر چیست؟