بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

طرز تهیه صحیح چای در فلاسک را به این روش یاد بگیرید (2 نکته مهم)

 

حتما!
برای اینکه چایی در فلاسک به بهترین شکل دم بکشه و هم خوش‌رنگ و هم خوش‌طعم بمونه، رعایت چند نکته ساده و کاربردی ضروریه. این روش‌ها کمک می‌کنه چای دیرتر تلخ بشه و رنگش عالی بمونه.


طرز تهیه صحیح چای در فلاسک

مواد لازم:


مراحل دم کردن:

  1. گرم کردن فلاسک:
    قبل از شروع، فلاسک رو با آب جوش پر کن و چند دقیقه بذار بمونه تا دیواره‌ها گرم بشه. بعد آب رو خالی کن.

  2. جوشاندن آب تازه:
    آب تازه رو بجوشون. بهتره از آب سرد تازه استفاده کنی چون آب مانده طعم چای رو خراب می‌کنه.

  3. ریختن چای در فلاسک:
    مقدار چای خشک رو در فلاسک بریز (معمولاً ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری برای فلاسک یک لیتری کافی‌ست).

  4. ریختن آب جوش:
    آب جوش رو فوراً روی چای داخل فلاسک بریز و درب فلاسک رو محکم ببند.

  5. زمان دم کشیدن:
    اجازه بده چای حداقل ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در فلاسک بمونه تا کاملاً دم بکشه.

  6. سرو کردن:
    وقتی می‌خوای سرو کنی، چای غلیظ داخل فلاسک رو با آب جوش رقیق کن تا رنگ و طعم مناسب داشته باشه.


نکات طلایی برای چای بهتر در فلاسک:

 

چای یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها برای ما ایرانی‌هاست و در زمان‌های مختلف مثل سفر، بعد از ورزش، یا بعد از کار، می‌تواند خستگی را از بین ببرد. معمولاً برای دم کردن چای از قوری استفاده می‌شود، اما اگر می‌خواهید در طول روز و در زمان‌های خستگی چای بنوشید، می‌توانید از فلاسک برای دم کردن آن استفاده کنید.

فلاسک دمنوش چیست و چگونه استفاده می‌شود؟

شاید بخواهید چای یا دمنوش خود را در یک قوری یا ظرف جداگانه درست کنید. یا شاید بخواهید طعم‌های مختلفی از دمنوش را برای مهمان‌ها تهیه کرده یا خودتان از یک چای یا دمنوش آرامش‌بخش لذت ببرید، که در این صورت با یک قوری این کار دشوار خواهد بود. در این مواقع، استفاده از فلاسک‌های دمنوش یک یا دو نفره بهترین گزینه است تا مهارت خود را به نمایش بگذارید.
ظاهر فلاسک‌های دمنوش به خاطر شیشه‌ای و نشکن بودنشان بسیار زیباست، زیرا می‌توانید رنگ دمنوش یا چای خود را در آن مشاهده کرده و از آن لذت ببرید.
طرز استفاده از آن هم ساده است. آب تازه را در یک کتری بریزید و آن را به دمای مطلوب برسانید. دقت کنید که آب درون کتری را بیش از حد نجوشانید، زیرا این کار می‌تواند ترکیبات موجود در آب را تغییر دهد و باعث شود چای طعم خوبی نداشته باشد. دمای آب تأثیر زیادی بر طعم دمنوش دارد.
به عنوان مثال، چای‌های سبز وقتی با آب خیلی داغ دم می‌شوند، تلخ می‌شوند، زیرا اسیدهای تانیک جالبی از آن‌ها استخراج می‌شود. گیاه دمنوش را به فلاسک اضافه کرده و آرام آرام آب داغ را به آن اضافه کنید. برای جلوگیری از ورود تفاله‌ها، از صافی مخصوص روی درب فلاسک استفاده کنید و سپس دهانه آن را ببندید.
چند دقیقه صبر کنید تا دمنوش شما آماده شود. اگر دوست دارید دمنوش خود را شیرین کنید، می‌توانید از عسل، شکر یا نبات استفاده کنید. یکی از مزایای استفاده از فلاسک دمنوش این است که برای هم زدن مایعات داخل آن، کافیست به آرامی فلاسک را تکان دهید و نیازی به قاشق نخواهید داشت.

کاربرد فلاسک دمنوش چیست؟

فلاسک دمنوش زمانی که بخواهید برای خود دمنوش یا چای یک یا دو نفره تهیه کنید بسیار مناسب است.
همچنین می‌توانید در آن چای غلیظ دم کنید و به عنوان قوری از آن استفاده کنید. با استفاده از فلاسک دمنوش، شما به راحتی می‌توانید یک فنجان چای یا حتی یک قوری کامل چای را دم کنید.

حتماً بخوانید:

کیسه های چای کیسه ای(نپتون) سرطان زا ست

چای کیسه ای مفید یا مضر؟ با این بخش از رضیم همراه باشید تا با مضرات چای کیسه ای آشنا شوید. مضرات چای کیسه ای یا نپتون افرادی که به دلیل سرعت رنگ…

همچنین با استفاده از فلاسک دمنوش می‌توانید زمانی که منتظر هستید تا دمنوش یا چای شما جا بیفتد را کنترل کنید و از تلخی که به خاطر استخراج بیش از حد تَنن‌ها به وجود می‌آید جلوگیری کنید. فلاسک دمنوش برای استفاده در ماشین، محل کار، خانه یا مهمانی‌ها گزینه‌ی خوبی محسوب می‌شود.

این فلاسک‌ها همچنین گزینه‌های مناسبی برای هدیه دادن هستند. شستن و تمیز کردن فلاسک دمنوش هم بسیار آسان است. آن‌ها با آب به راحتی شسته می‌شوند و حتی می‌توانید آن‌ها را در ماشین ظرفشویی هم قرار دهید. صافی‌های آن‌ها از جنس استیل یا فولاد ضد زنگ هستند و در اثر تماس با آب و رطوبت دچار زنگ‌زدگی نمی‌شوند.

آماده کردن چای فلاسکی

برای تهیه چای فلاسکی، در کتری یا سماور آب بریزید و آن را بر روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.
فلاسک و تمام بخش‌های آن را جداگانه با آب گرم بشویید.
دو قاشق چای به ازای یک فلاسک یک لیتری داخل فلاسک بریزید.
کمی آب جوش داخل فلاسک بریزید و سپس آن را خالی کنید.
آب جوش را روی چای بریزید و به مدت 15 دقیقه اجازه دهید تا دم بکشد.

نکات مهم

برای دم کردن چای، از آب تازه و زلال استفاده کنید. بهترین آب، آب لوله‌کشی یا آب فیلتر شده است.
در کتری یا سماور، بهتر است آب سرد بریزید و اجازه دهید تا بجوشد. اگر آب داغ بریزید، ممکن است بعد از ریختن چای در استکان، لکه‌های چرب روی آن بیفتد.
آب‌هایی که چند بار جوشیده‌اند، طعم و خاصیت چای را کم می‌کنند، بنابراین بهتر است برای هر بار دم کردن، آب تازه استفاده کنید.
از آب کتری یا سماور که هنوز نجوشیده، برای دم کردن چای استفاده نکنید.
برای تمیز کردن فلاسک، می‌توانید از برس و براش شیشه بچه استفاده کنید. تمامی اجزای فلاسک را جدا کرده و بگذارید تا خشک شوند، مخصوصاً اگر فلاسک شما نی دارد، حتماً نی را از درب جدا کنید.
از چای با کیفیت استفاده کنید و برای خوشبوتر شدن چای، می‌توانید از چوب دارچین، هل، گل سرخ، گلاب یا برگ‌های عطر چای استفاده کنید.
شما می‌توانید چای را جداگانه در قوری دم کنید و بعد از صاف کردن آن، چای را به فلاسک منتقل کنید. همچنین می‌توانید در فلاسک آب جوش ریخته و از چای کیسه‌ای برای تهیه چای خود استفاده کنید.
چای خود را با قند، شکر، نبات، خرما یا مویز بخورید اما در مصرف این مواد زیاده‌روی نکنید.

 

سایت آموزش آشپزی رضیم

خروج از نسخه موبایل