آموزش رول ماهی شکم پر

سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که برای نوروز و دیگر مناسبت‌ها به عنوان یک غذای ویژه سرو می‌شود. در این دستور، ماهی به شکل رول تهیه می‌شود و با سبزی معطر و رب انار پر می‌گردد و سپس در فر پخته می‌شود. این غذا که بسیار خوشمزه و زیبا است، آسان تهیه می‌شود و می‌توان آن را برای مهمانی‌ها ارائه داد. برای آموزش کامل و مرحله به مرحله تهیه رول ماهی شکم پر، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم رول ماهی شکم پر
ماهی قزل آلا بدون سر و تیغ ۱ عدد
برنج ۲ پیمانه
سبزی پلویی با سیر ۱ پیمانه
سبزی معطر (جعفری و گشنیز و شنبلیله) ۱۵۰ گرم
رب انار ملس (سفت) ۲ تا ۳ قاشق غذا خوری
سیر ۲ تا ۳ حبه
زنجبیل نصف قاشق چای خوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
گردو ۳ تا ۴ عدد
لیمو ترش تازه به مقدار لازم
روغن زیتون به مقدار لازم
خلال چوبی به مقدار لازم

آموزش رول ماهی شکم پر

مرحله اول

برای تهیه ماهی خوشمزه و رول شده، ابتدا به یک ماهی قزل آلا تازه که سر و تیغ آن جدا شده نیاز داریم. ماهی را خوب شسته و با یک دستمال آشپزخانه خشک می‌کنیم.

مرحله دوم

سپس شکم ماهی را باز کرده و نمک، فلفل و آب لیمو تازه به آن اضافه میکنیم و می‌گذاریم حدود یک ساعت مزه‌دار شود. بعد از آن، مواد داخل رول را آماده می‌کنیم. برای این کار، سبزی معطر را خرد کرده و در یک کاسه می‌ریزیم.

مرحله سوم

در این مرحله، یک تابه مناسب برمی‌داریم و با کمی روغن زیتون روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا داغ شود. سپس سبزی‌ها را به آن اضافه کرده و سرخ می‌کنیم. می‌توان سبزی‌ها را به صورت خام هم استفاده کرد و فرقی نمی‌کند.

مرحله چهارم

حالا…

“““html

برای شروع، گردوی پودر شده، سیر رنده شده و زنجبیل رنده شده را به مخلوط اضافه کرده و همه را با هم ترکیب می‌کنیم. سپس نمک و فلفل سیاه را اضافه کرده و در آخر، رب انار را به مخلوط می‌ریزیم. باید دقت کنیم که مواد به خوبی سفت و غلیظ باشند.

مرحله پنجم

در این مرحله، ماهی که مزه‌دار شده را از یخچال بیرون می‌آوریم و آن را از وسط به دو قسمت تقسیم می‌کنیم. توجه داشته باشید که حدود ۵ سانت مانده به دم ماهی برش را متوقف می‌کنیم. حالا روی هر طرف ماهی مواد گردو و رب انار که آماده کرده‌ایم را می‌زنیم و سپس آن را رول می‌کنیم.

مرحله ششم

سپس طرف دیگر ماهی را هم به همین شکل رول می‌کنیم و با خلال یا سیخ چوبی رول را محکم می‌کنیم. روی رول‌ها کمی زعفران و نمک می‌پاشیم و آنها را در ظرف مناسبی برای فر قرار می‌دهیم. بعد از آن، ظرف را در فر که از قبل گرم شده، به مدت ۳۰ دقیقه و با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد می‌پزیم.

مرحله هفتم

برنجی که یک ساعت قبل با آب و نمک خیسانده‌ایم را در قابلمه می‌ریزیم. سپس مقداری آب اضافه می‌کنیم تا سطح برنج حدود یک بند انگشت زیر آب باشد. نمک و روغن را به آن اضافه کرده و روی حرارت قرار می‌دهیم تا بپزد و آب آن جذب شود.

مرحله هشتم

در این مرحله، در خلال پخت، سبزی پلویی را به برنج اضافه کرده و خوب مخلوط می‌کنیم و اجازه می‌دهیم بپزد. وقتی که آب برنج کاملاً کشیده شد، حرارت را کم می‌کنیم و یک دم کنی تمیز روی آن قرار می‌دهیم.

مرحله نهم

سپس اجازه می‌دهیم برنج با کمی روغن دم بکشد. وقتی که برنج کاملاً دم کشید، آن را از روی حرارت بر می‌داریم و در ظرف مورد نظر می‌ریزیم. حالا رول‌های ماهی پخته شده را برش می‌زنیم و روی برنج کته قرار می‌دهیم و سرو می‌کنیم.