مواد لازم و آموزش رول ماهی شکم پر برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش رول ماهی شکم پر
سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که برای نوروز و دیگر مناسبتها به عنوان یک غذای ویژه سرو میشود. در این دستور، ماهی به شکل رول تهیه میشود و با سبزی معطر و رب انار پر میگردد و سپس در فر پخته میشود. این غذا که بسیار خوشمزه و زیبا است، آسان تهیه میشود و میتوان آن را برای مهمانیها ارائه داد. برای آموزش کامل و مرحله به مرحله تهیه رول ماهی شکم پر، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم رول ماهی شکم پر | |
ماهی قزل آلا بدون سر و تیغ | ۱ عدد |
برنج | ۲ پیمانه |
سبزی پلویی با سیر | ۱ پیمانه |
سبزی معطر (جعفری و گشنیز و شنبلیله) | ۱۵۰ گرم |
رب انار ملس (سفت) | ۲ تا ۳ قاشق غذا خوری |
سیر | ۲ تا ۳ حبه |
زنجبیل | نصف قاشق چای خوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
گردو | ۳ تا ۴ عدد |
لیمو ترش تازه | به مقدار لازم |
روغن زیتون | به مقدار لازم |
خلال چوبی | به مقدار لازم |
آموزش رول ماهی شکم پر
مرحله اول
برای تهیه ماهی خوشمزه و رول شده، ابتدا به یک ماهی قزل آلا تازه که سر و تیغ آن جدا شده نیاز داریم. ماهی را خوب شسته و با یک دستمال آشپزخانه خشک میکنیم.
مرحله دوم
سپس شکم ماهی را باز کرده و نمک، فلفل و آب لیمو تازه به آن اضافه میکنیم و میگذاریم حدود یک ساعت مزهدار شود. بعد از آن، مواد داخل رول را آماده میکنیم. برای این کار، سبزی معطر را خرد کرده و در یک کاسه میریزیم.
مرحله سوم
در این مرحله، یک تابه مناسب برمیداریم و با کمی روغن زیتون روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا داغ شود. سپس سبزیها را به آن اضافه کرده و سرخ میکنیم. میتوان سبزیها را به صورت خام هم استفاده کرد و فرقی نمیکند.
مرحله چهارم
حالا…
“““html
برای شروع، گردوی پودر شده، سیر رنده شده و زنجبیل رنده شده را به مخلوط اضافه کرده و همه را با هم ترکیب میکنیم. سپس نمک و فلفل سیاه را اضافه کرده و در آخر، رب انار را به مخلوط میریزیم. باید دقت کنیم که مواد به خوبی سفت و غلیظ باشند.
مرحله پنجم
در این مرحله، ماهی که مزهدار شده را از یخچال بیرون میآوریم و آن را از وسط به دو قسمت تقسیم میکنیم. توجه داشته باشید که حدود ۵ سانت مانده به دم ماهی برش را متوقف میکنیم. حالا روی هر طرف ماهی مواد گردو و رب انار که آماده کردهایم را میزنیم و سپس آن را رول میکنیم.
مرحله ششم
سپس طرف دیگر ماهی را هم به همین شکل رول میکنیم و با خلال یا سیخ چوبی رول را محکم میکنیم. روی رولها کمی زعفران و نمک میپاشیم و آنها را در ظرف مناسبی برای فر قرار میدهیم. بعد از آن، ظرف را در فر که از قبل گرم شده، به مدت ۳۰ دقیقه و با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد میپزیم.
مرحله هفتم
برنجی که یک ساعت قبل با آب و نمک خیساندهایم را در قابلمه میریزیم. سپس مقداری آب اضافه میکنیم تا سطح برنج حدود یک بند انگشت زیر آب باشد. نمک و روغن را به آن اضافه کرده و روی حرارت قرار میدهیم تا بپزد و آب آن جذب شود.
مرحله هشتم
در این مرحله، در خلال پخت، سبزی پلویی را به برنج اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم و اجازه میدهیم بپزد. وقتی که آب برنج کاملاً کشیده شد، حرارت را کم میکنیم و یک دم کنی تمیز روی آن قرار میدهیم.
مرحله نهم
سپس اجازه میدهیم برنج با کمی روغن دم بکشد. وقتی که برنج کاملاً دم کشید، آن را از روی حرارت بر میداریم و در ظرف مورد نظر میریزیم. حالا رولهای ماهی پخته شده را برش میزنیم و روی برنج کته قرار میدهیم و سرو میکنیم.