آموزش مرغ شاندیزی
مرغ زعفرانی با برنج زعفرانی یکی از غذاهای محبوب ایرانی هاست. یکی از روش های تهیه مرغ، مرغ شاندیزی است که با سبزیجات معطر درست میشود و باعث میشود مرغ طعم بهتری بگیرد و بوی بد آن گرفته شود. این مرغ کمی متفاوت از خورش مرغ است. در آن از رب گوجه استفاده نمیشود و برای مزهدار کردن، از زعفران و آبلیمو استفاده میشود. همچنین، پیاز و سیر و ادویه های خوشبو در طعم مرغ نقش مهمی دارند. مرغ شاندیزی معمولاً با برنج آبکش شده یا کته زعفرانی سرو میشود.
مواد لازم برای 4 نفر | |
ران و سینه مرغ | 4 تکه |
پیاز | 2 عدد بزرگ |
فلفل دلمه ای قرمز | 1 عدد |
هویج | 3 عدد کوچک |
سیر | 3 حبه |
چوب دارچین | 4 تکه کوچک |
لیمو ترش | 2 عدد |
زعفران دم کرده | به مقدار دلخواه |
پودر زیره | ¼ قاشق چایخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل | به مقدار کافی |
دستور پخت مرغ شاندیزی
مرحله اول
برای درست کردن مرغ خوشمزه به سبک رستورانهای شاندیز، اول پیازها را بشویید و پوست بکنید و به صورت نازک خرد کنید. یک قابلمه بزرگ بردارید و کمی روغن در آن بریزید.
مرحله دوم
قابلمه را روی حرارت قرار دهید و بگذارید پیازها خوب سرخ شوند و نرم شوند. سپس مرغها را هم به آن اضافه کنید و کمی از پیازهای سرخ شده را روی مرغها بریزید و درب قابلمه را بپوشانید.
مرحله سوم
اجازه دهید که تکههای مرغ با حرارت ملایم کمی بپزند. بعد از 15 دقیقه درب قابلمه را بردارید. حالا زردچوبه و زیره و فلفل سیاه را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا خوب مخلوط شوند.
مرحله چهارم
هویجها را به تکههای بزرگ تقسیم کنید و به مرغ اضافه کنید. سپس فلفل دلمه ای را به صورت مکعبهای کوچک خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید و کمی هم بزنید تا مخلوط شوند.
مرحله پنجم
در این مرحله، سیرها را بشویید و نصف کنید و به قابلمه بیفزایید. بعد چوبهای دارچین را هم اضافه کنید. همچنین، آب لیمو و ۴ لیوان آب جوش را اضافه کنید و بگذارید دو ساعت بپزد.
مرحله ششم
بعد از دو ساعت، نمک و زعفران دم کرده را اضافه کنید و ۱۵ دقیقه دیگر بگذارید تا مرغ با حرارت ملایم طعم نمک و زعفران را بگیرد. حالا مرغ آماده است و میتوانید آن را با برنج زعفرانی سرو کنید.