آموزش مرغ شاندیزی

مرغ زعفرانی با برنج زعفرانی یکی از غذاهای محبوب ایرانی هاست. یکی از روش های تهیه مرغ، مرغ شاندیزی است که با سبزیجات معطر درست می‌شود و باعث می‌شود مرغ طعم بهتری بگیرد و بوی بد آن گرفته شود. این مرغ کمی متفاوت از خورش مرغ است. در آن از رب گوجه استفاده نمی‌شود و برای مزه‌دار کردن، از زعفران و آبلیمو استفاده می‌شود. همچنین، پیاز و سیر و ادویه های خوشبو در طعم مرغ نقش مهمی دارند. مرغ شاندیزی معمولاً با برنج آبکش شده یا کته زعفرانی سرو می‌شود.

مواد لازم برای 4 نفر
ران و سینه مرغ 4 تکه
پیاز 2 عدد بزرگ
فلفل دلمه ای قرمز 1 عدد
هویج 3 عدد کوچک
سیر 3 حبه
چوب دارچین 4 تکه کوچک
لیمو ترش 2 عدد
زعفران دم کرده به مقدار دلخواه
پودر زیره ¼ قاشق چایخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل به مقدار کافی

دستور پخت مرغ شاندیزی

مرحله اول

برای درست کردن مرغ خوشمزه به سبک رستوران‌های شاندیز، اول پیازها را بشویید و پوست بکنید و به صورت نازک خرد کنید. یک قابلمه بزرگ بردارید و کمی روغن در آن بریزید.

مرحله دوم

قابلمه را روی حرارت قرار دهید و بگذارید پیازها خوب سرخ شوند و نرم شوند. سپس مرغ‌ها را هم به آن اضافه کنید و کمی از پیازهای سرخ شده را روی مرغ‌ها بریزید و درب قابلمه را بپوشانید.

مرحله سوم

اجازه دهید که تکه‌های مرغ با حرارت ملایم کمی بپزند. بعد از 15 دقیقه درب قابلمه را بردارید. حالا زردچوبه و زیره و فلفل سیاه را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا خوب مخلوط شوند.

مرحله چهارم

هویج‌ها را به تکه‌های بزرگ تقسیم کنید و به مرغ اضافه کنید. سپس فلفل دلمه ای را به صورت مکعب‌های کوچک خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید و کمی هم بزنید تا مخلوط شوند.

مرحله پنجم

در این مرحله، سیرها را بشویید و نصف کنید و به قابلمه بیفزایید. بعد چوب‌های دارچین را هم اضافه کنید. همچنین، آب لیمو و ۴ لیوان آب جوش را اضافه کنید و بگذارید دو ساعت بپزد.

مرحله ششم

بعد از دو ساعت، نمک و زعفران دم کرده را اضافه کنید و ۱۵ دقیقه دیگر بگذارید تا مرغ با حرارت ملایم طعم نمک و زعفران را بگیرد. حالا مرغ آماده است و می‌توانید آن را با برنج زعفرانی سرو کنید.