مواد لازم

مواد لازم و آموزش مرغ شاندیزی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

آموزش مرغ شاندیزی

مرغ زعفرانی با برنج زعفرانی یکی از غذاهای محبوب ایرانی هاست. یکی از روش های تهیه مرغ، مرغ شاندیزی است که با سبزیجات معطر درست می‌شود و باعث می‌شود مرغ طعم بهتری بگیرد و بوی بد آن گرفته شود. این مرغ کمی متفاوت از خورش مرغ است. در آن از رب گوجه استفاده نمی‌شود و برای مزه‌دار کردن، از زعفران و آبلیمو استفاده می‌شود. همچنین، پیاز و سیر و ادویه های خوشبو در طعم مرغ نقش مهمی دارند. مرغ شاندیزی معمولاً با برنج آبکش شده یا کته زعفرانی سرو می‌شود.

مواد لازم برای 4 نفر
ران و سینه مرغ 4 تکه
پیاز 2 عدد بزرگ
فلفل دلمه ای قرمز 1 عدد
هویج 3 عدد کوچک
سیر 3 حبه
چوب دارچین 4 تکه کوچک
لیمو ترش 2 عدد
زعفران دم کرده به مقدار دلخواه
پودر زیره ¼ قاشق چایخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل به مقدار کافی

دستور پخت مرغ شاندیزی

مرحله اول

برای درست کردن مرغ خوشمزه به سبک رستوران‌های شاندیز، اول پیازها را بشویید و پوست بکنید و به صورت نازک خرد کنید. یک قابلمه بزرگ بردارید و کمی روغن در آن بریزید.

مرحله دوم

قابلمه را روی حرارت قرار دهید و بگذارید پیازها خوب سرخ شوند و نرم شوند. سپس مرغ‌ها را هم به آن اضافه کنید و کمی از پیازهای سرخ شده را روی مرغ‌ها بریزید و درب قابلمه را بپوشانید.

مرحله سوم

اجازه دهید که تکه‌های مرغ با حرارت ملایم کمی بپزند. بعد از 15 دقیقه درب قابلمه را بردارید. حالا زردچوبه و زیره و فلفل سیاه را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا خوب مخلوط شوند.

مرحله چهارم

هویج‌ها را به تکه‌های بزرگ تقسیم کنید و به مرغ اضافه کنید. سپس فلفل دلمه ای را به صورت مکعب‌های کوچک خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید و کمی هم بزنید تا مخلوط شوند.

مرحله پنجم

در این مرحله، سیرها را بشویید و نصف کنید و به قابلمه بیفزایید. بعد چوب‌های دارچین را هم اضافه کنید. همچنین، آب لیمو و ۴ لیوان آب جوش را اضافه کنید و بگذارید دو ساعت بپزد.

مرحله ششم

بعد از دو ساعت، نمک و زعفران دم کرده را اضافه کنید و ۱۵ دقیقه دیگر بگذارید تا مرغ با حرارت ملایم طعم نمک و زعفران را بگیرد. حالا مرغ آماده است و می‌توانید آن را با برنج زعفرانی سرو کنید.

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا