بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

چگونه در ماه رمضان خرما را ضدعفونی کنیم ؟ (2 نکته مهم)

ضدعفونی کردن خرما در ماه رمضان (یا هر زمان دیگر)، به‌خصوص اگر خرما را به‌صورت باز یا فله‌ای از بازار تهیه کرده باشی، بسیار مهم است. چون ممکن است در مراحل برداشت، بسته‌بندی یا فروش با گرد و خاک، آفات، یا میکروب‌ها تماس داشته باشد.

در ادامه روش اصولی، ایمن و ساده ضدعفونی خرما را برایت آورده‌ام:


✅ مراحل صحیح ضدعفونی کردن خرما

🟤 1. بررسی اولیه و پاک‌سازی ظاهری


💧 2. شستشو با آب سرد


🧂 3. ضدعفونی با محلول آب و سرکه یا نمک

🔹 روش ۱: سرکه سفید رقیق‌شده

🔹 روش ۲: محلول نمک

✅ این روش‌ها باعث کاهش بار میکروبی و آلودگی سطحی می‌شوند.


🌬 4. خشک کردن خرما


🧊 5. نگهداری صحیح


⚠️ نکات مهم:

نکته توضیح
❌ از مایع ظرفشویی استفاده نکن ممکن است جذب شود و باعث طعم ناخوشایند و ناسالم شود
❌ از ضدعفونی‌کننده‌های شیمیایی میوه استفاده نکن برای مواد چرب و چسبنده مثل خرما توصیه نمی‌شود
✅ خرمای بسته‌بندی کارخانه‌ای اگر بسته‌بندی سالم و استاندارد دارد، نیازی به شستشو نیست

 

ضدعفونی کردن خرما در ایام رمضان

سوالی که در ماه رمضان خیلی پرسیده می‌شود این است که چگونه خرما را بشوییم تا ویروس‌ها را از بین ببریم. خرما یکی از مواد اصلی سفره افطار است.

شستن خرما قبل از خوردن مهم است، مثل بقیه میوه‌ها. چون ممکن است وقتی خرما روی درخت است، به‌دلیل گرد و غبار، فضولات پرندگان و یا حشرات آلوده شده باشد.

به همین دلیل، خرماهایی که به روش سنتی یا فله‌ای عرضه می‌شوند حتما باید شسته شوند.

با توجه به شیوع ویروس کرونا و توصیه‌های بهداشتی بهتر است بعد از خرید خرما، آن را در ظرف دربسته‌ای قرار دهید و در یخچال نگه دارید. وقتی می‌خواهید بخورید، آن را با آب خوب بشویید و پوست آن را جدا کنید.

اجتناب کنید از شست‌وشوی خرما با مواد ضدعفونی‌کننده الکلی یا کلر یا شوینده‌های معمولی.

چون این مواد ممکن است بوی بدی به خرما بدهند و برخی از آن‌ها می‌توانند به بافت خرما نفوذ کنند.

خرماهای خشک معمولاً به راحتی شسته می‌شوند، اما رطب که نرم‌تر و رطوبت بیشتری دارد را می‌توانید کمی گرم کنید تا به راحتی شسته شود.

همچنین، خرمای خشک را می‌توان کمی مرطوب کرد و سپس در فر گرم نمود.

ضد عفونی کردن خرما به خاطر کرونا

شستن و ضدعفونی کردن خرما ضروری است، چون این میوه ممکن است به دلیل گرد و غبار، فضولات پرندگان و حشرات به ویروس و باکتری آلوده باشد.

بهتر است خرما را به شکل فله‌ای خریداری نکنید. اما اگر خرما فله‌ای دیدید، بهترین کار این است که :

خرما را در ظرفی ریخته و بعد از شست‌وشو با آب، به مدت ۱۴ روز در جایی بگذارید تا اگر ویروس کرونا وجود داشته باشد، از بین برود و سپس مصرف کنید.

هرگز خرما را با مواد الکلی و ضدعفونی‌کننده نشویید، زیرا این مواد ممکن است به داخل خرما نفوذ کنند و مشکلاتی هنگام خوردن ایجاد کنند.

همچنین می‌توانید خرمای خشک را در فر یا ماکروفر گرم کنید، البته دقت کنید که خرما نسوزد و این کار ویروس کرونا را از خرما از بین می‌برد.

اما بدانید خرماهایی که در کارخانه‌ها بسته‌بندی شده‌اند، مراحل شست‌وشو و ضدعفونی را طی کرده‌اند. فقط بعد از خرید، ظرف خرما را بشویید تا از کرونا در امان باشید.

کارخانه‌هایی که مجوز بهداشت دارند، خرما را قبل از بسته‌بندی شستشو داده و ضدعفونی می‌کنند و برای افزایش ماندگاری آن‌ها را حرارت یا اشعه می‌دهند تا میکروب‌ها فعال نباشند.

این روش برای حذف ویروس کرونا ازخرما مؤثر است و دیگر نیازی به شست‌وشوی زیاد یا پوست‌گیری وجود ندارد.

ضدعفونی کردن خرماهای کارخانه

خرماهایی که در کارخانه‌ها بسته‌بندی می‌شوند، مراحل شست‌وشو و ضدعفونی را به‌صورت بهداشتی انجام می‌دهند.

در این کارخانه‌ها، زیر نظر افراد متخصص، خرما را شست‌وشو داده و ضدعفونی می‌کنند و برای افزایش ماندگاری آن‌ها را حرارت یا اشعه می‌دهند تا میکروب‌ها کاهش یابند.

بیشتر بخوانید :

همه چیز درمورد خرما و میزان کالری موجود در آن

خواص هسته خرما : آشنایی با خواص اعجاب انگیز هسته خرما در طب سنتی

 

سایت آموزش آشپزی رضیم

خروج از نسخه موبایل