بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

۴ ترفند برای تازه نگه داشتن اسفناج در طولانی مدت (2 نکته مهم)

برای اینکه اسفناج را تازه و سالم برای مدت طولانی نگه دارید (چه خام و چه پخته)، چند ترفند خانگی و کاربردی وجود دارد که جلوی پلاسیدگی، لزج شدن یا تغییر رنگ آن را می‌گیرد. در ادامه روش‌های نگهداری اسفناج را بر اساس مدت زمان و شرایط به شما می‌گویم:


🟢 ۱. نگهداری اسفناج تازه در یخچال (تا ۷ روز)

✅ ترفند:

  1. برگ‌های خراب یا زرد را جدا کن.

  2. اسفناج را نشوی! (مگر اینکه بخوای فوراً استفاده کنی. رطوبت زود خرابش می‌کنه)

  3. اسفناج خشک را درون یک کیسه پارچه‌ای یا پلاستیکی سوراخ‌دار یا ظرف درب‌دار بریز.

  4. چند برگ دستمال کاغذی خشک بین آن‌ها یا روی درب ظرف بگذار تا رطوبت اضافی جذب شود.

  5. در قسمت پایین یخچال (محفظه سبزیجات) نگهداری کن.

🔹 اگر اسفناج شسته‌شده بود، حتماً با دستمال یا آب‌کشی در آبکش کاملاً خشک کن، سپس بسته‌بندی کن.


🧊 ۲. نگهداری اسفناج در فریزر (تا ۶ ماه)

✅ ترفند:

  1. اسفناج‌ها را خوب بشور و ساقه‌های سفت رو جدا کن.

  2. آن‌ها را به مدت ۱–۲ دقیقه در آب جوش بلانچ (نیم‌پز) کن.

  3. سریع در آب یخ بریز تا پخت قطع بشه.

  4. کاملاً خشک کن.

  5. در کیسه فریزر در بسته‌بندی‌های کوچک یا قالب یخ قرار بده و فریز کن.

🔹 بلانچ کردن باعث می‌شه رنگ، طعم و مواد مغذی اسفناج حفظ بشه و یخ‌زدگی خرابش نکنه.


🥬 ۳. نگهداری اسفناج پخته یا تفت‌خورده

  • اسفناج پخته را در ظرف درب‌دار در یخچال نگه دار.

  • حداکثر تا ۳ روز قابل نگهداری است.

  • برای مدت طولانی‌تر می‌تونی مثل بالا بلانچ کنی و فریز کنی.


💡 نکات طلایی:

  • ❌ اسفناج نباید مرطوب باشه؛ رطوبت = فساد زودرس

  • ✅ برای مصرف در smoothies یا خورش‌ها، اسفناج خردشده فریز شده خیلی کاربردی و فوریه.

  • ✅ روی بسته فریزری، تاریخ فریز شدن رو بنویس.

چطور می‌توان اسفناج را به مدت طولانی سالم نگه داشت؟

اسفناج </strong یک سبزی محبوب در ایران است و به عنوان یکی از بهترین و سالم‌ترین سبزیجات شناخته می‌شود که می‌توان به روش‌های مختلف از آن استفاده کرد.

به همین خاطر، خیلی از خانم‌ها به دنبال روشی هستند که اسفناج را برای مدت طولانی تازه نگه دارند.

اول از همه، برای اینکه اسفناج را مدت زیادی تازه نگه دارید، مهم است که موقع خرید به نکات خاصی توجه کنید. در این مقاله از مجله رضیم با ما همراه باشید تا به سوالات خود پاسخ دهید.

نکات مهم در خرید اسفناج برای ماندگاری بیشتر

عالیه که به نکات خرید اسفناج برای ماندگاری بیشتر توجه داری، چون نصف عمر اسفناج به انتخاب درستش موقع خرید بستگی داره. در ادامه مهم‌ترین نکات برای خرید اسفناج تازه، سالم و ماندگار رو برات آوردم:


🛒 نکات طلایی در خرید اسفناج تازه با ماندگاری بالا

✅ ۱. برگ‌ها باید سفت، ترد و پررنگ باشند

  • رنگ سبز تیره و یکنواخت نشونه‌ی کیفیت بالاست.

  • برگ‌های پلاسیده، زرد یا دارای لکه قهوه‌ای نشانه‌ی کهنه بودن یا فساد هستند.

✅ ۲. ساقه‌ها را بررسی کن

  • ساقه‌ها باید سفت و شکننده باشند.

  • ساقه‌های لزج یا تیره‌شده = اسفناج در حال خراب شدنه.

✅ ۳. بوی تازه و بدون ترشی یا کپک

  • بوی بد، ترش یا کپک‌مانند نشونه‌ی فاسدشدن یا نگهداری نادرسته.

✅ ۴. عدم وجود گل و بذر روی برگ‌ها

  • اگر اسفناج گل داده یا بذر زده باشه، معمولاً تلخ و سفت شده و ماندگاری کمتری داره.

✅ ۵. از خرید اسفناج خیلی مرطوب یا آب‌خورده خودداری کن

  • اسفناج خیس یا مرطوب‌شده سریع‌تر خراب میشه.

  • بهتره اسفناج خشک و بدون شبنم یا آب اضافی باشه.

✅ ۶. به نوع بسته‌بندی دقت کن (در صورت خرید بسته‌ای)

  • بسته‌های نایلونی بدون هوا و بدون منفذ، باعث تعریق و فساد سریع‌تر می‌شن.

  • بسته‌های دارای سوراخ تهویه یا منافذ ریز بهترن.

✅ ۷. از فروشنده بخواه ته دسته‌ها را جدا نکنه

  • نگه‌داشتن انتهای دسته اسفناج (جایی که به ریشه وصل بوده) باعث میشه آب‌رسانی برگ‌ها ادامه پیدا کنه و دیرتر خراب بشه.


💡 پیشنهاد ویژه:

اگر قصد داری اسفناج رو بیش از چند روز نگه‌داری، بهتره همون موقعی که تازه خریدی، بخشیش رو شسته، بلانچ و فریز کنی (همون‌طور که در پیام قبلی گفتم). اینطوری همیشه آماده در دسترس داری.

4- بدانید که اسفناج بعد از چند روز پس از برداشت ارزش غذایی خود را از دست می‌دهد

بنابراین، بهترین اسفناج، اسفناجی است که خیلی از زمان برداشت آن نگذشته باشد. حتی اسفناج تازه که فریز شده باشد، بیشتر ویتامین و مواد مغذی دارد نسبت به اسفناجی که مدت زیادی از برداشت آن گذشته است.

بیشتر بخوانید :

بهترین ظرف برای نگهداری مواد غذایی کدام است؟ ( میوه و سبزیجات )

مدت زمان نگهداری مواد غذایی چقدر است؟

4 نکته طلایی در نگهداری اسفناج برای ماندگاری بیشتر

1- اگر می‌خواهید اسفناج را ظرف 10 روز تازه مصرف کنید:

یک دستمال حوله‌ای را در ظرف تمیزی بگذارید و اسفناج‌ها را روی آن بچینید. سپس ظرف را در کشو سبزیجات یخچال قرار دهید.

  • نگهداری اسفناج در ظرف کمک می‌کند تا برگ‌ها به هم نخورند و آسیب نبینند و به شکل اولیه و تازه باقی بمانند. حوله کاغذی رطوبت اضافی اسفناج را جذب کرده و آن را تازه نگه می‌دارد.
  • به یاد داشته باشید که هرگز اسفناج‌ها را در کنار میوه‌هایی مانند موز و سیب که گاز اتیلن تولید می‌کنند قرار ندهید، زیرا این کار باعث می‌شود اسفناج زودتر پژمرده و خراب شود.

2- اگر قصد دارید اسفناج را در مدت 3 تا 7 روز مصرف کنید، آن‌ها را در یک کیسه زباله زیپ‌دار قرار دهید و در یخچال بگذارید.

از خشک بودن اسفناج‌هایی که در نایلون قرار می‌گیرند، مطمئن شوید.

3- اگر نمی‌خواهید اسفناج را فریز کنید، باید آن را در سردترین دمای ممکن نگهداری کنید.

اما توجه داشته باشید که اسفناج در دمای 32 درجه فارنهایت یخ می زند. بنابراین مطمئن شوید که دمای یخچال بیشتر از این باشد. دمای یخچال را بر روی 39 درجه فارنهایت تنظیم کنید تا فولات و کاروتن‌های آن از بین نرود. اگر دما 50 درجه یا بیشتر باشد…

اگر اسفناج را به درستی نگهداری نکنید، مواد مغذی آن از بین خواهد رفت.

4- اگر می‌خواهید اسفناج را برای مدت طولانی تازه نگه دارید، از روش زیر استفاده کنید.

روش‌های درست برای نگهداری طولانی‌مدت اسفناج

  1. اول اسفناج‌ها را یک تا دو دقیقه در آب جوش بپزید.
  2. سپس یک کاسه پر از آب یخ آماده کنید و بعد از خروج اسفناج‌ها از آب جوش، آن‌ها را یک تا دو دقیقه در آب یخ خنک کنید.
  3. آب یخ را دور بریزید و اسفناج‌ها را به آرامی فشار دهید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود.
  4. یک مشت از اسفناج‌ها بردارید و آن‌ها را با دست به شکل توپک درآورید و در یک کیسه زیپ‌دار قرار دهید.
  5. سپس هوای داخل کیسه را کاملاً خارج کنید و آن را در فریزر قرار دهید.

با این روش، اسفناج‌ها تا 14 ماه قابل استفاده خواهند بود.

 

سایت آموزش آشپزی رضیم

خروج از نسخه موبایل