بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

۵ غذای گیاهی خوشمزه و آسان با سویا + عکس (مرحله به مرحله)

“`html

دستور تهیه غذا با سویا راحت و خوشمزه

شما می‌توانید انواع غذاها با سویا را با مزه‌دار کردن سویا و ترکیب آن با سبزیجات و ادویه‌های متنوع درست کنید. تهیه این غذاها بسیار مقرون به صرفه و ارزان است. بیایید با هم شروع کنیم.

غذاهای خوشمزه و آسان با سویا

روش آماده کردن سویا برای طبخ

یکی از مشکلات استفاده از سویا، طعم و بوی خاص آن و همچنین ایجاد نفخ پس از مصرف است؛ بنابراین قبل از استفاده از سویا، باید آن را آماده کنیم. مراحل آماده کردن سویا به شرح زیر است:

  • سویا را به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید و سپس آن را آبکش کنید.
  • سویا را در قابلمه‌ای ریخته و مقداری آب به آن اضافه کنید تا روی سویا را بپوشاند.
  • قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و منتظر باشید تا آب به جوش بیاید.
  • پس از چند جوش زدن، به ازای هر ۲۰۰ گرم سویا، یک قاشق غذاخوری آبلیموی تازه به آن اضافه کنید و بعد از یک دقیقه حرارت را خاموش کنید.
  • سویا را در آبکش بریزید و با دست فشار دهید تا آب آن به طور کامل خارج شود.
  • بسته به غذایی که می‌خواهید درست کنید، می‌توانید سویا را به صورت تازه مصرف کنید یا بعد از بسته‌بندی در فریزر نگهداری کنید.
  • اگر از سویا در خورشت‌ها یا خوراک‌ها استفاده می‌کنید، نیازی به چرخ کردن نیست و بهتر است از سویا به صورت دانه درشت استفاده کنید.

1 – شامی سویا

مواد لازم :

  • نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • پودر سوخاری به میزان لازم
  • پیاز ۱ عدد
  • رب گوجه ۱ قاشق چایخوری
  • فلفل دلمه‌ای ۱ عدد
  • سیب‌زمینی ۴ عدد
  • سویا ۱ پیمانه

دستور تهیه:

  1. ابتدا سیب‌زمینی‌ها را آبپز کنید. سپس پیاز را در تابه سرخ کرده و سویا خیس خورده را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. فلفل دلمه‌ای خرد شده را هم اضافه کنید.
  2. سپس ادویه‌ها و رب را به مخلوط اضافه کرده و بعد از کمی سرخ شدن، سیب‌زمینی را پوست گرفته و رنده کنید. وقتی مواد کمی سرد شد، کمی از آن را داخل سیب‌زمینی بگذارید و روی آن را بپوشانید.
  3. بعد آن را در تخم‌مرغ غلطانده و سپس در پودر سوخاری بغلتانید و در ماهی‌تابه سرخ کنید.
  4. می‌توانید از سویا به عنوان جایگزین مناسب برای گوشت استفاده کنید.

2 – خوراک قارچ با سویا

مواد لازم:

  • قارچ ریز یا ورقه شده: ۲۵۰ گرم
  • سیب‌زمینی یک عدد متوسط: خرد شده
  • گوجه‌فرنگی دو عدد متوسط: پوست کنده و نگینی خرد شده
  • پیاز یک عدد متوسط: نگینی شده
  • سویا: مقدار مناسب

“““html

  • دودی= یک بسته- در مقدار کمی آب خیس شده
  • رب گوجه فرنگی= 1 ق غ
  • نمک ، فلفل و ادویه
  • زعفران دم شده= 3 غ ق
  • روغن مایع= 2 ق غ

دستور تهیه:

  1. ابتدا روغن را به ظرف اضافه کرده و سپس پیاز را اضافه کنید. درب ظرف را ببندید و بگذارید پیاز کمی طلایی شود.
  2. سپس سویا، نمک، فلفل، ادویه و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید. بعد سیب‌زمینی و قارچ را اضافه کنید و بگذارید آب قارچ تبخیر شود.
  3. گوجه‌فرنگی پوست‌کنده و خرد شده را به مواد بیفزایید و درب ظرف را بسته و با حرارت ملایم بگذارید تا همه مواد پخته و غذا جا بیفتد. چند دقیقه قبل از سرو زعفران را اضافه کنید و سپس غذا را در ظرف بکشید.
  4. این غذا با نان و سبزی خوردن، مناسب ناهار و شام است.

3 – سوپ گوجه فرنگی با سویا

مواد لازم:

گوجه‌فرنگی

لوبیای سویا

ادویه‌ها:

نمک

آبلیمو

دستور تهیه:

  1. لوبیای سویای خشک را بیش از 24 ساعت در آب خیسانده و سپس پوست لوبیا را جدا کنید.
  2. لوبیای سویا را 3 تا 4 ساعت در آب بپزید تا خیلی نرم شود.
  3. گوجه‌فرنگی را نیم دقیقه در آب جوش بگذارید و پوست آن را جدا کنید.
  4. گوجه‌فرنگی را در قابلمه ریخته و با شعله کم بپزید تا تبدیل به سس شود.
  5. لوبیای سویا را اضافه کنید. مقداری آب، آبلیمو، نمک و شکر را هم بریزید تا غذا آماده شود.

4 – ماکارونی با سویا

ماکارونی یکی از غذاهایی است که به راحتی با سویا تهیه می‌شود. این غذا کاملاً گیاهی بوده و برای افرادی که از رژیم‌های بدون گوشت پیروی می‌کنند، مناسب است و می‌تواند به عنوان وعده ناهار یا شام سرو شود.

مواد لازم :

  • ماکارونی 250 گرم
  • پیاز بزرگ 1 عدد
  • سویا 70 گرم
  • رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • جعفری ساطوری شده 1-2 قاشق غذاخوری
  • آبلیمو به میزان لازم
  • ادویه‌کاری به میزان لازم
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
  • کره و روغن به میزان لازم

دستور تهیه :

  1. ابتدا قابلمه‌ای را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. سپس کمی نمک، زردچوبه و روغن در آب جوش بریزید و ماکارونی را اضافه کنید.
  2. بگذارید ماکارونی در حرارت بالا به مدت ۱۰ دقیقه بجوشد و در این فاصله مشغول تهیه سس ماکارونی شوید.
  3. پیاز را پوست کنید و به صورت خلالی ریز خرد کنید.
  4. ۲-۳ قاشق غذاخوری روغن را در تابه روی حرارت ملایم گرم کنید و پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید.
  5. پیاز را تفت دهید تا طلایی شود. سپس سویا را به روش قبلی آماده کنید و به پیاز اضافه کنید.
  6. سویا را با پیاز تفت دهید تا سرخ شود و در صورت نیاز مقداری روغن اضافه کنید تا سویا نسوزد.
  7. پس از سرخ شدن سویا، نمک، زردچوبه، فلفل و ادویه‌کاری را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
  8. رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و یکی دو دقیقه دیگر تفت دهید.

“““html

  • ادامه دهید تا بوی زودپز رب گرفته شود.
  • در نهایت، جعفری خردشده و کمی آبلیمو اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید.
  • بعد از نرم شدن ماکارونی، آن را آبکش کنید و مقداری آب سرد روی آن بریزید تا نشاسته‌اش شسته شود.
  • سیب زمینی را پوست کرده و به شکل حلقه‌ای برش بزنید.
  • کمی روغن در ته قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس حلقه‌های سیب زمینی را در قابلمه بچینید و کمی نمک روی آن بپاشید.
  • ماکارونی آبکش شده و سس ماکارونی را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید، سپس درب آن را بگذارید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید تا ماکارونی آماده شود.
  • روش دوم این است که ماکارونی را دم نگذارید، بلکه بعد از آبکش کردن، با مقداری کره مخلوط کنید و در تابه‌ای که سس دارد، بگذارید و گرم کنید.
  • نکته: ماکارونی که به روش دوم تهیه می‌شود، نشاسته‌اش کم بوده و باعث چاقی نمی‌شود.

    ۵ – کباب کوبیده با سویا

    کباب کوبیده با سویا، یک نوع کباب گیاهی است که با اضافه کردن ادویه‌های خوشبو، می‌توانید طعم واقعی آن را بچشید.

    مواد لازم :

    • سویا ریزدانه ۳ پیمانه
    • پیاز رنده شده ۲ عدد
    • تخم کتان ۲ قاشق غذاخوری
    • آرد لپه ۲ قاشق غذاخوری
    • ادویه ½ قاشق چایخوری
    • زردچوبه ½ قاشق چایخوری
    • پودر آویشن ½ قاشق چایخوری
    • پودر سیر ½ قاشق چایخوری
    • زعفران دم کرده غلیظ ۱ قاشق غذاخوری
    • سماق به مقدار لازم
    • نمک به مقدار لازم
    • گوجه‌فرنگی کوچک ۴ عدد
    • فلفل کبابی ۴ عدد

    دستور تهیه :

    1. پودر سیر، پودر آویشن، زردچوبه، ادویه و سویا را در یک کاسه بریزید و مقداری آب گرم به آن اضافه کنید.
    2. حدود نیم ساعت صبر کنید تا سویا نرم و طعم‌دار شود، سپس آن را آبکش کنید و فشار دهید تا آبش خارج شود و چرخ کنید.
    3. تخم کتان را آسیاب کرده و در ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری آب گرم خیس کنید تا لعاب‌دار شود.
    4. سویا چرخ کرده، پیاز رنده شده و تخم کتان لعاب‌دار را در یک کاسه ریخته و مخلوط کنید.
    5. آرد لپه، زعفران دم کرده و مقداری نمک به آن اضافه کرده و به خوبی ورز دهید تا به یک خمیر یکدست برسید.
    6. روی ظرف سلفون بکشید و ۳ تا ۴ ساعت در یخچال بگذارید.
    7. بعد از بیرون آوردن از یخچال، روی یک سطح صاف پلاستیک فریزر بگذارید و مقداری از مخلوط کباب را به شکل کباب درآورید.
    8. این کار را برای تمام مایه کباب تکرار کنید.
    9. کف ظرف مخصوص فر را با روغن یا کره چرب کنید و کباب‌ها را در آن بچینید.
    10. ظرف را به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه در فری که از قبل گرم کرده‌اید قرار دهید تا کباب‌ها پخته و آماده شوند.
    11. در این زمان، گوجه‌فرنگی و فلفل‌ها را کباب کنید.
    12. کباب‌ها را بعد از پخت در ظرف سرو بگذارید و گوجه‌فرنگی و فلفل کبابی را کنار آن قرار دهید.
    13. کباب سویا را با برنج سرو کنید و در صورت تمایل کمی سماق روی آن بزنید.

    نکته: اگر دوست دارید، می‌توانید مایه کباب را دور سیخ‌های چوبی بپیچید و بعد در فر بپزید.

    بیشتر بخوانید :

    نکاتی برای استفاده از سویا در منزل

    دستور تهیه خورشت قیمه با سویا، خوشمزه و اقتصادی

    سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
    “`

    خروج از نسخه موبایل