۵ غذای گیاهی خوشمزه و آسان با سویا + عکس (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه غذا با سویا راحت و خوشمزه
شما میتوانید انواع غذاها با سویا را با مزهدار کردن سویا و ترکیب آن با سبزیجات و ادویههای متنوع درست کنید. تهیه این غذاها بسیار مقرون به صرفه و ارزان است. بیایید با هم شروع کنیم.
غذاهای خوشمزه و آسان با سویا
روش آماده کردن سویا برای طبخ
یکی از مشکلات استفاده از سویا، طعم و بوی خاص آن و همچنین ایجاد نفخ پس از مصرف است؛ بنابراین قبل از استفاده از سویا، باید آن را آماده کنیم. مراحل آماده کردن سویا به شرح زیر است:
- سویا را به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید و سپس آن را آبکش کنید.
- سویا را در قابلمهای ریخته و مقداری آب به آن اضافه کنید تا روی سویا را بپوشاند.
- قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و منتظر باشید تا آب به جوش بیاید.
- پس از چند جوش زدن، به ازای هر ۲۰۰ گرم سویا، یک قاشق غذاخوری آبلیموی تازه به آن اضافه کنید و بعد از یک دقیقه حرارت را خاموش کنید.
- سویا را در آبکش بریزید و با دست فشار دهید تا آب آن به طور کامل خارج شود.
- بسته به غذایی که میخواهید درست کنید، میتوانید سویا را به صورت تازه مصرف کنید یا بعد از بستهبندی در فریزر نگهداری کنید.
- اگر از سویا در خورشتها یا خوراکها استفاده میکنید، نیازی به چرخ کردن نیست و بهتر است از سویا به صورت دانه درشت استفاده کنید.
1 – شامی سویا
مواد لازم :
- نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- پودر سوخاری به میزان لازم
- پیاز ۱ عدد
- رب گوجه ۱ قاشق چایخوری
- فلفل دلمهای ۱ عدد
- سیبزمینی ۴ عدد
- سویا ۱ پیمانه
دستور تهیه:
- ابتدا سیبزمینیها را آبپز کنید. سپس پیاز را در تابه سرخ کرده و سویا خیس خورده را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. فلفل دلمهای خرد شده را هم اضافه کنید.
- سپس ادویهها و رب را به مخلوط اضافه کرده و بعد از کمی سرخ شدن، سیبزمینی را پوست گرفته و رنده کنید. وقتی مواد کمی سرد شد، کمی از آن را داخل سیبزمینی بگذارید و روی آن را بپوشانید.
- بعد آن را در تخممرغ غلطانده و سپس در پودر سوخاری بغلتانید و در ماهیتابه سرخ کنید.
- میتوانید از سویا به عنوان جایگزین مناسب برای گوشت استفاده کنید.
2 – خوراک قارچ با سویا
مواد لازم:
- قارچ ریز یا ورقه شده: ۲۵۰ گرم
- سیبزمینی یک عدد متوسط: خرد شده
- گوجهفرنگی دو عدد متوسط: پوست کنده و نگینی خرد شده
- پیاز یک عدد متوسط: نگینی شده
- سویا: مقدار مناسب
“““html
- دودی= یک بسته- در مقدار کمی آب خیس شده
- رب گوجه فرنگی= 1 ق غ
- نمک ، فلفل و ادویه
- زعفران دم شده= 3 غ ق
- روغن مایع= 2 ق غ
دستور تهیه:
- ابتدا روغن را به ظرف اضافه کرده و سپس پیاز را اضافه کنید. درب ظرف را ببندید و بگذارید پیاز کمی طلایی شود.
- سپس سویا، نمک، فلفل، ادویه و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید. بعد سیبزمینی و قارچ را اضافه کنید و بگذارید آب قارچ تبخیر شود.
- گوجهفرنگی پوستکنده و خرد شده را به مواد بیفزایید و درب ظرف را بسته و با حرارت ملایم بگذارید تا همه مواد پخته و غذا جا بیفتد. چند دقیقه قبل از سرو زعفران را اضافه کنید و سپس غذا را در ظرف بکشید.
- این غذا با نان و سبزی خوردن، مناسب ناهار و شام است.
3 – سوپ گوجه فرنگی با سویا
مواد لازم:
گوجهفرنگی
لوبیای سویا
ادویهها:
نمک
آبلیمو
دستور تهیه:
- لوبیای سویای خشک را بیش از 24 ساعت در آب خیسانده و سپس پوست لوبیا را جدا کنید.
- لوبیای سویا را 3 تا 4 ساعت در آب بپزید تا خیلی نرم شود.
- گوجهفرنگی را نیم دقیقه در آب جوش بگذارید و پوست آن را جدا کنید.
- گوجهفرنگی را در قابلمه ریخته و با شعله کم بپزید تا تبدیل به سس شود.
- لوبیای سویا را اضافه کنید. مقداری آب، آبلیمو، نمک و شکر را هم بریزید تا غذا آماده شود.
4 – ماکارونی با سویا
ماکارونی یکی از غذاهایی است که به راحتی با سویا تهیه میشود. این غذا کاملاً گیاهی بوده و برای افرادی که از رژیمهای بدون گوشت پیروی میکنند، مناسب است و میتواند به عنوان وعده ناهار یا شام سرو شود.
مواد لازم :
- ماکارونی 250 گرم
- پیاز بزرگ 1 عدد
- سویا 70 گرم
- رب گوجهفرنگی 2 قاشق غذاخوری
- جعفری ساطوری شده 1-2 قاشق غذاخوری
- آبلیمو به میزان لازم
- ادویهکاری به میزان لازم
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
- کره و روغن به میزان لازم
دستور تهیه :
- ابتدا قابلمهای را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. سپس کمی نمک، زردچوبه و روغن در آب جوش بریزید و ماکارونی را اضافه کنید.
- بگذارید ماکارونی در حرارت بالا به مدت ۱۰ دقیقه بجوشد و در این فاصله مشغول تهیه سس ماکارونی شوید.
- پیاز را پوست کنید و به صورت خلالی ریز خرد کنید.
- ۲-۳ قاشق غذاخوری روغن را در تابه روی حرارت ملایم گرم کنید و پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید.
- پیاز را تفت دهید تا طلایی شود. سپس سویا را به روش قبلی آماده کنید و به پیاز اضافه کنید.
- سویا را با پیاز تفت دهید تا سرخ شود و در صورت نیاز مقداری روغن اضافه کنید تا سویا نسوزد.
- پس از سرخ شدن سویا، نمک، زردچوبه، فلفل و ادویهکاری را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
- رب گوجهفرنگی را اضافه کرده و یکی دو دقیقه دیگر تفت دهید.
“““html
نکته: ماکارونی که به روش دوم تهیه میشود، نشاستهاش کم بوده و باعث چاقی نمیشود.
۵ – کباب کوبیده با سویا
کباب کوبیده با سویا، یک نوع کباب گیاهی است که با اضافه کردن ادویههای خوشبو، میتوانید طعم واقعی آن را بچشید.
مواد لازم :
- سویا ریزدانه ۳ پیمانه
- پیاز رنده شده ۲ عدد
- تخم کتان ۲ قاشق غذاخوری
- آرد لپه ۲ قاشق غذاخوری
- ادویه ½ قاشق چایخوری
- زردچوبه ½ قاشق چایخوری
- پودر آویشن ½ قاشق چایخوری
- پودر سیر ½ قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده غلیظ ۱ قاشق غذاخوری
- سماق به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
- گوجهفرنگی کوچک ۴ عدد
- فلفل کبابی ۴ عدد
دستور تهیه :
- پودر سیر، پودر آویشن، زردچوبه، ادویه و سویا را در یک کاسه بریزید و مقداری آب گرم به آن اضافه کنید.
- حدود نیم ساعت صبر کنید تا سویا نرم و طعمدار شود، سپس آن را آبکش کنید و فشار دهید تا آبش خارج شود و چرخ کنید.
- تخم کتان را آسیاب کرده و در ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری آب گرم خیس کنید تا لعابدار شود.
- سویا چرخ کرده، پیاز رنده شده و تخم کتان لعابدار را در یک کاسه ریخته و مخلوط کنید.
- آرد لپه، زعفران دم کرده و مقداری نمک به آن اضافه کرده و به خوبی ورز دهید تا به یک خمیر یکدست برسید.
- روی ظرف سلفون بکشید و ۳ تا ۴ ساعت در یخچال بگذارید.
- بعد از بیرون آوردن از یخچال، روی یک سطح صاف پلاستیک فریزر بگذارید و مقداری از مخلوط کباب را به شکل کباب درآورید.
- این کار را برای تمام مایه کباب تکرار کنید.
- کف ظرف مخصوص فر را با روغن یا کره چرب کنید و کبابها را در آن بچینید.
- ظرف را به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه در فری که از قبل گرم کردهاید قرار دهید تا کبابها پخته و آماده شوند.
- در این زمان، گوجهفرنگی و فلفلها را کباب کنید.
- کبابها را بعد از پخت در ظرف سرو بگذارید و گوجهفرنگی و فلفل کبابی را کنار آن قرار دهید.
- کباب سویا را با برنج سرو کنید و در صورت تمایل کمی سماق روی آن بزنید.
نکته: اگر دوست دارید، میتوانید مایه کباب را دور سیخهای چوبی بپیچید و بعد در فر بپزید.
بیشتر بخوانید :
نکاتی برای استفاده از سویا در منزل
دستور تهیه خورشت قیمه با سویا، خوشمزه و اقتصادی