خیلی خوبه که میخوای مطمئن بشی شیرینی نخودچی درست پخته شده! چند تا نکته ساده هست که باهاش میتونی بفهمی شیرینی آمادهست:
چگونه بفهمیم شیرینی نخودچی پخته شده؟
- رنگ زیر شیرینی:
- وقتی شیرینی نخودچی خوب پخته باشه، زیرش کمی طلایی رنگ میشه (نه قهوهای سوخته).
- اگر زیرش سفید یا خیلی روشن باشه یعنی هنوز کامل پخته نشده.
- ظاهر روی شیرینی:
- سطح شیرینی باید کمی خشک و مات باشه، نه خیس یا نرم.
- اگر سطح خیلی نرم یا چسبناک بود یعنی نیاز به زمان پخت بیشتر داره.
- عطر شیرینی:
- وقتی پخته بشه، بوی خوش نارگیل یا بوی خامی آرد نخودچی از بین میره و رایحه شیرینی میاد.
- زمان و دما:
- معمولاً در فر با دمای ۱۵۰–۱۶۰ درجه سانتیگراد حدود ۱۲ تا ۱۵ دقیقه کافیست.
- به دقت مراقب باش تا رنگ شیرینی تغییر نکنه.
- تست با انگشت یا قاشق:
- وقتی شیرینی را کمی با انگشت فشار میدی، باید حالت سفت و کمی شکننده داشته باشه، نه نرم و خمیری.
- خنک شدن شیرینی:
- گاهی شیرینی تازه پخته کمی نرم به نظر میرسه ولی وقتی سرد بشه، خودش را میگیره و سفتتر میشه.
نکته پایانی:
اگر شیرینی را بیش از حد بپزی، خشک و سفت میشه، پس بهتره کمی زودتر از زمان معمول از فر خارج کنی و اجازه بدی کامل سرد بشه.
اگر خواستی، روشهای دقیقتر و ترفندهای حرفهای پخت شیرینی نخودچی رو هم برات توضیح بدم!
از کجا بفهمم شیرینی نخودچی پخته شده و آماده خوردنه؟
شیرینی نخودچی پخت آسان و ساده ای دارد و به خاطر بافت نرمش پرطرفدار است. بیشتر کسانی که شیرینی نخودچی می پزند، در مورد زمان پخت شیرینی چندان تجربه ندارد. همین موضوع باعث شده گاهی اوقات شیرینی را بیش از حد خشک کنند یا شل و وارفته از فر بیرون بکشند. از کجا بفهمم شیرینی نخودچی پخته شده؟با سایت آموزش آشپزی رضیم همراه باشید.
پخته شدن شیرینی نخودچی نشانه هایی دارد که به کمک آن ها می توان زمان دقیق پخت شیرینی نخودچی را به خوبی تشخیص داد.
شیرینی نخودچی وقتی که می پزد، بوی دلنشینی دارد. یکی از نشانه هایی که به کمک آن ها می توانیم بفهمیم شیرینی نخودچی پخته شده، توجه به بوی آن است. با پخش شدن عطر شیرینی نخودچی یعنی وقت بیرون کشیدن شیرینی ها از فر فرا رسیده است. شیرینی ها آماده شده اند و می توانید آن ها را نوش جان کنید.
نشان های دیگر برای پخت شیرینی نخودچی چیست؟
پخته شدن شیرینی نخودچی نشانه های دیگری هم دارد. ته شیرینی طلایی شده خبر از پخت شیرینی نخودچی می دهد، البته باید توجه داشته باشید که ته شیرینی باید کمی طلایی شود. طلایی شدن بیش از اندازه شیرینی نخودچی آن را خشک می کند. شیرینی هایی که بیش از اندازه طلایی می شوند، بیشتر در معرض سوختن قرار دارند. در واقع تغییر رنگ شیرینی های نخودچی، مهم ترین علامت پخته شدن شیرینی نخودچی می باشد. اگر شیرینی نخودچی را به موقع بردارید، می توانید طعم و مزه یک شیرینی خوشمزه را بدون خامی، سوختگی یا خشک شدن تجربه کنید. فوت و فن هایی که برای پخت، ترکیب مواد و… شیرینی نخودچی استفاده می شود، اهمیت زیادی دارد. این فوت و فن های کاربردی به بافت نرم و خوشمزه شیرینی نخودچی کمک زیادی می کنند.
بعد از پخته شدن شیرینی نخودچی، بگذارید شیرینی کمی خنک شود. بعد از اینکه حرارت شیرینی ها کمی گرفته شد، حالا می توانید آن را به ظرف دیگری منتقل کنید. تمام این موارد شیرینی نخودچی شما را خوشمزه تر و بهتر می کنند.