چسبیدن شیرینی پنجرهای به قالب معمولا به چند دلیل اتفاق میافته:
- عدم چرب کردن قالب یا چرب کردن ناکافی
حتی اگر قالب نچسب باشه، بهتره کمی کره یا روغن به قالب بزنی تا شیرینی راحت جدا بشه. - استفاده از قالب نامناسب یا قدیمی
قالبهای خیلی کهنه یا با سطح زبر، باعث میشن شیرینی بچسبه. - خمیر خیلی چسبناک یا مرطوب
اگر خمیر شیرینی زیادی مرطوب باشه یا به اندازه کافی آرد نداشته باشه، موقع قالب زدن و پخت به قالب میچسبه. - زمان و دمای پخت نامناسب
پخت بیش از حد یا کم باعث میشه شیرینی یا خشک و شکننده بشه یا چسبناک بمونه و به قالب بچسبه. - برداشتن شیرینی قبل از خنک شدن کامل
وقتی شیرینی داغ باشه، راحتتر به قالب میچسبه. بهتره بعد از پخت اجازه بدی کمی خنک بشه و بعد جداش کنی.
راهکارها برای جلوگیری از چسبیدن:
- قالب رو همیشه کمی چرب کن یا از اسپریهای مخصوص نچسب استفاده کن.
- اگر قالب فلزیه، میتونی کمی آرد هم بپاشی بعد چرب کردن.
- خمیر رو نه خیلی نرم و چسبناک بساز، نه خشک و سخت.
- شیرینی رو کمی خنک کن قبل از جدا کردن از قالب.
- قالب رو اگر خیلی قدیمیه، با قالب جدید جایگزین کن.
اگر دوست داری، میتونم چند ترفند حرفهای برای قالب زدن و پخت شیرینی پنجرهای بگم که دیگه اصلا نچسبه!
چرا شیرینی پنجره ای به قالب می چسبه؟
شیرینی پنجره ای که با نام های منقا یا نان پنجره ای هم شناخته می شود، یکی از شیرینی های خوشمزه
ایرانی است. نان پنجره ای در ایران با دو دستور پخت متفاوت تهیه می شود. اگر بخواهید از آن به عنوان نان
استفاده کنید، کافی است به جای شکر، نمک را به مواد اضافه کنید. اگر شکر را در دستور پخت قرار دهید، نتیجه
این کار یک شیرینی خوشمزه خواهد بود که می توانید با آن از مهمانان خود پذیرایی کنید.
طرز تهیه شیرینی پنجره ای بسیار راحت است و هیچ نیازی به همزن یا فر ندارد. در ادامه این متن به بررسی
دلایل چسبیدن شیرینی پنجره ای به قالب می پردازیم. زمانی که قالب را در ظرف مایه شیرینی پنجره ای
قرار می دهید، باید سریع آن را برداشته و در روغن بگذارید. نگه داشتن طولانی مدت قالب در روغن، باعث
چسبیدن شیرینی به آن می شود. پس وقتی قالب را در روغن قرار می دهید، بلافاصله چند بار آن را تکان دهید
تا مایه شیرینی پنجره ای کاملا از آن جدا شود.
دلایل چسبیدن شیرینی پنجره ای به قالب چیست؟
– داغ بودن قالب: یکی از دلایل چسبیدن شیرینی پنجره ای به قالب، داغ بودن بیش از حد قالب است. زمانی
که قالب را زیاد داغ می کنید، مایه شیرینی پنجره ای به آن می چسبد و وقتی می خواهید شیرینی را از قالب
جدا کنید، شکسته و خراب می شود. برای جلوگیری از به وجود آمدن این مشکل، زمانی که روغن به اندازه کافی
داغ شد، قالب را فقط برای چند ثانیه در روغن قرار دهید و سپس بردارید. شعله زیر ماهیتابه نباید به قدری زیاد
باشد که روغن را بیش از حد داغ کند. علاوه بر این، نباید قالب را برای مدت طولانی در روغن نگه دارید.
– سرد بودن روغن: همانقدر که داغ بودن روغن در چسبیدن مایه شیرینی پنجره ای به قالب موثر است، سرد
بودن روغن هم می تواند باعث چسبیدن مایه به قالب و خراب شدن شیرینی شود. بهترین دما برای روغن، 360
درجه سانتی گراد است. بهتر است روغن را در این دما نگه داشته و سپس قالب را در آن بگذارید.