کشک یکی از مواد اصلی و طعمدهندههای مهم در آش رشته است که باعث میشود طعم آش دلچسبتر، خوشمزهتر و سنتیتر شود. درست کردن کشک با کیفیت و طعم مناسب میتواند تفاوت بزرگی در نتیجه نهایی آش رشته شما ایجاد کند. بسیاری از افراد ترجیح میدهند کشک را خودشان در خانه تهیه کنند تا از کیفیت و تازگی آن اطمینان داشته باشند و طعمی اصیل و ویژه به آش خود بدهند.
در این مقاله بهصورت کامل و گامبهگام به شما آموزش میدهیم که کشک آش رشته را چگونه درست کنید، چه نکاتی را باید رعایت کنید و چطور میتوانید با روشهای ساده خانگی کشکی خوشطعم و غلیظ تهیه کنید.
کشک چیست و چرا در آش رشته اهمیت دارد؟
تعریف کشک
کشک محصولی لبنی است که از تخمیر و خشک کردن ماست یا دوغ بهدست میآید. این ماده بهدلیل طعم ترش و ملس خود، به غذاهایی مثل آش رشته، کشک بادمجان و غذاهای سنتی دیگر طعم خاصی میبخشد.
نقش کشک در آش رشته
-
افزایش عطر و طعم غذا
-
ایجاد طعمی ملایم و ترش که تعادل خوبی با سایر مواد آش ایجاد میکند
-
کمک به غلظت و قوام آش
-
تقویت ارزش غذایی به دلیل پروتئینها و ویتامینهای موجود در کشک
مواد اولیه برای تهیه کشک آش رشته در خانه
برای تهیه کشک خانگی مناسب آش رشته، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
مواد اولیه | مقدار تقریبی | توضیحات |
---|---|---|
ماست چکیده یا ماست پرچرب | 1 کیلوگرم | ترجیحاً ماست محلی یا ماست طبیعی |
نمک | 1 تا 2 قاشق چایخوری | به میزان دلخواه برای طعمدهی |
آب (در صورت نیاز) | مقداری کم برای تنظیم غلظت | فقط در صورت نیاز برای رقیق کردن |
کشک آش رشته را چگونه درست کنیم؟
معمولا کشک آش رشته را به صورت آماده از مغازه یا لبنیاتی تهیه می کنیم. اما بعضی افراد علاقه دارند کشک آش را خودشان درست کنند. کشکی که خودتان درست کنید صد در صد طعم بهتری از کشک های بازاری خواهد داشت. اگر شما هم مایل هستید خودتان کشک آش را تهیه کنید، تا انتهای این مطلب را مطالعه نمایید.
در ادامه می خواهیم روش تهیه کشک آش رشته در منزل را به شما آموزش دهیم.همراه سایت آموزش آشپزی رضیم باشید.
نحوه تهیه کشک آش رشته در منزل
برای تهیه کشک آش رشته در منزل به کشک خشک، کشک ساب و آب نیاز دارید. کشک خشک را از عطاری و مغازه ها میتوانید تهیه کنید. کشک های خشک را داخل کشک ساب بریزید و به قدری آب ولرم به آن ها اضافه کنید که روی کشک ها از آب پوشانده شود و بعد با دست کشک ها را بسابید. کناره های کشک ساب دارای شیار هایی است که به راحت تر شدن کار شما کمک خواهد کرد. اگر کشک ساب نداشتید، این کار در یک کاسه ساده هم میتوانید انجام دهید اما کار شما کمی سخت تر خواهد بود. سابیدن کشک ها را باید تا زمانی ادامه دهید که آبی که به کشک ساب اضافه کرده اید کاملا غلیظ شده و به کشک رقیق تبدیل شده باشد. هر زمان کشک به غلظت دلخواه تان رسید میتوانید آن را در شیشه یا طرف دیگری خالی کنید.
بعد از خالی کردن کشک ساب، اگر کشک های خشک همچنان باقی مانده بود، شما میتوانید مجدد آب اضافه کنید و تا زمانی که همه کشک ها آب شوند این کار را ادامه دهید.
بعد از این کار کشک سابیده شده را داخل یخچال قرار دهید تا خنک و کمی سفت شود. بعد هم در تزیین روی آش رشته از آن اضافه کنید و داخل سفره نیز قرار دهید.
کشک آماده
اگر مایل به استفاده از کشک های بازاری هستید، هم میتوانید کشک پاستوریزه و بسته بندی و هم کشک سنتی از لبنیاتی ها تهیه کنید. بهتر است کشکی که از لبنیاتی تهیه میکنید را حدود 20 دقیقه بجوشانید تا باکتری های آن از بین برود.