بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

چرا آش رشته سفت می شود؟ (2 نکته ساده)

آش رشته یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است که طعم و بافت مناسب آن اهمیت زیادی دارد. یکی از مشکلات رایج هنگام تهیه آش رشته، سفت یا غلیظ شدن بیش از حد آن است که باعث کاهش لذت خوردن این غذا می‌شود. این مشکل می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد که شناخت آن‌ها به شما کمک می‌کند آش رشته‌ای با قوام و بافت ایده‌آل تهیه کنید.

در این مقاله به صورت جامع به دلایل سفت شدن آش رشته، روش‌های جلوگیری و رفع این مشکل و نکات مهم در تهیه این غذای خوشمزه می‌پردازیم. همچنین راهکارهای ساده و کاربردی برای اصلاح آش سفت شده ارائه خواهیم داد.


دلایل اصلی سفت شدن آش رشته

1. مقدار کم آب یا جوشاندن زیاد

2. استفاده زیاد از رشته و حبوبات

3. کیفیت و نوع رشته

4. زمان اضافه کردن رشته


روش‌های جلوگیری از سفت شدن آش رشته

تنظیم میزان آب در مرحله پخت

زمان مناسب برای اضافه کردن رشته

استفاده از رشته و حبوبات با کیفیت

حرارت مناسب و مراقبت از تبخیر آب


روش‌های رفع سفتی آش رشته پس از پخت

1. افزودن آب جوش و هم زدن مداوم

2. اضافه کردن مواد نرم‌کننده

3. استفاده از بخار آب و حرارت ملایم


جدول مقایسه دلایل و راهکارهای سفت شدن آش رشته

دلیل سفت شدن راهکار جلوگیری روش اصلاح بعد از پخت
کم بودن آب افزایش آب کافی در پخت اضافه کردن آب جوش و هم زدن
جوشاندن طولانی پخت روی حرارت ملایم و کنترل زمان حرارت ملایم و افزودن رطوبت
اضافه کردن رشته زود افزودن رشته در نیم ساعت پایانی اضافه کردن سبزی یا لبنیات
رشته با کیفیت پایین استفاده از رشته مرغوب و تازه رقیق کردن با آب و افزودن مواد نرم

سفت شدن آش رشته یکی از مشکلات رایج است که با رعایت نکاتی ساده قابل پیشگیری و اصلاح است. به یاد داشته باشید که:

با رعایت این نکات، آش رشته‌ای خوشمزه، نرم و لطیف خواهید داشت که رضایت همه اعضای خانواده را جلب می‌کند.

اگر به دنبال اطلاعات و آموزش‌های بیشتر در زمینه آشپزی سنتی ایرانی هستید، حتماً دیگر مقالات ما را مطالعه کنید و هنر آشپزی خود را ارتقا دهید!

چرا آش رشته سفت می شود؟

آش رشته غذای سنتی و مورد علاقه ایرانی ها است. در مناسبت های مذهبی مانند ماه رمضان و محرم نیز به صورت نذری داده می شود. تهیه آش نکاتی دارد که اگر آن ها را رعایت نکنیم ممکن است آش رشته ای سفت، شور و حتی بد مزه داشته باشیم. امروز در این مقاله میخواهیم علت هایی که باعث سفت شدن آش می شود و روش های جلوگیری از سفت شدن آن را با هم بررسی کنیم. پس اگر قصد پخت یک آش بی نقص را دارید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.همراه سایت آموزش آشپزی رضیم باشید.

علت سفت شدن آش رشته

علت اصلی که باعث سفت شدن آش رشته می شود به رشته مربوط است. که در ادامه با آن اشاره خواهیم کرد.

  1. مقدار اضافه کردن رشته به آش: اگر مقدار بیش از اندازه باشد و متناسب با دیگر مواد نباشد، سفت خواهد شد. این مقیاس را در نظر بگیرید که به ازای هر یک کیلو سبزی آش، نصف تا یک بسته به آش اضافه کنید که مقدار آن بستگی به نوع و کیفیت رشته نیز دارد.
  2. نوع رشته: در کیفیت و طعم آش رشته تاثیر زیادی دارد. اگر بعد از اضافه کردن رشته به آش، خیلی پف کرد و باعث سفت شدن آش شما شد. یک پیمانه آرد را به همراه دو لیوان آب جوش رقیق کنید و به آش اضافه کنید تا رقیق شود و سفتی آن از بین برود.
  3. حجم قابلمه یا دیگ: اگر قابلمه شما به اندازه کافی جا نداشته باشد و کوچک باشد، رشته ها به هم میچسبند و باعث سفت شدن آش می شوند. پس حتما در انتخاب قابلمه دقت به خرج دهید.
  4. اضافه کردن رشته در آخرین مرحله: شما باید حتما بعد از پخته شدن سبزی و حبوبات رشته را اضافه کنید. اگر رشته ها را زودتر از موعد اضافه کنید باعث خمیر و سفت شدن آش رشته می شود.

نکته پایانی

حتما حبوبات را یک بار جدا بپزید و بعد به آش اضافه کنید، البته توجه داشته باشید نباید زیاد پخته شوند به دلیل اینکه له میشوند و این مورد نیز باعث سفت شدن آش شما می شود.

اگر با رعایت و انجام این نکات باز هم آش رشته شما سفت شد به آن آب جوش اضافه کنید.

خروج از نسخه موبایل