بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

برای اینکه فلافل وا نرود چه کنیم ؟ (2 نکته ساده)

فلافل یکی از محبوب‌ترین غذاهای خاورمیانه و به‌خصوص ایران است که با طعم منحصر به فرد نخود، سبزیجات تازه و ادویه‌های متنوع شناخته می‌شود. اما یکی از مشکلات رایج در تهیه فلافل خانگی، وا رفتن فلافل هنگام سرخ شدن است که باعث می‌شود شکل و بافت آن خراب شود و تجربه‌ی غذایی شما را تحت تأثیر قرار دهد.

در این مقاله به‌صورت جامع بررسی می‌کنیم که چرا فلافل وا می‌رود و چه تکنیک‌ها و ترفندهایی می‌تواند فلافل شما را خوشمزه، ترد و یکدست نگه دارد. این مطلب شامل نکات پایه‌ای و پیشرفته است و برای تمام افرادی که علاقه‌مند به آشپزی خانگی یا حرفه‌ای هستند مفید خواهد بود.

با دنبال کردن این راهنمای کامل، می‌توانید از شکست فلافل هنگام سرخ کردن جلوگیری کنید و یک تجربه‌ی واقعی از طعم و بافت ایده‌آل فلافل داشته باشید.


دلایل اصلی وا رفتن فلافل

وا رفتن فلافل به عوامل مختلفی بستگی دارد، از کیفیت مواد اولیه گرفته تا روش آماده‌سازی و سرخ کردن. شناخت این عوامل اولین قدم برای جلوگیری از این مشکل است.

۱. استفاده از نخود نامناسب یا آماده

۲. خیس نکردن مناسب نخود

۳. ورز ندادن و چرخ کردن نادرست

۴. رطوبت زیاد خمیر

۵. دمای نامناسب روغن


انتخاب و آماده‌سازی مواد اولیه

نخود

سبزیجات

ادویه‌ها

چسبندگی و افزودنی‌ها


مراحل آماده‌سازی فلافل یکدست

۱. خیس کردن و آماده کردن نخود

  1. نخود را حداقل ۱۲ ساعت در آب سرد خیس کنید.
  2. پس از خیس خوردن، نخود را کاملاً آبکشی و خشک کنید.
  3. اگر می‌خواهید خمیر چسبنده‌تر شود، می‌توانید نخودها را حدود ۳۰ دقیقه در آب گرم خیس دهید اما مراقب له شدن باشید.

۲. چرخ کردن و ترکیب مواد

  1. نخود را با سبزیجات تازه و سیر چرخ کنید.
  2. ادویه‌ها، نمک و کمی آرد نخودچی را اضافه کرده و به آرامی ورز دهید تا خمیر یکدست شود.
  3. خمیر باید نه خیلی شل و نه خیلی سفت باشد؛ اگر لازم بود کمی آب یا آرد اضافه کنید.

۳. استراحت خمیر

۴. شکل دادن فلافل


نکات طلایی برای سرخ کردن فلافل

دمای روغن و مقدار آن

تکنیک سرخ کردن

روغن بعد از سرخ کردن


جدول مقایسه عوامل مؤثر بر وا رفتن فلافل

عامل اثر مثبت اثر منفی راهکار بهینه
نوع نخود نخود خشک و خیس خورده نخود کنسروی وا می‌رود استفاده از نخود خشک و خیسانده
سبزیجات جعفری و گشنیز تازه سبزی خیس وا رفتن را تشدید می‌کند سبزی خشک و آبکشی شده
رطوبت خمیر رطوبت متعادل، انسجام بهتر شل بودن = وا رفتن آرد نخودچی یا آرد گندم اضافه کنید
دمای روغن سرخ شدن یکدست سرد = جذب روغن، داغ = سوختن ۱۷۰–۱۸۰ درجه ثابت
ورز دادن چسبندگی بهتر ورز زیاد = خمیر نرم ورز ملایم و کافی

اشتباهات رایج و روش‌های اصلاح


نسخه‌های جایگزین و نکات رژیمی


چک‌لیست نهایی قبل از سرو


نکات پایانی و راهکارهای حرفه‌ای برای فلافل ایده‌آل

اگر می‌خواهید فلافل شما همیشه یکدست، ترد و خوشمزه باشد:

برای اینکه فلافل وا نرود چه کنیم؟

فلافل یک غذای بسیار خوشمزه است. طرز تهیه این غذا بسیار آسان است، اما ترفند های مخصوص خود را دارد. یکی از مهمترین نکاتی که باید در حین پخت این غذا رعایت شود، این است که باید دقت کنیم فلافل ها وا نرود. در ادامه با ما همراه باشید تا برای شما توضیح دهیم چه ترفند هایی را به کار بگیرید تا غذای شما وا نرود.

علت وا رفتن فلافل در حین پخت

دلایل وا رفتن این غذا بسیار زیاد است و به عوامل مختلفی بستگی دارد، برای مثال یکی از علت های بارز وا رفتن این غذا در حین پخت، استفاده از مواد اولیه نادرست و نامناسب است.

به صورت کلی علت وا رفتن فلافل به دلایل زیر است:

-استفاده از روغن بسیار زیاد برای سرخ کردن

-زیاد بودن مقدار پیاز یا آب پیاز در مایه

-استراحت نکردن مایه قبل از سرخ کردن

-چرخ نکردن مواد به اندازه لازم

-ورز ندادن مایه قبل از پخت

نکات طلایی برای جلوگیری از وا رفتن فلافل

وا نرفتن این غذای خوشمزه برای افراد حرفه ای بسیار کار ساده است. فقط نیاز است نکات طلایی را بدانید:

۱-مواد را به اندازه چرخ کنید

یکی از مهمترین ترفند هایی که در وا نرفتن این غذا بسیار تاثیر گذار است، به اندازه  کافی مواد اولیه را چرخ کنید. چرخ کردن مواد باید به اندازه ای باشد که نه خیلی درشت و نه خیلی نرم باشد.

۲-یک تخم مرغ به مواد اولیه اضافه کنید

ترفند مهم دیگر اضافه کردن یک عدد تخم مرغ به مواد است. با اضافه کردن تخم مرغ به مواد یک بافت منسجم به هر فلافل می دهید.

۳-برای وا نرفتن از آرد استفاده کنید

ترفند بعدی به این صورت است که شما می توانید با اضافه کردن مقداری آرد سوخاری یا آرد  لپه به مواد اولیه مانع از وا رفتن غذا شوید.

۴-از سیب زمینی در مایه آن استفاده کنید

ترفند بعدی برای وا نرفتن این غذا اضافه کردن یک عدد سیب زمینی آبپزشده به مواد است. این سیب زمینی را به همراه بقیه مواد می توانید چرخ کنید. توجه کنید در صورتی که از این ترفند برای غذای خود استفاده کردید، دیگر نیازی نیس از تخم مرغ و آرد سوخاری استفاده کنید.

۵-قبل از پخت، مواد آن را در یخچال بگذارید

یکی از مهمترین مراحل طرز تهیه این غذا این است که به مدت ۱ ساعت مواد را در یخچال قرار دهید. این کار موجب انسجام مواد می شود و در حین پخت دیگر فلافل ها وا نمیروند.

 

خروج از نسخه موبایل