بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

چگونه خیار شور بریزیم ؟ ( 2 نکته ساده)

خیارشور یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین چاشنی‌ها در آشپزی ایرانی و بین‌المللی است که طعم ترش و بافت ترد آن، غذاها را لذت‌بخش‌تر می‌کند. تهیه خیارشور در خانه نه‌تنها باعث می‌شود طعمی تازه‌تر و سالم‌تر داشته باشید، بلکه می‌توانید میزان نمک، ترشی و ادویه را دقیقاً مطابق سلیقه خود تنظیم کنید.

اگرچه ریختن خیارشور در نگاه اول ساده به نظر می‌رسد، اما رعایت برخی نکات کلیدی باعث می‌شود خیارشور شما مدت طولانی سالم بماند، لیز نشود و بافتی ترد و شکننده داشته باشد. در این راهنما به‌طور کامل و مرحله‌به‌مرحله آموزش می‌دهیم که چگونه بهترین خیارشور خانگی را تهیه کنید.


انتخاب مواد اولیه باکیفیت

انتخاب خیار مناسب

مواد لازم برای تهیه خیارشور

ماده اولیه مقدار پیشنهادی برای ۱ کیلو خیار
خیار تازه ۱ کیلوگرم
نمک بدون ید ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری
آب جوشیده سرد شده به مقدار لازم
سرکه سفید ۱/۲ لیوان
سیر تازه ۴–۵ حبه
فلفل سبز تند ۲–۳ عدد
سبزی معطر (شوید، مرزه یا ترخون) یک دسته کوچک
برگ مو یا کرفس چند برگ (برای ترد شدن)

آماده‌سازی خیار و مواد اولیه

شست‌وشو و ضدعفونی

خشک کردن


تهیه آب‌نمک و ادویه‌جات

نسبت استاندارد آب‌نمک

طرز تهیه آب‌نمک

  1. آب را بجوشانید تا هرگونه آلودگی احتمالی از بین برود.
  2. نمک و سرکه را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً حل شود.
  3. اجازه دهید آب‌نمک کاملاً سرد شود، زیرا آب داغ بافت خیار را نرم می‌کند.

روش چیدن خیارها در ظرف

انتخاب ظرف مناسب

ترتیب چیدن

  1. ابتدا کمی سبزی معطر، برگ مو یا ساقه کرفس در کف ظرف قرار دهید.
  2. یک لایه خیار بچینید، سپس چند حبه سیر و یک یا دو فلفل اضافه کنید.
  3. این کار را لایه‌به‌لایه ادامه دهید تا ظرف پر شود.
  4. در نهایت، بقیه سبزی‌ها را روی سطح خیارها قرار دهید.

افزودن آب‌نمک و بستن در ظرف


زمان و شرایط نگهداری

مدت زمان رسیدن خیارشور

نکات نگهداری


نکات مهم برای ترد شدن خیارشور


خطاهای رایج در تهیه خیارشور

خطا نتیجه
استفاده از آب‌نمک گرم نرم شدن خیارها
کمبود نمک فساد سریع و لیز شدن
استفاده از خیار کهنه بافت نرم و طعم نامطلوب
نگهداری در دمای بالا رشد سریع باکتری‌ها و ترش بیش از حد

توصیه‌های نهایی برای داشتن خیارشور خانگی بی‌نقص

برای تهیه یک خیارشور خانگی خوش‌طعم و ماندگار، باید از مواد اولیه تازه استفاده کنید، نسبت دقیق نمک و سرکه را رعایت کنید و ظرف را در شرایط مناسب نگهداری کنید. رعایت بهداشت و جلوگیری از ورود آلودگی مهم‌ترین عامل در افزایش ماندگاری و حفظ طعم است.

اکنون وقت آن است که با این دستور و نکات، خیارشور خانگی خود را تهیه کنید و از طعم ترد و خوشمزه آن در کنار غذاهای مختلف لذت ببرید.


چگونه خیار شور بریزیم ؟

روش های زیادی برای ریختن خیار شور وجود دارد که هر یک از آنها را بهتر است یاد بگیرید. در صورتی که شما به خیارشور خانگی علاقه دارید باید روش تهیه خیار شور را بشناسید. اگر می ‌خواهید خیارشور را سریعا استفاده کنید بهتر است از روش سریع آماده سازی خیارشور استفاده نمایید. ابتدا باید خیار هایی که تازه هستند و بوته ای می باشند را به طور کامل شستشو دهید. پس از آن می توانید از سبزی های متفاوت مانند ترخون، مرزه یا نعنا برای تهیه خیارشور استفاده نمایید.همراه سایت آموزش آشپزی رضیم باشید.

استفاده از آب جوشیده خنک، نمک، فلفل، سیر، سرکه و … به عنوان موارد دیگری هستند که باید برای تهیه خیار شور به آنها توجه داشته باشید. تمامی مواد را با یکدیگر ترکیب کنید و درون ظرف شیشه‌ ای بریزید. بعد از آن می توانید آب جوشیده را همراه با نمک و سرکه ترکیب کرده و روی ظرف بریزید. به مدت دو روز اجازه دهید تا خیار ها مزه بگیرند و سپس از آنها استفاده نمایید.

روش دوم آماده سازی خیار شور

یکی دیگر از روش هایی که برای آماده سازی خیار شور به کار گرفته می شود استفاده از نمک و سرکه است. در این روش امکان دارد خیارشور ها بعد از چندین هفته قابل استفاده باشند. بنابراین اگر بعد از چند هفته خیارشور را مصرف می‌ کنید بهتر است که این روش را به کار بگیرید. در ابتدا باید خیارها را بشویید و اجازه دهید به طور کامل خشک شوند. شما می توانید در این روش از برگ کرفس، فلفل سبز تند، شوید، ترخون، تخم گشنیز، سیر، آب و سرکه استفاده نمایید. تمامی مواد مورد استفاده باید اندازه شان با تعداد خیارها هماهنگی داشته باشد. به ازای هر یک لیوان آب باید سه قاشق غذاخوری نمک و ۴ قاشق غذاخوری سرکه استفاده نمایید.

روش سوم تهیه خیار شور

روش بعدی که برای تهیه خیار شور استفاده می شود این است که شما بدون سرکه خیارها را ترشی بیندازید. در این روش خیار های ریز قلمی بوته ای را باید به طور کامل بشویید و اجازه دهید خشک شوند. شما می توانید در این روش از برگ کرفس، زاج سفید، سیر، فلفل سبز تند، ترخون، شوید و سنگ نمک استفاده نمایید.

خروج از نسخه موبایل