بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

چرا پولکی تلخ میشه؟ (2 نکته ساده)

تلخ شدن پولکی معمولاً به خاطر سوختن شکر یا استفاده نادرست از برخی مواد افزودنی هست. در تهیه پولکی چون شکر رو تا دمای بالایی حرارت می‌دن، هر خطای کوچکی می‌تونه باعث تلخی بشه.


🔥 دلایل اصلی تلخ شدن پولکی:

1. سوختن شکر

2. استفاده زیاد از جوهر لیمو یا اسید سیتریک

3. ته‌گرفتن مواد در قابلمه

4. استفاده از شکر نامرغوب یا ناخالص


✅ راهکار برای جلوگیری از تلخ شدن پولکی:

  1. شکر رو روی حرارت ملایم تا متوسط ذوب کن تا آرام کاراملی بشه.
  2. از دماسنج قنادی استفاده کن تا شکر از ۱۵۵ درجه رد نشه.
  3. اگر از جوهر لیمو استفاده می‌کنی، مقدارش رو خیلی کم (نوک قاشق چای‌خوری) بریز.
  4. از قابلمه ضخیم و کف‌صاف استفاده کن تا گرما یکنواخت پخش بشه.
  5. وقتی رنگ شکر کهربایی طلایی شد (نه قهوه‌ای تیره)، زمان ریختن پولکی‌ست.
  6. مواد رو مرتب هم نزن، مخصوصاً وقتی شکر شروع به ذوب شدن کرده. هم زدن زیاد باعث کریستال شدن یا ته‌گرفتن می‌شه.

اگر خواستی، می‌تونم یه دستور دقیق و مرحله‌به‌مرحله برای درست کردن پولکی شفاف، بدون تلخی و با طعم عالی (مثلاً با کنجد، زنجبیل یا لیمو عمانی) برات بفرستم 🌟

چرا پولکی تلخ میشه؟

اگه میخواید سوهان کنجدی یا همون پولکی درست کنید، به این سه ماده نیاز دارید: شکر، کنجد و کره!!! بله!!! با همین سه تا ماده غذایی، می تونید یک شیرینی ساده و جذاب، مخصوصا برای ایام عید تهیه کنید. کافیه اول کنجد رو تو یه ظرف جداگانه تف بدید. شکر رو هم روی حرارت بزارید، تا آب بشه. بعدش کره رو به شکر اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا یک دست بشه. تو مرحله آخر هم، کنجد بو داده شده رو، روی مخلوط کره و شکر بریزید و کاملا اون رو صاف و یک دست کنید. به همین سادگی و به همین خوشمزگی!!! اما خوب! گاهی ممکنه این مخلوط بعد از سرد شدن یه کم تلخ بشه. راستی چرا پولکی تلخ میشه؟ الان بهتون می گیم.

دلیل تلخ شدن پولکی

به نظر شما چرا پولکی تلخ میشه؟ جوابش خیلی راحته. اونقدر راحت که اگه یه ذره فکر کنید، خودتون هم متوجه می شید. گفتیم که این شیرینی، فقط از شکر و کنجد و کره یا روغن درست میشه. البته اگه دوست داشته باشید، می تونید بعضی از طعم دهنده های خوراکی رو هم بهش اضافه کنید، ولی مواد اصلیش همین سه تا هستن.

اگر هر کدوم از مواد اصلی پولکی، یعنی کنجد یا شکر و حتی کره بسوزه، مزه اش به سمت تلخی می ره. پس حواستون باشه، وقتی کنجد را تفت می دید، نباید حرارتش زیاد بشه و این کار رو با حرارت بسیار پایین انجام بدید. به محض اینکه رنگ کنجد تغییر کرد و حنایی شد، زیر اون رو خاموش کنید. در مورد شکر هم همینطور. به هیچ عنوان نیاز به هم زدن شکر توی تابه نیست. فقط کافیه هر چند ثانیه یه بار تابه رو تکان بدید. وقتی شکر آب شد، باید اون را از روی حرارت بردارید و کره آب شده و کنجد رو به ترتیب به اون اضافه کنید. بعدش هم لازمه مجددا مواد مخلوط شده رو حدود دو دقیقه با حرارت پایین هم بزنید. این جوری دیگه پولکی تون تلخ نمیشه.

امیدواریم پاسخ سوال اول متن رو پیدا کرده باشین. تلخ شدن پولکی ارتباط مستقیم به میزان حرارت و سرخ شدن کنجد و شکر داره. با دونستن این موضوع می تونید برید و با خیال راحت پولکی درست کنید.

خروج از نسخه موبایل