بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

چطور آش رشته را فریز کنیم؟ (2 نکته ساده)

آش رشته یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که تهیه‌ی آن زمان‌بر بوده و معمولاً مقدار زیادی تهیه می‌شود. برای جلوگیری از هدررفت آش و صرفه‌جویی در وقت، فریز کردن آن راه‌حل مناسبی است. اما سوال اینجاست که چطور آش رشته را فریز کنیم تا طعم، بافت و کیفیت آن حفظ شود؟ و همچنین چه نکاتی را باید هنگام فریز کردن رعایت کنیم تا آش پس از یخ‌زدایی همچنان خوشمزه باقی بماند؟

در این مقاله، روش‌های اصولی فریز کردن آش رشته، نکات مهم قبل و بعد از فریز، و روش صحیح یخ‌زدایی و گرم کردن آن را به شما آموزش خواهیم داد تا همیشه بتوانید آش رشته خوشمزه و با کیفیت را در منزل داشته باشید.


چرا فریز کردن آش رشته مفید است؟


مراحل اصولی فریز کردن آش رشته

۱. آماده‌سازی آش قبل از فریز کردن

۲. انتخاب ظرف مناسب برای فریز کردن آش

۳. برچسب‌گذاری ظروف


نکات مهم هنگام یخ‌زدایی و گرم کردن آش رشته

روش‌های یخ‌زدایی مناسب

گرم کردن آش رشته


مدت زمان نگهداری آش رشته در فریزر

دما و شرایط نگهداری مدت زمان توصیه‌شده نگهداری آش رشته در فریزر
دمای -۱۸ درجه سانتی‌گراد (فریزر خانگی) حداکثر ۲ تا ۳ ماه
دمای پایین‌تر از -۱۸ درجه سانتی‌گراد (فریزر صنعتی) تا ۶ ماه یا بیشتر

بعد از این مدت، ممکن است کیفیت طعم و بافت آش کاهش یابد، بنابراین بهتر است زودتر مصرف شود.


جدول نکات کلیدی فریز کردن آش رشته

نکته توضیح
خنک کردن قبل از فریز از گذاشتن آش داغ در فریزر خودداری کنید
استفاده از ظروف مناسب ظروف یا کیسه‌های فریزری مقاوم و درب‌دار
پر نکردن بیش از حد پر کردن ظرف تا ۷۵٪ حجم برای جلوگیری از ترکیدگی
تقسیم بندی مقدار مصرف فریز کردن در بسته‌های کوچک برای راحتی استفاده
برچسب زدن نوشتن تاریخ و نام غذا روی ظرف
یخ‌زدایی آهسته استفاده از یخچال برای جلوگیری از رشد باکتری‌ها
افزودن مواد تازه اضافه کردن نعناع داغ و پیاز داغ بعد از گرم کردن

فواید فریز کردن آش رشته در خانه

  • امکان تهیه‌ی مقدار زیاد و ذخیره برای وعده‌های بعدی

  • کاهش اتلاف مواد غذایی

  • صرفه‌جویی در وقت و انرژی هنگام پخت مجدد

  • حفظ طعم و مزه به شرط رعایت نکات فریز و یخ‌زدایی صحیح


راهکارهای طلایی برای فریز کردن و نگهداری بهتر آش رشته

  • آش را پس از سرد شدن به سرعت داخل ظروف فریزری تقسیم کنید.

  • در صورت استفاده از کیسه فریزری، هوای داخل را به خوبی خارج کنید.

  • آش را در دمای پایین فریزر قرار دهید و از باز و بسته کردن زیاد فریزر خودداری کنید.

  • هرگز آش را دوباره پس از یخ‌زدایی مجدد فریز نکنید.


توصیه‌های پایانی برای فریز کردن موفق آش رشته

فریز کردن آش رشته اگر به شیوه‌ای اصولی انجام شود، به شما امکان می‌دهد همیشه یک غذای خوشمزه و خانگی در دسترس داشته باشید. رعایت نکات مربوط به خنک کردن، بسته‌بندی، برچسب‌گذاری و روش صحیح یخ‌زدایی باعث می‌شود کیفیت آش شما حفظ شده و طعم اصیل آن حفظ شود.

برای یادگیری بیشتر درباره روش‌های نگهداری مواد غذایی و دستورهای آشپزی، با ما همراه باشید و دانش آشپزی خود را به روز کنید.

چطور آش رشته را فریز کنیم؟

یکی از روش های نگهداری مواد غذایی برای زمان طولانی فریز کردن آن ها است. شاید برای شما هم پیش آمده باشد، مقدار آشی که تهیه کرده اید، زیاد باشد و اگر آن را در یخچال نگه دارید، ممکن است خراب شود، و مجبور شوید آن را دور بریزید. ممکن است این سوال برایتان به وجود آمده باشد که آیا میتوان آش را فریز کرد؟ جواب بله است. در ادامه این مطلب روش های فریز کردن آش رشته را به شما خواهیم گفت.

فریز کردن غذا بهتر از نگهداری آن در یخچال است، معمولا فریز کردن غذا باعث تازه تر ماندن آن می شود. یخچال رطوبت غذا را میگیرد اما فریزر آن را کاملا تازه نگه میدارد.همراه سایت آموزش آشپزی رضیم باشید.

نحوه فریز کردن آش رشته

برای فریز کردن هر غذایی ابتدا باید مطمئن باشید به طور کامل سرد شده باشد. به دلیل اینکه اگر غذای شما داغ باشد عمل انجماد خیلی دیر انجام می شود. همچنین گرما آن غذا باعث میشود مواد غذایی دیگر در فریزر آب یا فاسد شوند.

بعد از اینکه آش رشته شما به صورت کامل سرد شد، به اندازه وعده ای که استفاده می کنید، آش داخل پلاستیک فریزر بریزید و آن را پهن کنید. در فریزر قرار دهید و هر زمان که میخواستید استفاده کنید، یک بخش را از فریزر در آورده و گرم کنید.

برای گرم کردن آن حتما بسته آش رشته را از شب قبل از فریزر در آوردید که کارتان برای گرم کردن راحت تر باشد. معمولا غذا های پخته شده که در فریزر قرار گرفته می شود بو و طعم شان تغییر می کند.  به همین علت برای گرم کردن بهتر است کمی پیاز داغ و روغن به آن اضافه کنید تا طعم خوبی بگیرد.

نکته پیشنهادی

حتما آش رشته را به اندازه ای بپزید که نیازی به فریز کردن آن نباشد. یا حتی اگر حجم آن بیشتر از اندازه شد، بهترین کار نذری دادن و پخش کردن آن است.

توجه داشته باشید که آش رشته را به مدت طولانی در فریزر نگهداری نکنید، بهتر است آن را در زمان کمی مصرف کنید.

خروج از نسخه موبایل