آجیل خام بهتر و سالم تر است یا شور (بوداده) ؟ (2 نکته مهم)

“`html
آجیل شور یا خام، کدامیک سالم تر است؟
آجیل یکی از خوشمزهترین و مغذیترین میان وعدههاست که برای همه سنین مناسب است. فرقی نمیکند آجیل را خام بخورید یا تفتداده؛ هر دو خوشمزه و پر از خواص هستند. در هر سنی، خوردن آجیل مخلوط میتواند به بدن شما مفید باشد. اما سوال اینجاست که آجیل شور بهتر است یا خام؟
بیشتر افراد آجیل شور را نسبت به آجیل خام ترجیح میدهند و طعم نمک و آجیل را میپسندند. آجیلهای شور مثل آجیل عید و آجیل مشکلگشا معمولاً با نمک و ادویهها درست میشوند و در بستهبندیهای زیبا به بازار عرضه میشوند.
اما اگر به سلامتی خود اهمیت میدهید و میخواهید در عین لذت بردن از خوردن آجیل، سلامت خود را حفظ کنید، بهتر است آجیل خام را انتخاب کنید. زیرا آجیل بو داده یا شور در اثر حرارت و اضافه کردن نمک و ادویهها، مواد مغذی خود را از دست میدهد. با این حال، بسیاری از افراد به خاطر طعم خوب آجیل شور، این نوع آجیل را خریداری میکنند که از نظر سلامتی نمیتواند با آجیل خام رقابت کند.
معایب آجیل بو داده چیست؟
همانطور که اشاره کردیم، بهتر است برای حفظ سلامتی خود دانههای خام مصرف کنید؛ زیرا آجیل بو داده یا شور ممکن است برای سلامتی شما مضر باشد. در ادامه، برخی از آسیبهایی که ممکن است به خاطر مصرف آجیل شور ایجاد شود را بررسی میکنیم.
باید توجه داشته باشید که در حالت عادی، آجیل شور مضرات زیادی ندارد اما باید در مصرف آن تعادل را رعایت کنید. اگر بیش از حد از آجیل شور که به صورت حرارتی تفت داده شده مصرف کنید، میتواند مشکلاتی به وجود بیاورد.
افزایش وزن با آجیل بوداده
آجیل بوداده دارای کالری و چربی زیادی است و مصرف بیش از اندازه آن میتواند باعث افزایش چربی بدن شود. برای درک بهتر این نکته، لیست زیر مقایسه آجیل خام و شور را نشان میدهد:
در ۲۸ گرم بادام خام تقریباً ۱۶۱ کالری و ۱۴ گرم چربی وجود دارد، در حالی که در همین مقدار آجیل بوداده و شور، حدود ۱۶۷ کالری و ۱۶ گرم چربی وجود دارد. این موضوع برای سایر انواع آجیل نیز صدق میکند. علاوه بر این، حرارت هنگام تفت دادن باعث از بین رفتن رطوبت آجیل میشود که این خود موجب افزایش کربوهیدراتهای آن و در نهایت چاقی میگردد.
کاهش مواد مغذی آجیل در زمان تفت دادن
آجیلها به دلیل مواد مغذی سالمی که دارند، بسیار مفید هستند. اما همانطور که گفته شد، حرارت هنگام تفت دادن میتواند این مواد مغذی را از بین ببرد. برخی از آجیلها در برابر حرارت حساس هستند و در طی تفت دادن، ویتامینها و مواد معدنی خود را از دست میدهند.
بنابراین، مقدار آنتیاکسیدانها که از طریق آجیل به بدن شما میرسد نیز کاهش خواهد یافت. به همین دلیل به جای آجیل بوداده، مصرف آجیل خام توصیه میشود.
تغییرات شیمیایی در آجیل شور
از دیگر معایب آجیل بو داده نسبت به آجیل خام، این است که به دلیل حرارت، ممکن است واکنشهای شیمیایی در آنها اتفاق بیفتد که موجب ایجاد قند طبیعی میشود. یکی از دلایل تغییر رنگ آجیلهای بو داده نیز همین ماده است.
در حین حرارتدهی به آجیل، میزان یک اسید آمینه به نام آسپاراژین در آن افزایش مییابد که این موضوع باعث تغییر رنگ و بروز واکنشهای شیمیایی در آن میشود. در حالی که با مصرف آجیل خام، نگرانی بابت این تغییرات وجود نخواهد داشت.
“““html
مسئله نخواهید داشت.
آیا آجیل خام برای بدن مضر است؟
با توجه به توضیحاتی که در قسمت قبل دادیم، تا حدی متوجه شدید که آجیل خام نسبت به آجیل شور فواید بیشتری دارد و مواد سالمتری در خود دارد. اما باید بدانید که چون آجیل خام حرارت نمیبیند، ممکن است باکتریها و قارچهایی در آن وجود داشته باشد. در حالی که حرارت گاهی باعث از بین رفتن این باکتریها و قارچها میشود.
همچنین، ممکن است در آجیلهای خام موادی مانند آفلاتوکسین وجود داشته باشد که میتواند سرطانزا باشد. بسیاری از مردم فکر میکنند که با حرارت دادن، این مواد از بین میروند. اما باید بگوییم که آفلاتوکسین بسیار مقاوم است و حتی اگر آجیل را با حرارت بالا تفت دهید یا شور کنید، از بین نمیرود. برای جلوگیری از این مشکل، بهتر است آجیل خام یا شور را از فروشگاههای معتبر و قابل اعتماد خریداری کنید.
چگونه آجیل بوداده درست کنیم؟
همانطور که گفتیم، هم آجیل خام و هم آجیل بوداده ممکن است معایبی داشته باشند. برای اطمینان از سلامت، بهتر است ابتدا آجیل خام را بخرید و آن را خودتان در خانه روی حرارت کم با نمک یا ادویههای دلخواه تفت دهید.
نکته مهم این است که نیازی نیست آجیل را روی حرارت خیلی زیاد تفت دهید تا همه میکروبها از بین بروند. بهترین کار این است که آجیل خام را از مکانهای معتبر بخرید و اگر دوست دارید، طعمدار و شور کنید. این کار را با حرارت خیلی کم و در زمان بسیار کوتاه، بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه انجام دهید.
سخن نهایی
در این مطلب به پرسش (آجیل شور یا خام، کدامیک سالمتر است؟) پاسخ دادیم و اطلاعاتی درباره آجیل شور و خام در اختیار شما قرار دادیم. همانطور که متوجه شدید، آجیل خام نسبت به آجیل شور و بوداده مزایای بیشتری دارد و به سلامتی بدن کمک میکند.
این در حالی است که آجیل بوداده به دلیل حرارت، بخش زیادی از مواد مغذی و معدنی خود را از دست میدهد. البته اگر انواع آجیل را از فروشگاههای معتبر خریداری کنید، میتوانید از کیفیت آن مطمئن باشید. همچنین میتوانید آجیل خام با کیفیت خریداری کرده و سپس با کمترین حرارت آن را تفت دهید.
منبع : برادران حسینی
سایت رضیم
“`