گل و گیاهان

آشنایی با روش تهیه کود خانگی  (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

کود خانگی چیست؟

کود خانگی به راحتی از دورریختنی‌های غذایی مانند باقیمانده‌های سبزیجات و میوه‌ها درست می‌شود. کود به هر نوع ماده طبیعی یا غیر طبیعی گفته می‌شود که به خاطر مواد مفیدی که دارد، در کشاورزی برای تقویت خاک استفاده می‌شود. با استفاده از کود، می‌توانیم از کمبود مواد غذایی در خاک جلوگیری کنیم. افرادی که باغچه یا حیاط دارند، برای زیبا و سرسبز نگه‌داشتن آن، به کود نیاز دارند. با روش‌هایی که در ادامه گفته می‌شود، می‌توانید کود خانگی خود را تهیه کنید.

اگر شما هم از دارندگان حیاط هستید و دوست دارید گل‌های زیبا بکارید، نیاز به کود برای تقویت خاک باغچه دارید. به سادگی می‌توانید با مواد دورریختنی در خانه، این کود را تهیه کنید.

روش تهیه کود خانگی

اگر باغچه دارید، می‌توانید پسماندهای میوه و سبزیجات را در یک سطل جمع کنید و برای تهیه کود به حیاط بروید. ابتدا یک نقطه مشخص کنید و چاله‌ای کم‌عمق بکنید. سپس سنگ‌های بزرگ و برگ‌های خراب را از اطراف چاله جمع کنید. حالا محتویات سطل را در چاله بریزید و با یک لایه نازک خاک بپوشانید.

تقریباً یک ماه طول می‌کشد تا کود خانگی شما آماده شود؛ اما یادتان باشد در این یک ماه گاهی به کود سر بزنید و مواد را به خوبی مخلوط کنید. می‌توانید از پوست تخم‌مرغ هم استفاده کنید، ولی توجه داشته باشید که این پوست به کندی تجزیه می‌شود، پس اگر صبر کمتری دارید از آن استفاده نکنید!

تهیه کردن کود خانگی در سطل درب‌دار

اگر باغچه در دسترس ندارید، ولی دوست دارید خودتان برای گیاهان آپارتمانی‌تان کود تهیه کنید، خبر خوبی برای شما داریم. فقط باید بدانید که در باغبانی به موادی مثل برگ، نی و چوب خشک، مواد قهوه‌ای و به مواد سبز و تازه مانند علف تازه و برخی دورریختنی‌های آشپزخانه مواد سبز گفته می‌شود.

مهم این است که با ترکیب این مواد می‌توانید کودهای کمپوستی با غلظت‌های مختلفی از مواد مغذی درست کنید. حالا که این اطلاعات را دارید، یک سطل فلزی درب‌دار تهیه کنید و آن را در جایی مانند بالکن قرار دهید. در روزهای متفاوت زباله‌های خانگی یا همان مواد سبز را درون آن بریزید و آن‌ها را با حدود ۱۵ سانتی‌متر مواد قهوه‌ای مانند برگ‌های خشک بپوشانید. هرچه تکه‌های پسماند شما کوچک‌تر باشد، زمان تولید کود کوتاه‌تر خواهد بود.

یک نکته مهم این است که استفاده از برگ‌های سوزنی کاج به شما در اسیدی کردن خاک کمک می‌کند. اگر خاکی که در باغچه یا گلدان‌ها استفاده می‌کنید، قلیایی است، این کار می‌تواند به بهبود آن کمک کند.

همچنین، ساکنان مناطق سرد باید سطل خود را در معرض نور خورشید قرار دهند تا مواد زودتر تجزیه شوند. اما ساکنان مناطق گرم و خشک باید به سایه توجه داشته باشند؛ زیرا سرعت تبخیر آب موجود در مواد کاهش می‌یابد. همچنین، گوشت و مواد گوشتی، مواد لبنی و چرب مثل سس سالاد و کره بادام‌زمینی برای تولید کود مناسب نیستند و مشکلاتی ایجاد می‌کنند.

ضایعات گوشتی در کمپوست بوی بدی ایجاد می‌کند و حشرات موذی را جذب می‌کند. پوست تخم‌مرغ هم ماده اولیه خوبی برای کود کمپوست است، اما به آرامی تجزیه می‌شود و اگر صبر کمتری دارید، بهتر است از این ماده صرف‌نظر کنید.

کود خانگی

تهیه کود خانگی به روش ساده

اگر قصد دارید خودتان غذای گیاهان‌تان را درست کنید، بهتر است این کار را در فصل بهار یا اوایل تابستان شروع کنید. یک روش ساده برای تهیه کود این است که با چوب‌های بلند، یک فضای مشخص در باغچه تان تعیین کنید و سپس با بیل، خاک آنجا را محکم کنید.

سپس با استفاده از توری مرغی، دور این محدوده را بپوشانید. این کار باعث می‌شود که هوا به خوبی بین مواد شما جریان داشته باشد. تکه‌های برگ و چوب درختان را در پایین این سطل بگذارید. چند قطره آب به مواد خشک که به داخل این سطل توری اضافه می‌کنید بزنید تا مرطوب بمانند. هر روز پسماندهای خانگی را به این مواد اضافه کنید تا کم کم آنها شروع به تجزیه شوند.

بعد از حدود دو تا سه هفته، با استفاده از چنگک باغبانی، مواد را خوب مخلوط کنید. گرمای هوا و این هم زدن‌ها باعث می‌شود که کود شما سریع‌تر آماده شود. این روش به سه تا پنج ماه زمان نیاز دارد. اگر این مدت زمان زیادی به نظر می‌رسد، می‌توانید از مواد نیتروژنی بیشتری مثل علف‌های کنده شده، برگ و شاخه‌های هرس شده و حتی ضایعات چای استفاده کنید؛ البته فراموش نکنید که این مواد را مرتباً مرطوب و مخلوط کنید.

separator line

آشنایی با روش تهیه کود خانگی  (2 نکته مهم)

بیشتر بخوانید:

separator line

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا