گل و گیاهان

آموزش کاشت و نگهداری سبزی خوردن در خانه و آپارتمان (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

روش کاشت سبزی خوردن در منزل در گلدان

کاشت سبزی و صیفی جات یک تجربه جدید است که ممکن است برخی افراد در ابتدا کمی گیج شوند و ندانند باید چه کار کنند. برای حل این سردرگمی با ما همراه باشید.

آموزش ساده سبزی کاری در آپارتمان

چگونه در آپارتمان خود سبزی بکاریم؟

زندگی در آپارتمان گاهی برخی افراد را از لذت سبزی‌کاری محروم می‌کند، اما بعضی از آپارتمان نشین‌ها می‌توانند در هر شرایطی سبزی‌ها را پرورش دهند. خوشبختانه بذر بسیاری از سبزیجات در همه جا قابل رشد است و می‌توانید از جعبه‌های چوبی، سطل‌های پلاستیکی، گلدان‌های مختلف، ظروف مایع و حتی بطری‌های نوشابه استفاده کنید. کلید موفقیت، عمق گلدان و آبیاری به موقع و استفاده از کود مناسب برای آنهاست. برای یادگیری نکات سبزی‌کاری در خانه، می‌توانید گفت‌وگوی ما را با مهندس بهادری، طراح فضای سبز مطالعه کنید.

آیا کاشت سبزی در آپارتمان ها هم شدنی است؟

ـ بله؛ شما می‌توانید بذر هر نوع سبزی (مانند تره، شاهی، شنبلیله، ریحان، جعفری، گوجه‌فرنگی، فلفل هم رنگی و حتی کدو و بادمجان) را در هر زمان و فصلی در آپارتمان خود بکارید و از آن لذت ببرید. مثلا، پرلیت یک بستر غیرخاکی است که می‌توان از آن برای کاشت سبزیجات استفاده کرد، اما برای رشد سالم آن‌ها به کود خاصی نیاز داریم که پیدا کردنش کمی سخت است. بنابراین، کاشت سبزی در خاک طبیعی در آپارتمان بسیار راحت و لذت‌بخش است.

هنگام شروع سبزی کاری در آپارتمان به چه ابزاری نیاز داریم؟

ـ برای شروع نیاز به بذر، خاک مناسب، گلدان، دستکش، آبپاش کوچک، بیلچه و الک دارید. نکته مهم این است که در انتخاب بذر و خاک استاندارد از مشاوره فروشندگان محصولات کشاورزی کمک بگیرید تا کم‌کم توانایی تشخیص را پیدا کنید و به باغبان حرفه‌ای تبدیل شوید.

روش کار چگونه است؟

ـ برای کاشت سبزی در خانه روش های مختلفی وجود دارد. اولین قدم انتخاب بذر مناسب و استاندارد است، که باید اصلاح شده باشد. ابتدا بذرها را یک روز قبل از کاشت در آب ولرم قرار می‌دهیم و بین ۸ ساعت تا سه روز آن‌ها را در آب می‌گذاریم تا متورم شوند. سپس خاک مناسب را انتخاب کرده و الک می‌کنیم و در یک گلدان با حداقل ۱۵ سانتی‌متر عمق می‌ریزیم.

بذرها را از آب خارج کرده و روی یک پارچه یا روزنامه کهنه قرار می‌دهیم تا نمشان گرفته شود. سطح خاک را می‌کوبیم و صاف می‌کنیم و بذرها را با فاصله روی سطح خاک می‌پاشیم و با کمی خاک روی بذرها می‌پوشانیم؛ به‌طوری که اگر سایز بذر ۲ میلی‌متر بود، فقط ۲ میلی‌متر خاک روی آن باشد. سپس سطح گلدان را با یک برگ روزنامه می‌پوشانیم تا بذرها زیر روزنامه قرار بگیرند و با آبپاش کوچک روزانه ۲ تا ۴ بار روی روزنامه آب می‌ریزیم تا کاملاً خیس شود و گلدان را ۲ تا ۵ روز در گرم‌ترین مکان ممکن قرار می‌دهیم.

باید گلدان را در معرض نور خورشید قرار دهیم؟

ـ خیر. می‌توان گلدان آماده شده را در جای تاریک نگه داشت تا سبزی‌ها حدود ۲ تا ۳ میلی‌متر رشد کنند و روزنامه به آرامی بالا بیاید. سپس روزنامه را برمی‌داریم و مستقیم به گیاه آب می‌دهیم و بعد از آن گلدان را در نور قرار می‌دهیم. هر چه نور بیشتری به سبزی‌ها برسد، بهتر است اما اگر فضای کافی ندارید، می‌توانید از لامپ‌های فلورسنت استفاده نمایید.

بعد از حدود دو هفته، به گیاه کود می‌دهیم و ترجیحاً از کود طبیعی استفاده می‌کنیم. اگر این کود در دسترس نبود، از کودهای شیمیایی استاندارد استفاده می‌شود. مقدار مورد نیاز کود معمولاً روی بسته آن نوشته شده و شما نگران نباشید. اگر تمام
“`

اگر این مراحل را به درستی انجام دهید، پس از حدود دو هفته سبزی‌ها آماده خوردن می‌شوند. اما به شما توصیه می‌کنم که در ابتدا، به ویژه برای سبزی‌هایی مثل تره، تا یکی دو بار از آن‌ها استفاده نکنید و به جای آن‌ها با قیچی آن‌ها را بچینید تا ساقه‌هایشان قوی‌تر شوند.

سبزی، کاشت سبزی در گلدان، کاشت سبزی در خانه

برای جلوگیری از آفت زدن سبزی‌ها باید چه کار کنیم؟

ـ برای اینکه گیاهان دچار آفت نشوند، هر از گاهی مقداری آب را با الکل مخلوط کرده و به جای استفاده از سم بر روی سبزی‌ها بپاشید. حتی اگر سبزی‌جات‌تان توسط شته‌ها حمله شوند، با این کار می‌توانید آن‌ها را از بین ببرید. همچنین چون در مراحل رشد از هیچ سم شیمیایی استفاده نمی‌کنید، سبزی‌ها کاملاً ارگانیک و طبیعی خواهند بود. البته راه‌های زیادی برای جلوگیری از آفت‌زنی گیاهان وجود دارد؛ به عنوان مثال، می‌توانید یک گلدان جعفری یا همیشه بهار کنار گلدان سبزیجات خود قرار دهید. با این کار، خطر بیماری و حمله شته‌ها تا ۶۰ درصد کاهش می‌یابد. برخی از تحقیقات علمی نشان می‌دهند که گوش دادن به موسیقی هم می‌تواند به سلامت گیاهان و جلوگیری از برخی آفت‌ها کمک کند.

چه نوع سبزی‌هایی را در فصل بهار پیشنهاد می‌کنید؟

ـ در فصل بهار می‌توان تقریباً همه نوع سبزی را کاشت و آن‌ها به خوبی رشد می‌کنند، اما گاهی شیوه نگهداری و تغذیه خاک برای آن‌ها متفاوت است. به عنوان مثال، گوجه‌فرنگی برای رشد به مواد غذایی بیشتری نسبت به دیگر گیاهان نیاز دارد. اگر ما هر دو هفته به خیار کود بدهیم، باید هر هفته دو بار به گوجه‌فرنگی کود بدهیم. وقتی که گوجه‌فرنگی‌ها نشاء شدند و چهار یا پنج سانتی‌متر رشد کردند، باید آن‌ها را به گلدان بزرگتری منتقل کنیم چون ریشه‌هایشان قوی می‌شود و هر چه گلدان بزرگ‌تر باشد، میوه بیشتری به بار می‌آورد. این مورد همچنین برای فلفل هم صدق می‌کند.

آیا استفاده از کود باعث آلودگی سبزی‌ها می‌شود؟

ـ باید بگوییم که در واقع کود، تغذیه گیاه است و نیازی به استفاده از کودهای شیمیایی نیست. پس از الک کردن خاک، می‌توانید مقداری زغال به آن اضافه کنید تا وجود کربن مانع از بیماری گیاه شود. حتی تفاله‌های خشک چای، پودر استخوان و خاکستر چوب هم جزو کودهای ارگانیک به حساب می‌آیند.

حرف آخر؟

ـ سبزی‌کاری در آپارتمان بسیار کم‌هزینه است و نکته جالب این است که با این کار هم لذت می‌برید و هم سبزی‌های سالم، بهداشتی و ارگانیک می‌خورید. به یاد داشته باشید که هنگام خرید بذر سبزیجات، نعناع و پونه بذر ندارند و باید آن‌ها را از فروشگاه سبزیجات تهیه کرده و بعد از ریشه دادن در خاک بکارید.

بیشتر بخوانید :

آموزش کاشت و نگهداری سبزی خوردن در خانه و آپارتمان (2 نکته مهم)

گردآوری شده مجله‌ی رضیم

مریم امینی

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا