آیا کرونا ویروس از طریق غذا منتقل می شود؟ (2 نکته مهم)

“`html
آیا کرونا ویروس از طریق مصرف غذاهای آماده منتقل می شود؟
کرونا ویروس به یک میزبان زنده، مثل انسان یا حیوان نیاز دارد تا بتواند زندگی کند و نمیتواند در غذا رشد کند. اگر غذا به خوبی پخته شود، این ویروس از بین میرود زیرا گرما به مدت حداقل ۳۰ دقیقه در دمای ۶۰ درجه سانتیگراد قادر به کشتن آن است.
کرونا ویروس به طور مستقیم از طریق مایعات بدن فرد مبتلا، مثلاً قطرات ناشی از سرفه یا عطسه، و همچنین به طور غیر مستقیم از طریق تماس با سطوحی که آلوده هستند منتقل میشود. در حال حاضر، نگرانیهایی درباره انتقال کرونا ویروس از طریق مواد غذایی وجود دارد.
راههای انتقال کرونا ویروس
با افزایش روزانه مبتلایان به کرونا در ایران، مردم در حال تغییر عادات زندگی خود هستند تا از ابتلا به این ویروس دور بمانند. هنوز سوالات زیادی درباره راههای انتقال کرونا ویروس وجود دارد.
اما دانشمندان اعلام کردهاند که اگر کسی قطرات سرفه آلوده را تنفس کند یا دستش را به دهان، چشم یا بینیش بزند، ممکن است به ویروس آلوده شود. اما در مورد انتقال ویروس از طریق غذا، نظرات متفاوتی وجود دارد.
سخنگوی دپارتمان کشاورزی ایالات متحده به هافینگتن پست گفته است: «تا کنون هیچ گزارشی وجود ندارد که نشان دهد این ویروس میتواند از طریق غذا یا بستهبندی مواد غذایی منتقل شود.»
بنژامین چاپمن، استاد امنیت غذایی در دانشگاه کارولینای شمالی توضیح میدهد: «زیرا عفونت اولیه این ویروس در قسمت تنفسی ایجاد میشود، احتمال ابتلا از این طریق بسیار کم است. در گذشته هیچ مدرکی ندیدهایم که ویروسهای تنفسی بتوانند از طریق غذا منتقل شوند.»
بخش سلامت دانشگاه هاروارد نیز نوشت: «ما هنوز در حال یادگیری روشهای انتقال کرونا ویروس هستیم و نمیتوانیم به طور قطع بگوییم که انتقال آن از طریق غذا غیرممکن است، اما اگر چنین اتفاقی بیفتد، احتمالاً در شرایط بسیار خاص خواهد بود.»
هر چند کرونا ویروس و ویروسهای مشابه میتوانند در مدفوع انسان مبتلا وجود داشته باشند، اما نمیتوان به طور قطعی انتقال ویروس از طریق غذای آلوده را رد کرد. با این حال، پخت غذای کامل احتمالاً ویروس را از بین میبرد.
آیا این نوع از کرونا ویروس میتواند از طریق غذا منتقل شود؟
تجربیات با سارس و مرس نشان میدهد که افراد از طریق غذا به ویروس آلوده نمیشوند. بنابراین بعید است که این ویروس بتواند از طریق غذا منتقل شود و تا کنون هیچ شواهدی در این زمینه وجود ندارد.
ویروس کرونا به میزبان زنده (حیوان یا انسان) نیاز دارد و در غذا رشد نمیکند. انتظار میرود که پخت غذا ویروس را از بین ببرد زیرا میدانیم که حرارت حداقل ۳۰ دقیقهای در دمای ۶۰ درجه سانتیگراد برای از بین بردن سارس مؤثر است.
امکان انتقال کرونا ویروس با مصرف فست فودها
متخصصان تغذیه و بیماریهای عفونی به شدت توصیه میکنند افراد از مصرف مواد غذایی، به خصوص فست فود، در خارج از خانه خودداری کنند زیرا ویروس کرونا به راحتی از طریق سطوح، عطسه و آلودگی دستان منتقل میشود.
به دلیل عدم اطمینان از رعایت بهداشت فردی و سلامت افرادی که در رستورانها غذا تهیه میکنند، توصیه میشود تا جایی که ممکن است از غذاهای بیرون استفاده نشود.
از آنجایی که ویروس کرونا در دماهای بالا از بین میرود، مواد غذایی یا گوشتی که به خوبی پخته شده باشند، اگر در ظرف تمیز این کار شود، مشکلی نخواهد داشت.
به دلیل شیوع ویروس کرونا، توصیه میشود که…
“““html
توصیه میشود که از خوردن غذاهای آماده و فست فود در خارج از منزل خودداری کنید؛ زیرا تهیه این غذاها معمولاً توسط افراد انجام میشود و احتمال ابتلا به ویروس کرونا را افزایش میدهد.
سبزیجاتی که در رستورانها در کنار غذا سرو میشوند ممکن است به خوبی ضدعفونی نشده باشند؛ این موضوع احتمال انتقال این ویروس خطرناک را افزایش میدهد.
جوشاندن و گرم کردن غذاهای کنسرو شده در خانه هیچ ایرادی ندارد و مصرف غذاهای بستهبندیشده از کارخانجات نیز مشکلی برای افراد ایجاد نمیکند.
کارکنانی که با مواد غذایی سروکار دارند برای جلوگیری از انتشار کرونا چه کارهایی باید انجام دهند؟
ممکن است کارکنان مرتبط با مواد غذایی ویروس را با سرفه یا عطسه به مواد غذایی منتقل کنند، یا ویروس را از طریق تماس با دست آلوده به مواد غذایی برسانند. بنابراین، رعایت بهداشت، به ویژه شستن دستها، بسیار مهم است.
سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند که این نکات برای کاهش خطر ابتلا به بیماریها رعایت شود:
- رعایت کامل بهداشت دستها
- رعایت اصول بهداشتی هنگام سرفه یا عطسه کردن
- رعایت اصول ایمنی مواد غذایی
- پرهیز از نزدیک شدن به افرادی که نشانههای بیماری تنفسی دارند مانند سرفه و عطسه.
مهمترین نکته رعایت بهداشت، شستشوی مرتب دستهاست. کارگران مواد غذایی باید در شرایط زیر دستهای خود را بشویند:
- قبل از شروع کار
- قبل از تماس با غذاهای پخته یا آماده برای خوردن
- بعد از دست زدن به یا آماده کردن مواد غذایی خام
- بعد از دور ریختن زبالهها
- بعد از تمیز کردن وسایل استفاده شده
- بعد از رفتن به توالت
- بعد از تمیز کردن بینی، سرفه کردن یا عطسه کردن
- بعد از خوردن، نوشیدن یا سیگار کشیدن
- بعد از تعامل مالی مثل دریافت یا پرداخت پول
- روش صحیح شستن دستها و استفاده از دستکش باید آموزش داده شود.
توصیههایی در زمان شیوع کرونا
هر کارمندی که با فرد مبتلا به کرونا در تماس بوده یا در 14 روز گذشته در چین بوده است، اگر علائمی مانند سرفه یا مشاهده مشکلات تنفسی مانند تب، تنگی نفس و … را دارد، باید اقداماتی انجام دهد…
“`
اگر کسی تب یا مشکلات تنفسی دارد، باید در خانه بماند و از دیگران دوری کند و حتماً باید به پزشک مراجعه نماید.
به عنوان یک اقدام احتیاطی، اگر در حین کار با غذا به علائم مشکوک بیماری تنفسی برخوردید، لازم است که این موضوع را به کارفرمای خود گزارش دهید و از آمادهسازی غذا برای دیگران خودداری کنید.
کارفرمایان و مدیران در زمان شیوع ویروس کرونا باید چه کار کنند؟
مدیران و صاحبان کسب و کارهای مرتبط با غذا و مواد غذایی باید برای جلوگیری از انتقال بیماریها، به ویژه ویروس کرونا، نکات زیر را رعایت کنند:
- اطمینان حاصل کنید که کارکنان با اطلاعات مربوط به ویروس کرونا آشنا هستند.
- موارد بهداشتی لازم را به کارکنان آموزش دهید.
- بر رعایت اصول بهداشتی توسط کارکنان نظارت داشته باشید.
- امکانات لازم برای رعایت بهداشت مانند شستن دستها و توالتها را فراهم کنید تا کارکنان بتوانند به راحتی این موارد را رعایت کنند.
- از کارکنان و پیمانکاران بخواهید که هرگونه نشانه یا علامت بیماری را قبل از شروع کار و یا در محل کار اعلام کنند.
- حتماً از سلامت کارکنان مطمئن شوید و شرایط بهداشتی لازم برای کار را برای آنها فراهم کنید.
بیشتر بخوانید: