ادویه آش دوغ : در آش دوغ چه ادویه ای بریزیم ؟ (مرحله به مرحله)

“`html
بهترین ادویه برای آش دوغ
آش دوغ یکی از آش های سنتی است که از زمان های قدیم در ایران محبوب بوده است. این نوع آش بیشتر در مناطق استان اردبیل و همچنین آذربایجان شرقی و غربی پخته میشود و طرفداران زیادی دارد.
آش دوغ در مناسبتهای مختلف تهیه میشود و در آن از حبوبات مانند نخود و لوبیا، سبزیهایی مثل تره و سبزیهای کوهی، ادویه و دوغ استفاده میشود. شما میتوانید آش دوغ را هم با سبزیجات و هم با گوشت قلقلی درست کنید.
ادویه آش دوغ چیست ؟
دوغ یکی از اجزای اصلی این آش است. اما یکی از مهمترین چیزهایی که میتواند بر طعم و عطر آش تأثیر بگذارد، ادویهها هستند. اگر آش دوغ را با ادویه مخصوص آش دوغ درست کنید، متوجه خواهید شد که طعم آن چقدر متفاوت خواهد بود.
در واقع ادویه آش دوغ باعث میشود که آش شما طعمی مشابه آشهای آماده بگیرد و شما هم مثل آشپزهای حرفهای، آش دوغ خوشمزهتری تهیه کنید. اما این ادویهها شامل چه چیزهایی هستند؟ در ادامه با ترکیبات ادویه آش دوغ آشنا خواهید شد.
ادویه مخصوص آش دوغ
ترکیبات ادویه آش دوغ
قبل از معرفی ترکیبات ادویه آش دوغ، لازم است بدانید که در هر شهری با سبک خاصی آش دوغ تهیه میشود و از ادویههای متفاوتی استفاده میشود. اما یکی از رایجترین ترکیبات برای ادویه این نوع آش شامل موارد زیر است.
زردچوبه برای ادویه آش دوغ
کمتر غذایی را میتوان یافت که زردچوبه در آن وجود نداشته باشد. معمولاً در اکثر غذاها از زردچوبه به عنوان ادویه اصلی استفاده میشود. حتی در آشهای مختلف نیز این ادویه خوشرنگ و بو نقش مهمی دارد.
آش دوغ هم یکی از آشی است که زردچوبه در آن استفاده میشود. این آش به دلیل داشتن دوغ فراوان، رنگ سفیدی دارد و به همین خاطر نیاز به ادویهای دارد که بتواند رنگی به آن ببخشد.
علاوه بر رنگ، زردچوبه میتواند باعث جا افتادن آش دوغ و همینطور عطری خوش به آن بدهد. پس حتماً از زردچوبه به عنوان ادویه آش دوغ استفاده کنید.
فلفل سیاه در ادویه آش دوغ
فلفل سیاه به دلیل عطر خوشش به عنوان چاشنی برای آش و غذاهای دیگر استفاده میشود. یکی از کاربردهای اصلی آن به عنوان ادویه است. فلفل سیاه برای افرادی که نمیتوانند غذاهای تند بخورند، مناسب است زیرا طعم تندی زیادی ندارد.
فلفل سیاه به عنوان ادویه آش دوغ به کار میرود و عطر و طعم فوقالعادهای به آش میدهد. شما میتوانید با توجه به ذائقه خود و سایر اعضای خانواده، مقدار فلفل سیاه را در آش تنظیم کنید.
بهترین ادویه برای آش دوغ چیست ؟
ادویه آش دوغ: فلفل قرمز
یکی دیگر از ادویههای آش دوغ، فلفل قرمز است. ممکن است فکر کنید وجود دو نوع فلفل در آش باعث تند شدن آن میشود، اما اینگونه نیست. اگر مقدار کمی از هر دو فلفل را به آش اضافه کنید، غذای شما تند نخواهد شد.
در برخی از شهرها فقط از یکی از انواع فلفل استفاده میشود، اما این موضوع کاملاً سلیقهای است و اگر دوست داشته باشید میتوانید هر دو نوع فلفل را در آش خود به کار ببرید.
ترکیب ادویه آش دوغ: تخم گشنیز
یکی از اجزای اصلی سبزی آش، گشنیز است. این گیاه بسیار مغذی و دارای خواص زیادی برای سلامتی است. علاوه بر سبزی، دانههای گشنیز هم به عنوان ادویه آش دوغ مورد استفاده قرار میگیرند.
تخم گشنیز بوی خاصی ندارد، اما اگر آن را آسیاب کنید، عطر خوبی به آش میدهد.
“““html
آزاد میشود و عطر فوقالعادهای به آش شما میدهد. پس بهتر است تخمگشنیز را به شکل تازه از عطاری خریداری کنید و آن را به مدت یک دقیقه در ماهیتابه تفت دهید و سپس آسیاب کنید و در آش خود بریزید.
رازهای خوشمزه شدن آش دوغ
نمک در آش دوغ
نمک یکی از اجزای اصلی غذاهاست و در آش دوغ هم وجود دارد. اما باید به مقدار نمک دقت کنید. معمولاً دوغ خودش نمک زیادی دارد و به همین خاطر باید حواستان باشد که آش شما شور نشود.
بهتر است مقدار کمی نمک بریزید و طعم آن را امتحان کنید؛ اگر هنوز طعمش مناسب نبود، میتوانید اندکی دیگر نمک اضافه کنید. به یاد داشته باشید که مصرف نمک زیاد میتواند باعث مشکلات قلبی و فشار خون شود.