ارزش غذایی نان جو بیشتر است یا نان گندم ؟ (2 نکته مهم)

نان جو بخوریم یا نان گندم؟
امروز نان جو به یکی از نانهای محبوب و سالم در رژیم غذایی مردم تبدیل شده است. اما سوال اینجاست که “خواص نان جو” چیست؟ و آیا بهتر است نان گندم بخوریم یا نان جو؟ در ادامه به این نکات میپردازیم.
نان جو از آرد جو تهیه میشود که میتواند سبوسدار یا بدون سبوس باشد. در طب سنتی اسلامی نیز به مصرف نان جو تاکید شده است.
اگر بتوانید به جای نان گندم از نان جو استفاده کنید، اینکار میتواند بهتر باشد چرا که نان جو فیبر و ارزش غذایی بیشتری دارد.
شگفتانگیزترین خواص نان جو کدامند؟
نان جو بخورید تا قند خونتان پایین بیاید: این نوع نان برای افراد دیابتی خیلی مفید است.
سیستم ایمنی بدن تقویت میشود: نان جو به دلیل داشتن آنتیاکسیدانهای زیاد و اسید چربهای مفید، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و با رشد تومورها مقابله میکند.
نان جو سرشار از فیبر است: این فیبر بالا باعث تمییز کردن دیوارههای معده و روده از ذرات آلوده شده و از بیماریهای گوارشی جلوگیری میکند.
خاصیت رژیمی نان جو: یکی از دلایلی که نان جو محبوب است، مقوی بودن آن و احساس سیری بیشتری است که به فرد میدهد.
با مصرف این نان، فشار خون شما تنظیم میشود.
کاهش کلسترول خون: خوردن نان جو از تولید چربیهای مضر در خون جلوگیری کرده و از بروز بیماریهای قلبی عروقی پیشگیری میکند.
همچنین فعالیتهای دستگاه گوارش را تنظیم میکند.
نان جو باعث تحریک تولید انسولین در بدن میشود و برای افرادی که دیابت دارند، بسیار توصیه میگردد.
وجود ویتامینهای گروه ب: این ویتامینها موجب تقویت حافظه، شادابی و زیبایی پوست، آرامش و جلوگیری از نرمی استخوان در کودکان میشوند.
از دیگر خواص نان جو وجود مواد ضدسرطانی است که به مبارزه با عوامل سرطانزا به ویژه در رودهها کمک میکند. همچنین باعث مبارزه با تومورهای سرطانی میشود.
با مصرف نان جو سبوسدار میتوانید از سفید شدن زودرس موهای خود نیز جلوگیری کنید.
مواد معدنی و املاح موجود در نان جو در تقویت استخوانها و سلامت آنها تاثیر زیادی دارد.
پس به همین دلایل، ما به شما توصیه میکنیم که به جای نانهای دیگر مانند نان گندم، نان جو استفاده کنید و از خواص شگفتانگیز آن بهرهمند شوید.
نکات مهم در استفاده و مصرف نان جو
وقتی میگوییم نان جو یکی از نانهای رژیمی است، معنیاش این نیست که میتوانید هر چقدر میخواهید از آن استفاده کنید. بلکه منظور این است که میتوانید آن را با سهم نان روزانهتان جایگزین کنید.
فیبر بالا از ویژگیهای نان جو است، اما به دلیل اینکه پس از مصرف آن مقدار زیادی آب از بدن به خاطر فیبر جذب میشود، بهتر است از مایعات زیادی استفاده کنید.
اگر به پروتئین گلوتن موجود در نان جو حساسیت دارید، از مصرف آن خودداری کنید، چون ممکن است باعث بیماری سلیاک شود.
منبع : مشرق نیوز