گل و گیاهان

اصول کاشت و نگهداری گل سوسن عنکبوتی  (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

معرفی گل سوسن عنکبوتی یا کرینوم

سوسن عنکبوتی یا crinum به خانواده amarylidaceae تعلق دارد. تا کنون حدود ۱۸۰ نوع مختلف از این گیاه شناسایی شده است. بیشتر این گیاهان دارای گل‌هایی زیبا هستند که روی ساقه‌هایی بدون برگ می‌رویند، اما برخی از آنها برگ‌های سبز با رگه‌های روشن و حتی تعدادی با رنگ قرمز نیز دارند.

سوسن عنکبوتی یک گیاه همیشه سبز است و می‌تواند حداقل دمای ۵ درجه سانتی‌گراد را در شب تحمل کند، به شرطی که دما در طول روز بین ۱۲ تا ۱۵ درجه سانتی‌گراد باشد. اگر دما کمتر از این مقدار شود، رشد آن متوقف می‌شود.

این گیاه می‌تواند سرما را تا منفی هفت درجه سانتی‌گراد تحمل کند، البته به شرط اینکه در معرض بادهای سرد زمستان نباشد. اما اگر دما بیشتر از این پایین بیاید، پیاز این گیاه آسیب خواهد دید.

گیاه‌شناسی سوسن عنکبوتی

گل‌های سوسن عنکبوتی به شکل شیپوری و نسبتا معطر هستند. عرض گلبرگ‌ها در انواع مختلف متفاوت است؛ بعضی‌ها پهن و برخی دیگر باریک هستند، اما بیشتر آنها باریک‌اند و به همین خاطر این گیاه به نام سوسن عنکبوتی مشهور شده است.

طول برگ‌ها در انواع مختلف این گیاه متفاوت است، اما نوعی که در ایران رایج است، برگ‌هایی به طول حدود یک متر دارد. ساقه گل معمولاً بین ۴۰ تا ۸۰ سانتی‌متر ارتفاع دارد، اما در بعضی گونه‌ها این ارتفاع به حدود ۲ متر نیز می‌رسد.

رنگ گل‌ها معمولاً سفید، صورتی یا قرمز است و زمان شکوفایی آنها تقریباً اواخر بهار و اوایل تابستان است. سوسن عنکبوتی گرمسیری پیازدار است و پیاز بزرگی دارد که می‌تواند بین ۵ تا ۹ کیلوگرم وزن داشته باشد. تمامی بخش‌های این گیاه سمی هستند، بنابراین هنگام کار با آن باید از دستکش استفاده کنید و از خوردن برگ‌ها یا گل‌ها جداً خودداری کنید.

این نوع سوسن عنکبوتی بیشتر در نواحی جنوبی کشور یافت می‌شود و به عنوان گیاه زینتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برگ‌ها حدود یک متر طول و ۱۰ سانتی‌متر عرض دارند و ارتفاع این گیاه تا ۲ متر می‌رسد. گل‌های سفید با گلبرگ‌های باریک دارند و بوی خوشی را انتشار می‌دهند.

شرایط نگهداری سوسن عنکبوتی

آبیاری

سوسن عنکبوتی نیاز بالایی به رطوبت خاک دارد. هرچند برخی انواع این گیاه خشکی را تحمل می‌کنند، اما در کل خشکی خاک مانع از رشد آن می‌شود. خصوصاً هنگام کاشت پیاز این گیاه نباید اجازه دهید که پیاز خشک شود، اما این بدان معنا نیست که باید آن را خیلی آب بدهید. فقط کافی است خاک کمی مرطوب بماند.

اگر بیش از حد به گیاه آب بدهید، برگ‌ها زرد می‌شوند و ساقه و پیاز پوسیده می‌شود، و در نهایت گیاه از بین می‌رود. از طرفی اگر خاک خیلی خشک شود، برگ‌ها می‌ریزند و گیاه دچار مشکلاتی مانند سوختگی نوک برگ‌ها خواهد شد.

بنابراین، در کل باید وقتی به گیاه آب دهید که خاک خشک شده باشد و از آبی استفاده کنید که سرد نباشد چون می‌تواند به گیاه آسیب بزند.

نور:

سوسن عنکبوتی به ۶ تا ۸ ساعت نور مستقیم در روز نیاز دارد. بهترین مکان برای کاشت این گیاه در باغچه جایی است که صبح‌ها نور آفتاب را بگیرد و عصرها سایه باشد، تا در تابستان از آفتاب سوزان محافظت شده و در عین حال به نور مستقیم نیز دسترسی داشته باشد.
اگر گیاه را در آپارتمان نگه‌داری می‌کنید، چند ساعتی آن را در نور مستقیم آفتاب قرار دهید.

خاک:
“`

اصول کاشت و نگهداری گل سوسن عنکبوتی  (2 نکته مهم)

گل سوسن عنکبوتی در خاک‌های خیلی اسیدی یا قلیایی خوب رشد نمی‌کند. این گیاه محبوب، خاکی با pH خنثی و کمی اسیدی را بیشتر می‌پسندد.

همچنین، خاک این گیاه باید خوب زهکشی شود تا آب در آن باقی نماند و موجب پوسیدگی پیازها نشود. به همین دلیل، بهتر است از ترکیب شن و خاک برگ برای خاک سوسن استفاده کنید. این گیاه از ابتدای بهار تا مهرماه نیاز دارد هر دو ماه یک بار به آن کود بدهید، ولی از اواخر تابستان به بعد دیگر نیازی به کود ندارد.

سوسن

چگونه گل سوسن عنکبوتی را تکثیر کنیم؟

یکی از روش‌های تکثیر سوسن عنکبوتی، تقسیم پیاز آن است. این کار باید هر سه تا پنج سال یک بار انجام شود و بهتر است تا پاییز منتظر بمانید تا بتوانید تکثیر را انجام دهید. برای این کار، ابتدا باید خاک اطراف پیازها را بردارید تا به دسته پیاز برسید. سپس با یک چاقوی تیز، پیازهای کوچکی که اطراف پیاز مادر هستند را جدا کنید. پیاز مادر را دوباره در همان مکان قبلی قرار دهید و با خاک تازه و مغذی بپوشانید. پیازهای کوچکی که جدا کرده‌اید را در محل جدید بکارید. این پیازهای جدید یک تا دو سال زمان می‌برند تا گل بدهند.

علاوه بر این، سوسن عنکبوتی معمولاً بعد از چهار سال در فصل پاییز، پاجوش‌هایی در اطراف خود تولید می‌کند. این پاجوش‌ها از زیر خاک بیرون می‌آیند و می‌توان آن‌ها را در گلدان جدید با خاک مناسب بکارید.

separator line

بیشتر بخوانید:

separator line

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا