سلامت و پزشکی

بايد مصرف بالاي نمك در كشور كنترل شود (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

دکتر رسول دیناروند اعلام کرد که آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو در خاورمیانه بهترین هستند و این آزمایشگاه‌ها درباره واکسن‌هایی که مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی قرار دارند، فعالیت می‌کنند. وی گفت که وظیفه این آزمایشگاه‌ها نظارت بر روی مواد غذایی، داروها، آب آشامیدنی، تجهیزات و محصولات بیولوژیکی است.

رئیس سازمان غذا و دارو درباره آب‌لیموهای تولیدی شرکت‌های غذایی بیان کرد: چون آب‌لیمو طبیعی قیمت بالایی دارد، برخی از تولیدکنندگان برای پایین نگه‌داشتن قیمت، آب‌لیموهایی تولید می‌کنند که 50 درصد طبیعی و 50 درصد ترکیبی از اسانس و رنگ هستند. همچنین برخی دیگر از تولیدکنندگان به‌طور کامل از رنگ و اسانس استفاده می‌کنند که تشخیص آن بسیار سخت است. هرچند این آب‌لیموها به‌طور مستقیم برای سلامت ضرر ندارند، اما تولید و توزیع آنها نوعی تقلب است.

دکتر دیناروند توضیح داد: آب‌لیموهایی که در تولیدشان از اسانس و رنگ استفاده می‌شود، به آنها آب‌لیمو فرموله شده گفته می‌شود. این نوع آب‌لیموها خطرناک نیستند، اما چون شیوه تولید آنها نوعی کلاهبرداری و تقلب محسوب می‌شود، ما با تولید آنها مقابله می‌کنیم و آنها را از بازار جمع آوری می‌کنیم.

وی همچنین گفت که بازار فروش لیموترش در ایران خوب شده و به مردم توصیه کرد که از آب‌لیمو تازه استفاده کنند و اگر نتوانند، از آب‌لیموهای معتبر در بازار بخرید.

باید مصرف نمک بالا در کشور کنترل شود

معاون وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره سموم موجود در میوه‌ها بیان کرد: اگر سموم در زمان مشخصی به محصولات زده شوند و فاصله بین سم‌پاشی و برداشت محصول رعایت شود، مشکلی پیش نخواهد آمد.

وی افزود: بر روی برخی از محصولات نیز واکس زده می‌شود که این واکس در پوست میوه‌ها باقی می‌ماند. بنابراین هنگام مصرف، میوه‌ها باید به‌طور کامل شسته شوند یا پوست آنها گرفته شود.

دکتر دیناروند درباره مارگارین (کره گیاهی) گفت: چون درصد اسید چرب ترانس در این کره بسیار بالاست و اسید چرب ترانس در بین انواع چربی‌ها خطرناک‌تر است، باید بر اساس توصیه‌های علمی، این اسید چرب را در این محصولات به صفر برسانیم. به همین دلیل وزارت بهداشت توصیه می‌کند که روغن جامدی که با اسید چرب ترانس تهیه شده، حذف شود.

وی همچنین درباره نمک دریا گفت: نمک دریا خوراکی نیست و وزارت بهداشت مجوزی برای نمک دریا به عنوان خوراکی صادر نکرده است.

رئیس سازمان غذا و دارو افزود: نمک‌های خوراکی که مجوز وزارت بهداشت دارند، نمک‌های تصفیه شده و کریستالی هستند. به مردم توصیه کرد که به‌خاطر قیمت ارزانی که نمک دارد، از نمک‌های خوراکی که کریستالی و با خلوص 99.7 درصد هستند، استفاده کنند.

وی در ادامه گفت: ما در تأمین نمک در کشور مشکلی نداریم، اما نگرانی ما درباره مصرف بالای نمک و بیماری‌های فشار خون است که باید کنترل شود.

منبع: وبدا

سایت رضیم

بايد مصرف بالاي نمك در كشور كنترل شود (2 نکته مهم)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا