دانستنی های پزشکی

بهترین و فوری ترین راه درمان کبد چرب با چغندر (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

رفع مشکلات کبد : چگونه با تغذیه سالم مشکلات کبدی را بر طرف کنیم؟

چغندر؛ این سبزی مفید پر از فیبر و پروتئین است و به بدن انرژی می‌دهد و به درمان مشکلاتی مانند مشکلات کبدی کمک می‌کند. در این نوشته به بررسی تأثیرات مثبت چغندر بر سلامت کبد خواهیم پرداخت.

فواید چغندر یا لبو برای درمان بیماری‌های کبدی

چغندر: منبعی طبیعی پر از آنتی‌اکسیدان

چغندر غنی از بتاکاروتن، کاراتنوئیدها و فلاوونوئیدهاست که همه این‌ها آنتی‌اکسیدان‌های قوی به حساب می‌آیند. به طور کلی، سبزیجات و میوه‌های رنگی بیشترین آنتی‌اکسیدان‌ها را دارند.

این ترکیبات مغذی در تصفیه و تمیزی کبد کمک می‌کنند و به‌خصوص برای کسانی که با کبد چرب مشکل دارند، بسیار مفید هستند. طبق نتایج یک تحقیق در سال ۲۰۱۲ که در مجله New England Journal of Medicine منتشر شده، مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها به‌طور چشمگیری میزان چربی و التهاب کبد را کم می‌کند.

یکی از آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چغندر، “بتالائین” نام دارد که خاصیت‌های زیادی دارد و در جلوگیری از پیری مؤثر است. بنابراین برای بهره‌مندی بیشتر از این آنتی‌اکسیدان‌ها، به چغندر اعتماد کنید.

چغندر دوستدار کبد

فصل چغندر در حال نزدیک شدن است. به یاد داشته باشید که چغندر شما را به یاد لبوی شب یلدا می‌اندازد، اما باید قبل از آن از آن استفاده کنید. زمانی که چشمتان به این سبزی پرخاصیت افتاد، حتماً آن را خریده و به خانه ببرید، خصوصاً اگر اهل ورزش هستید و با مشکلات کبدی دست و پنجه نرم می‌کنید.

این سبزی به خصوص برای ورزشکاران بسیار مفید است و در حل مشکلات کبدی به خوبی عمل می‌کند. امروزه به دلیل سبک زندگی نامناسب و کم‌تحرکی، کبد همه ما در معرض خطر است. بنابراین باید بیشتر به سلامتی این عضو مهم توجه کنیم.

چغندر برای تصفیه خون و محافظت از قلب

در زمان‌های قدیم، از چغندر برای پاکسازی خون و کمک به افرادی که در حال بهبود بودند، استفاده می‌شد. چغندر حاوی پتاسیم است و در تنظیم فشار خون بسیار عالی است. این سبزی همچنین باعث کاهش کلسترول بد خون (LDL) می‌شود.

چغندر به دلیل داشتن مقادیر بالای فیبر، منیزیم، فسفر، اسید فولیک و ویتامین‌های A، B و C، به یک منبع بی‌نظیر تبدیل شده است. بنابراین توصیه می‌شود برای پاکسازی خون و از بین بردن سموم، مصرف چغندر را فراموش نکنید.

چغندر: عالی برای افزایش متابولیسم و دفع چربی‌ها

چغندر برای کسانی که نگران اضافه وزن خود هستند و به دنبال روشی مطمئن برای کاهش وزن هستند، مفید است. زیرا این سبزی غذایی انرژی‌بخش، سیرکننده و سرشار از فیبر است.

برای مثال اگر قبل از غذا یک لیوان آب چغندر بنوشید، مواد مغذی عالی به بدن خود می‌رسانید که به سیری کمک می‌کند و شما را از پرخوری و مصرف بی‌رویه غذا در بین وعده‌ها دور می‌کند.

چغندر با داشتن فیبر بالا به پاکسازی بدن کمک زیادی می‌کند. این سبزی با تحریک عملکرد روده‌ها و جلوگیری از یبوست، از تجمع آب و سموم در بدن جلوگیری می‌کند.

چغندر مانع از تجمع چربی‌ها در سلول‌های کبدی شده و به کنترل کارکرد آن کمک می‌کند. اگر می‌خواهید متابولیسم بدنتان را فعال کنید، چغندر انتخاب خوبی است زیرا همزمان به بهبود عملکرد کبد و روده‌ها کمک می‌کند. همچنین چغندر به بهبود سیستم لنفاوی کمک کرده و در دفع سموم از بدن تأثیر دارد.

بد نیست بدانید که کبد چرب یک بیماری قابل درمان است، به شرطی که از رژیم غذایی سالم، کم‌چرب و سرشار از میوه‌ها و سبزیجات استفاده کنید. چغندر بهترین گزینه برای این کار است.

نحوه استفاده از چغندر برای مراقبت از کبد

بهترین راه برای برخورداری از خواص چغندر برای بهبود کبد و تصفیه خون، مصرف خام آن است. بنابراین بهتر است چغندر را رنده کرده و در سالاد استفاده کنید یا با هویج رنده شده ترکیب کنید. می‌توانید کمی روغن زیتون و آب لیمو به آن اضافه کنید. بهترین راه برای استفاده از خواص چغندر، مصرف خام آن است.

دستور تهیه یک نوشیدنی سالم و مغذی برای کبد

“`html

بهترین و فوری ترین راه درمان کبد چرب با چغندر (2 نکته مهم)
  • مواد لازم میزان
  • آب ۱ لیوان (۲۰۰ میلی لیتر)
  • چغندر متوسط ۱ عدد
  • هویج متوسط ۱ عدد
  • سیب متوسط ۱ عدد

روش تهیه

قبل از هر چیز، تمام مواد ذکر شده را به خوبی بشویید و سپس به تکه‌های کوچک‌تر ببرید تا در مخلوط‌کن بهتر ترکیب شوند. چغندر، هویج و سیب باید خام باشند.

حالا مواد را داخل مخلوط‌کن بریزید و بگذارید خوب میکس شوند تا یکدست شود. سپس یک لیوان آب به آن اضافه کرده و نوش جان کنید. می‌توانید چند قالب یخ هم به نوشیدنی اضافه کنید. این نوشیدنی را نیم ساعت قبل از صبحانه میل کنید.

برای پاکسازی کبد، کافی است به مدت ۵ روز، هر روز یک لیوان از این نوشیدنی سالم بنوشید. سپس به مدت ۱۰ روز وقفه بیندازید و دوباره شروع کنید. با این کار ساده، از یک منبع طبیعی و درمانی بهره‌مند خواهید شد.

درمان کبد چرب با عرقیجات گیاهی

با مجله رضیم همراه باشید تا با روش درمان کبد چرب با عرقیجات گیاهی آشنا شوید.

وجود چربی در کبد طبیعی است، اما اگر این مقدار بیش از ۵ تا ۱۰ درصد وزن کلی کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب دچار خواهد شد. این بیماری معمولاً علائم خاصی ندارد، اما در صورت عدم توجه، می‌تواند مشکلات گوارشی ایجاد کند.

1- عرق خار مریم

عرق خار مریم خاصیتی گرم دارد و خواص دارویی آن اینها هستند:

خواص خار مریم (Silybum marianum) عبارتند از: پیشگیری و درمان سنگ صفرا و همچنین آن را به عنوان یک گیاه “محافظ کبد” می‌شناسند. این عرق به درمان یرقان، هپاتیت و اختلالات کبدی کمک می‌کند. همچنین در پیشگیری و درمان سنگ صفرا موثر است و ممکن است به عنوان یک ضد سرطان برای پروستات، رحم و سینه عمل کند. این گیاه به کاهش رشد سلول‌های سرطانی و همچنین کاهش کلسترول مضر کمک می‌کند و کلسترول مفید خون را افزایش می‌دهد.

محصولات دارویی خار مریم: از خار مریم، قرص گیاهی به نام لیورگل با دوزهای 70 و 140 میلی در داروخانه‌ها موجود است که می‌توان در کنار داروهای تجویزی پزشک برای درمان مشکلات کبدی و کنترل دیابت به کار برد.

عوارض عرق خار مریم

مصرف عرق خار مریم حتی در طولانی مدت عوارضی ندارد و ممکن است تنها در بعضی موارد باعث اسهال خفیف شود. لازم به ذکر است که این گیاه نباید با داروهایی که متابولیسم آنها در کبد انجام می‌شود (مانند آسپرین و استامینوفن) مصرف شود. همچنین اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید یا به بیماری خاصی مبتلا هستید، قبل از مصرف عرق خار مریم با پزشک مشورت کنید.

2- عرق کاسنی

کاسنی یکی از گیاهان دارویی مفید است که در انواع مختلف در طبیعت موجود است و همه اجزای آن خواص بسیار سودمندی برای بدن دارند، البته با میزان مصرف مناسب. کاسنی و عرق کاسنی همیشه در میان ایرانیان، جایگاه ویژه‌ای داشته است و خیلی از مادربزرگ‌ها یک بطری کوچک عرق کاسنی را در کنار دیگر عرقیجات نگهداری می‌کردند.

فواید عرق کاسنی:

عرق کاسنی به کبد کمک می‌کند تا صفرا را دفع کند و زردی را کاهش دهد و بار کبد را سبک کند. به همین دلیل، عرق کاسنی می‌تواند برای تب هم بسیار مؤثر باشد.

کبد به عنوان سم‌زدا در بدن، بیش از ۵۰۰ کارکرد حیاتی دارد. این عضو مسئول تفکیک مواد مغذی از مواد زائد، سم‌زدایی، تجزیه مواد شیمیایی، از بین بردن میکروب‌ها و تنظیم هورمون‌ها است. هر چیز که می‌خوریم، می‌نوشیم یا با پوست در تماس است، به کبد می‌رسد. بنابراین اگر کبد دچار اختلال شود، می‌تواند به تمام بدن آسیب برساند و عوارضی مانند زردی پوست، خستگی مفرط، التهاب، عطش و چربی خون بالا به وجود آورد.

همچنین بخوانید:

خواص دیگر لبو

1. تاثیر مصرف لبو در پیشگیری از سرطان

لبو سرشار از یک ریزمغذی گیاهی به نام بتالین است. این ماده که دارای رنگدانه‌های قرمز و نارنجی است، به دو نوع اصلی «بتانین» و «ولگازانتین» تقسیم می‌شود و هر دو دارای خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی عالی هستند.

تحقیقات
“““html

تحقیقات نشان داده‌اند که عصاره لبو می‌تواند در جلوگیری از ایجاد تومورهای سرطانی در چندین عضو بدن مؤثر باشد. ترکیب خاصی به نام بتانین در لبو با رادیکال‌های آزاد مبارزه کرده و از سلول‌های بدن محافظت می‌کند. این کار به جلوگیری از بروز بیماری‌هایی مانند سرطان و پیری زودرس کمک می‌کند.

مطالعات آزمایشگاهی بر روی سلول‌های سرطانی نشان داده‌اند که بتانین می‌تواند با کاهش فعالیت آنزیم‌های التهاب‌زا، رشد تومور را کمتر کند.

در این پژوهش، سلول‌های تومور در بخش‌های مختلفی مانند روده بزرگ، شکم، اعصاب، ریه، سینه، پروستات و بافت بیضه‌ها مورد بررسی قرار گرفتند. اگرچه هنوز اثرات پیشگیری از سرطان به طور قطعی ثابت نشده است، اما دانشمندان با امیدواری بیشتری به بررسی بتانین و دیگر ترکیبات موجود در لبو ادامه می‌دهند تا ارزش لبو در پیشگیری و درمان انواع خاصی از سرطان‌ها را مشخص کنند.

2- لبو برای لاغری و کاهش وزن

لبو برای کسانی که نگران اضافه وزن هستند و به دنبال راهی مطمئن برای لاغری هستند بسیار مفید است. زیرا این ماده غذایی از انرژی بالایی برخوردار است و احساس سیری ایجاد می‌کند و مملو از فیبر است. نوشیدن یک لیوان آب لبو قبل از غذا می‌تواند شما را سیر کرده و از پرخوری و ریزه‌خواری بین وعده‌های غذایی جلوگیری کند.

اگر می‌خواهید متابولیسم بدنتان را بیشتر کنید، می‌توانید روی این سبزی حساب کنید، زیرا همزمان باعث بهبود عملکرد کبد و روده‌ها می‌شود. لبو با جلوگیری از جمع شدن چربی‌ها در سلول‌های کبدی به کنترل عملکرد آن کمک زیادی می‌کند.

3- لبو برای بیماران دیابتی

یک خاصیت دیگر لبو کنترل دیابت است. در حالی که بسیاری از مردم لبو را غذایی ممنوعه برای افراد دیابتی می‌دانند، اما آب لبو به بهبود عملکرد انسولین کمک می‌کند زیرا این عصاره سرشار از بتالاین و نئوبتانین است. این ترکیبات به کاهش سطح قند خون، افزایش حساسیت به انسولین و جلوگیری از تغییرات اکسیداتیو ناشی از استرس در بیماران دیابتی کمک می‌کنند.

لازم به ذکر است که مصرف لبو به صورت خام (مثلاً رنده شده) برای دیابتی‌ها خطری ندارد، اما در مورد لبو پخته باید احتیاط کنید. برای جلوگیری از مشکلات، بهتر است دیابتی‌ها لبو پخته را با سبزیجات خام دیگر در ترکیب سالاد مصرف کنند.

همچنین نباید لبو پخته را به طور روزانه و مداوم استفاده کنید.

4- خواص لبو در درمان یبوست

به دلیل داشتن فیبر زیاد، لبو عملکرد روده‌ها را بهبود بخشیده و از یبوست جلوگیری می‌کند. این کار همچنین از احتباس آب و تجمع سموم در بدن پیشگیری می‌کند.

لبو سرشار از فیبرهای غیرحل قابل است که بدن جذب نمی‌کند؛ به همین دلیل مصرف لبو سرعت جذب قندها را کاهش داده و به راحتی دفع می‌شود. بنابراین، متخصصان توصیه می‌کنند اگر با مشکلات گوارشی مواجه هستید، بهتر است لبو پخته مصرف کنید.

5- خواص لبو برای فشار خون

هرچند مطمئن نیستم خورشید هر 24 ساعت یک بار بالا می‌آید، اما فشار خون ما معمولاً بالا می‌رود، به ویژه برای افرادی که مشاغل پرStress دارند. پس چه باید کرد؟ بسیار ساده است، لبو بخورید.

آیا می‌خواهید بدانید لبو چه تأثیری بر فشار خون دارد؟ یک تحقیق در دانشگاه کوئین مری در لندن نشان داد که آب چغندر فشار خون را در طی 4 هفته کاهش می‌دهد. به گفته متخصصان، دلیل این موضوع وجود نیترات است که بدن آن را به اکسید نیتریک تبدیل کرده و در این فرایند عروق خونی را گشاد می‌کند.

همچنین مصرف منظم آب لبو می‌تواند این اثرات مثبت را ماندگار کند؛ بنابراین اگر نمی‌دانستید که در هنگام تماشای سریال محبوبتان چه چیزی بخورید، اکنون می‌دانید. مصرف 250 میلی‌لیتر آب لبو در روز بسیار مؤثرتر از بسیاری از داروهای فشار خون است، اما حتماً قبل از آن با پزشک خود مشورت کنید.

تحقیق دیگری در دانشگاه نیوکاسل لندن نیز نتایج مشابهی داشت؛ نیترات غیر ارگانیک و مکمل آب لبو به کاهش فشار خون کمک می‌کند. این می‌تواند برای افرادی که در معرض بیماری‌های قلبی عروقی هستند مفید باشد.

6- خواص لبو برای بالا آمدن سطح انرژی

پژوهش‌ها نشان داده‌اند که لبو می‌تواند مصرف انرژی در عضلات را بهینه کند و به این ترتیب…

“`

استقامت را افزایش می‌دهد. یکی از این تحقیقات شامل 10 مرد بین 19 تا 38 سال بود که روی دوچرخه‌های ثابت رکاب می‌زدند.

نوشیدن حدود نیم لیتر آب لبو به آنها این امکان را می‌داد که بدون خستگی 16 درصد بیشتر رکاب بزنند؛ و این بار هم نیترات درخشان است. دانشمندان می‌گویند نیترات موجود در لبو به بهبود جریان خون، علامت‌گذاری سلول‌ها و هورمون‌ها کمک می‌کند که همه اینها در افزایش سطح انرژی مؤثر است.

همچنین دیده شده که لبو مصرف آدنوزین تری‌فسفات را در عضلات کاهش می‌دهد که منبع اصلی انرژی در بدن است. این ویژگی باعث می‌شود انرژی ذخیره شود و به فرد کمک کند مدت طولانی‌تری فعال بماند.

7- خواص لبو در کاهش التهاب

فولات، فیبر و بتالین به فراوانی در لبو وجود دارد و آن را به عنوان یک خوراکی ضدالتهاب معرفی می‌کند. پژوهشی در ایران نشان داده که لبو، به‌خصوص آب لبو، در درمان التهاب موثر است. تحقیق دیگری در مصر نشان داده که عصاره لبو می‌تواند التهاب کلیه‌ها را بهبود بخشد.

8- خواص لبو برای سلامت مغز

گفته می‌شود لبو به دلیل اکسیژن‌رسانی به قشر حرکتی اولیه مغز، که معمولاً در مراحل اولیه زوال عقل تحت تأثیر قرار می‌گیرد، انعطاف‌پذیری مغز را افزایش می‌دهد.

در پژوهش دیگری، زمانی که به سالمندانی که فشار خون بالا داشتند (علاوه بر ورزش) آب لبو داده شد، ارتباطات مغزی آنها به افراد جوان‌تر شباهت پیدا کرد.

همان‌طور که قبلاً اشاره شد، نیترات موجود در لبو در بدن به اکسید نیتریک تبدیل می‌شود. اکسید نیتریک به سلول‌های مغزی کمک می‌کند تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و این‌گونه سلامت مغز را بهبود می‌بخشد. همچنین نیترات جریان خون به مغز را تقویت می‌کند.

علاوه بر این، مشاهده شده که آب لبو می‌تواند از آلزایمر جلوگیری کند. بر اساس تحقیقات معتبر کسانی که آب لبو می‌نوشند دارای مغزی سالم‌تر و عملکرد شناختی بهتری هستند.

9- خواص لبو در مدیریت دیابت

این بیشتر درباره چغندر قند صدق می‌کند. براساس پژوهشی در ایسلند، فیبر موجود در چغندر قند می‌تواند هیپرگلیسمی (به معنی افزایش قند خون) را کاهش دهد؛ و بر اساس تحقیق دیگری، نوشیدن آب لبو از افزایش قند خون بعد از وعده‌های غذایی جلوگیری می‌کند.

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا