تغذیه سالم

تفاوت نوشیدنی آبجو و ماءالشعیر + ۱۴ عوارض ماءالشعیر برای سلامتی (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

ماءالشعیر چه فرقی با نوشیدنی آبجو دارد؟

سوالی که بسیاری از مردم در مورد آبجو و ماءالشعیر دارند، این است که آیا ماءالشعیر همان آبجو است یا تفاوت‌هایی بین آنها وجود دارد؟

  • وحید مقاری در مورد نحوه تهیه ماءالشعیر در شرکت‌های ایرانی گفته است: برخی از این شرکت‌ها دارای واحد تولید مالت هستند و ماءالشعیر آنها از «جو» تهیه می‌شود، اما بعضی دیگر ماءالشعیر را به طور مصنوعی و با اضافه کردن طعم‌دهنده تولید می‌کنند.
  • در ابتدای تولید مالت، جو خیس شده و سپس به قسمت جوانه‌زنی منتقل می‌شود (در این مرحله آنزیم‌ها فعال شده و برای استخراج عصاره آماده می‌شوند) و سپس جو جوانه‌زده به مرحله خشک کردن می‌رود.
  • پس از خشک شدن، آن را در تانک‌های پخت قرار می‌دهند تا مایع تهیه شود و بعد به مرحله فیلتراسیون می‌رود تا مایع شفاف شود و سپس با اضافه کردن مواد دیگر، ماءالشعیر آماده می‌شود.
  • ماءالشعیر بعد از تایید کیفیت از نظر طعم و ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی، به مرحله پر کردن فرستاده می‌شود که گاز CO2 به آن اضافه می‌شود.

تفاوت آبجو و ماءالشعیر

  • پس از ارسال مایع به تانک‌های پرکن، بطری‌های خالی که از شرکت‌های مختلف خریداری شده‌اند یا در همان جا ساخته شده‌اند، پس از شستشو به دستگاه پرکن وارد می‌شوند و پر کردن در این ماشین انجام می‌شود. سپس بطری‌ها به مرحله پاستوریزه شدن می‌روند و در آن‌جا در دما و زمان مشخصی، محصول از میکروب‌ها پاک می‌شود.
  • همه بطری‌ها برچسب می‌خورند و بعد از آن در بسته‌های چندتایی قرار می‌گیرند و روی پالت‌ها چیده می‌شوند.
  • تفاوت اصلی در فرآیند تولید است که در آن آبجو مخمرها را برای تخمیر استفاده می‌کند، اما در ساخت ماءالشعیر ما اجازه نمی‌دهیم که مخمرها در محصول رشد کنند. مخمرها تنها بر روی محصول وجود دارند.
  • در آبجوهای الکلی از مخمرهایی استفاده می‌شود که ممکن است طعم‌های مختلفی ایجاد کنند؛ در مقابل، در تولید ماءالشعیر از یک فرآیند حرارتی با آنزیم‌ها برای تجزیه کربوهیدرات‌ها بهره می‌برند.

۱۴ مورد از عوارض مصرف ماءالشعیر

  • ماءالشعیر برای افراد چاق و دیابتی به عنوان یک نوشیدنی مناسب توصیه نمی‌شود. همچنین، در افرادی که سنگ کلیه دارند، ممکن است در مراحل خروج سنگ، مصرف ماءالشعیر کمک کند، اما اگر سنگ در کلیه باقی مانده باشد، فایده‌ای نخواهد داشت.

1. پوسیدگی دندان‌ها با مصرف ماءالشعیر

  • مصرف زیاد ماءالشعیر به خاطر قند و گاز CO2 می‌تواند برای سلامتی مضر باشد. قند و اسید موجود در آن سبب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

2. ماءالشعیر باعث ایجاد مشکلات معده

  • ماءالشعیر گازدار برای افرادی که معده حساسی دارند مضر است، زیرا گاز CO2 به شکل اسید کربنیک در می‌آید و می‌تواند موجب افزایش اسیدیته معده و در نتیجه التهاب یا زخم‌های گوارشی شود.
  • استفاده از این اسید ممکن است به هضم بهتر غذا کمک کند، اما در درازمدت معده را تنبل کرده و هضم غذا را با مشکل مواجه می‌کند.
  • ممکن است نشانه‌های ناراحتی معده شامل درد، گرفتگی، نفخ و حتی اسهال رخ دهد.
  • مصرف زیاد ماءالشعیر همچنین ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد.

3. ماءالشعیر باعث ایجاد پوکی استخوان

  • اسید فسفریک موجود در این نوشیدنی می‌تواند موجب پوکی استخوان شود.
  • همچنین گاز کربنیک…

“““html

1. امکان ایجاد پوکی استخوان

  • ماده‌ای که در این نوشیدنی استفاده می‌شود می‌تواند باعث پوکی استخوان شود.

2. کاهش نیروی جنسی مردان با ماءالشعیر

  • ماده تلخی که در ماءالشعیر وجود دارد به نام رازک شناخته می‌شود، این ماده نیروی جنسی زنان را افزایش می‌دهد ولی نیروی جنسی مردان را کاهش می‌دهد.

3. نفخ و باد روده ناشی از ماءالشعیر

  • جو که از فیبرهای محلول تشکیل شده است سبب فعالیت بیشتر باکتری‌های مفید در روده بزرگ می‌شود و این موضوع ممکن است باعث ایجاد نفخ و باد روده شود.
  • برای کاهش نفخ، بهتر است مقدار کمتری ماءالشعیر مصرف کنید.

4. یبوست ناشی از آبجو

  • استفاده زیاد از ماءالشعیر می‌تواند به یبوست مزمن منجر شود.
  • اگر یبوست شما بیش از 7 روز ادامه داشت، بهتر است با پزشک مشورت کنید. یبوست حاد ممکن است با خونریزی و درد همراه باشد.
  • برای پیشگیری از این مشکل، از مصرف زیاد ماءالشعیر خودداری کنید.

آیا ماءالشعیر هم عوارض دارد؟

5. آلودگی قارچی با ماءالشعیر

  • ماءالشعیر ممکن است باعث آلودگی قارچی شود.
  • آلاینده‌هایی مانند تریکوتسیوم روزئوم و اکراتوکسین A که در مالت وجود دارند، می‌توانند به استخوان‌ها آسیب بزنند.

6. واکنش‌های آلرژیک با ماءالشعیر

  • نوشیدن ماءالشعیر ممکن است باعث ایجاد واکنش‌های آلرژیک شود؛ مانند راش‌های پوستی، التهاب، کهیر و ورم در نواحی مانند چشم‌ها، بینی، و دست‌ها. در موارد شدید، ممکن است عوارض جدی‌تری مانند آنافیلاکسی رخ دهد، بنابراین باید مصرف ماءالشعیر خود را کنترل کنید.

7. آسم بیکرز

  • غلات جو ممکن است باعث آلرژی تنفسی به نام آسم بیکرز شود. در هنگام تهیه ماءالشعیر، ممکن است به این حالت دچار شوید.

8. انسداد و پارگی مری ناشی از ماءالشعیر

تفاوت نوشیدنی آبجو و ماءالشعیر + ۱۴ عوارض ماءالشعیر برای سلامتی (2 نکته مهم)
  • به دلیل مقدار زیاد فیبر در جو، این ماده ممکن است به مری آسیب برساند.
  • اگر در تهیه ماءالشعیر آب کافی به عصاره مالت اضافه نکنید، ممکن است در بلع مشکل داشته باشید که این ممکن است منجر به انسداد یا حتی پارگی مری شود.

9. بیماری سلیاک

  • بیماری سلیاک به دلیل عدم تحمل گلوتن ایجاد می‌شود و آلرژی به گندم است. جو مقدار زیادی گلوتن دارد که این مشکل را تشدید می‌کند.

10. کاهش قند خون از عوارض مهم ماءالشعیر

  • نوشیدن زیاد ماءالشعیر می‌تواند قند خون را کاهش دهد. بخش سلامت رضیم توصیه می‌کند که در هنگام مصرف ماءالشعیر به سطح قند خون خود توجه کنید، چون کاهش قند خون می‌تواند منجر به هیپوگلیسمی شود.

11. مشکلات جراحی

  • ماءالشعیر می‌تواند باعث کاهش ناگهانی قند خون شود، بنابراین بهتر است 10 تا 14 روز قبل از عمل جراحی، از نوشیدن ماءالشعیر پرهیز کنید. این کار به تنظیم قند خون کمک می‌کند.

12. چاقی ناشی از ماءالشعیر

  • برخی افراد به جای آب بعد از هر وعده غذایی، ماءالشعیر مصرف می‌کنند. این افراد ممکن است بعد از مدتی دچار اضافه وزن شوند، زیرا ماءالشعیر کالری زیادی دارد.
  • وقتی ماءالشعیر را به جای آب می‌نوشید، در حال اضافه کردن کالری به بدنتان هستید و این کالری‌های اضافی در بدن به صورت چربی ذخیره می‌شوند. با مصرف ماءالشعیر، ممکن است روزانه حدود 120 تا 150 کیلوکالری بیشتر از نیاز بدن دریافت کنید.

همچنین بخوانید:

سایت رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا