رسپی

“حلیم عدس خراسانی” غذای خراسانی ها با دستور تهیه و مواد لازم (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

“حلیم عدس خراسانی” غذای خراسانی ها با دستور تهیه و مواد لازم

عدس، مانند سایر حبوبات، کلسیم کمی دارد و می‌تواند شما را در طول روز سیر نگه دارد. همچنین، عدس سرشار از فیبر است و به جلوگیری از یبوست کمک می‌کند. این ماده غذایی ویتامین B و منیزیم دارد که می‌تواند روحیه شما را بهتر کند و استرس را کاهش دهد. توصیه می‌شود زنان در دوران پریودی از عدس مصرف کنند.

یکی از راه‌های استفاده از عدس، تهیه حلیم عدس است. این غذا انواع مختلفی دارد. امروز می‌خواهیم طرز تهیه حلیم عدس خراسانی را به شما آموزش دهیم. حلیم عدس اصفهانی هم نوع دیگری از حلیم عدس است که دستور تهیه متفاوتی دارد. برای تهیه این حلیم، از گوشت، دارچین، نمک، زعفران، پیاز و آویشن استفاده می‌شود.

در حلیم عدس خراسانی، از گوشت چرخ‌کرده استفاده می‌شود که باعث می‌شود تهیه غذا آسان‌تر و سریع‌تر باشد. شما می‌توانید حلیم عدس را به عنوان پیش‌غذا یا غذای اصلی سرو کنید. این غذا یکی از محبوب‌ترین غذاها در ماه رمضان، مراسم روضه و عزاداری‌ها است.

عدس دارای پروتئین کم‌چرب است و برای بدن بسیار مفید می‌باشد. طبع عدس گرم و معتدل است و به عنوان یک غذای کامل شناخته می‌شود که انرژی لازم برای کارهای روزانه را فراهم می‌کند. عدس همچنین سرشار از آهن است. مصرف آن برای افراد کم‌خون و زنان باردار و شیرده توصیه می‌شود. همچنین، مصرف عدس پخته به همراه سرکه می‌تواند به رفع گاز معده کمک کند. عدس قند خون را در سطح طبیعی حفظ می‌کند و از بروز دیابت جلوگیری می‌کند.

دستور تهیه حلیم عدس خراسانی غذای سنتی و محلی

عدس روش‌های پخت زیادی دارد و در هر حالتی غذای کاملی به شمار می‌آید. شما می‌توانید این ماده را به شکل پلو عدس، عدسی، آش عدس یا دال عدس مصرف کنید.

مواد لازم :

ارزن بدون پوست: ۱ پیمانه
گوشت چرخ کرده: ۱۵۰ گرم
عدس پخته شده: نصف پیمانه
سیر: ۵-۳ حبه
پیازداغ: ۲ قاشق سوپ‌خوری
جعفری ساطوری: نصف پیمانه
کشک: یک پیمانه
نعناع: ۳ قاشق سوپ‌خوری
زعفران آب شده: ۱ قاشق مرباخوری
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم

مراحل پخت :

گام 1: ابتدا پیاز داغ درست کنید.
گام 2: سپس گوشت را با پیازها تفت داده و کمی نمک، جعفری و زردچوبه به آن‌ها اضافه کنید. مواد را خوب با هم سرخ کنید.
گام 3: مقدار آب اضافه کنید و اجازه دهید تا آب به جوش بیاید و مواد درون قابلمه پخته شوند.
گام 4: ارزن را اضافه کنید و مواد را به خوبی هم بزنید.
گام 5: در این مرحله، عدس‌های پخته شده را بیفزایید و مواد را هم بزنید.

دستور تهیه حلیم عدس خراسانی مجلسی

گام 6: قابلمه را از روی شعله بردارید و کناری بگذارید. صبر کنید تا مواد کمی خنک شود. حالا کشک را به آرامی اضافه کنید (برای جلوگیری از بریدن کشک، آن را به آرامی با مواد مخلوط کنید).
گام 7: قابلمه را روی شعله ملایم قرار دهید و صبر کنید تا کاملاً جا بیفتد. از نشانه‌های جا افتادن حلیم این است که غلظت آن مشابه شیر برنج می‌شود.
گام 8: حلیم را در کاسه بریزید و روی آن را با زعفران، پیاز داغ، جعفری، گردو و کشک تزئین کنید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

“حلیم عدس خراسانی” غذای خراسانی ها با دستور تهیه و مواد لازم (مرحله به مرحله)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا