دارو های گیاهی

خواص درمانی گل پنیرک و دمنوش آن (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

خواص درمانی گل پنیرک و دمنوش آن

گل پنیرک گیاهی است که در جنگل‌ها و زمین‌های غیر کشاورزی به‌طور طبیعی رشد می‌کند و ارتفاع آن تا 60 سانتی‌متر می‌رسد. این گیاه دارای ریشه‌های آبدار و سفید است و ساقه‌اش راست و استوانه‌ای شکل است. برگ‌های آن بزرگ و دارای دم‌برگ هستند و گل‌های آن به رنگ بنفش مایل به صورتی است، که پس از خشک شدن به آبی تبدیل می‌شود. در کاشان، این گیاه به مولجه معروف است.

خواص درمانی:

پنیرک حاوی موسیلاژ و ویتامین‌های A، B و C است و از برگ و گل آن در طب استفاده می‌شود. پنیرک برای درمان سرفه و به‌عنوان دارویی برای تسکین سینوس‌ها مفید است. این گیاه خاصیت ملینی و نرم‌کننده نیز دارد و دمنوش آن به کسانی که دچار یبوست و معده و روده‌های تنبلی هستند، توصیه می‌شود.

جوشانده آن برای درمان عفونت‌های مثانه، اسهال خونی و سرفه‌های شدید مؤثر است. اگر برگ و ریشه پنیرک را به شکل ضماد روی دمل یا کورک بگذارید، به‌سرعت بهبودی حاصل می‌شود. در واقع خاصیت ملینی آن برای ورم مجاری گوارش و ادرار نیز مفید است. دمنوش گل‌ها یکی از داروهای مؤثر برای سرفه است و همچنین به‌عنوان تسکین‌دهنده تورم دهان و گلو نیز استفاده می‌شود.

خواص درمانی گل پنیرک و دمنوش آن

خواص درمانی :

طبق طب سنتی ایران، این گیاه دارای طبیعت معتدل و کمی سرد و تر است.

خواص:

– دمنوش گل پنیرک برای درمان عفونت‌های مثانه و اسهال خونی مؤثر است.

– دمنوش آن برای افرادی که دچار یبوست و روده‌های تنبل هستند، بسیار مناسب است.

– دم‌کرده گل‌ها یک داروی عالی برای سرفه است و همچنین به‌عنوان تسکین‌دهنده تورم دهان و گلو استفاده می‌شود.

– این گیاه انسداد مجاری کبد را باز می‌کند و موجب افزایش ترشح ادرار می‌شود.

– اثرات آن در درمان سرماخوردگی نیز تأیید شده است.

موارد منع مصرف:

افرادی که سابقه حساسیت به گیاهان دارویی دارند، باید در مصرف پنیرک احتیاط کنند. همچنین، بیماران دیابتی یا افرادی که به تغییرات قند خون حساس هستند، باید با احتیاط بیشتری از این گیاه استفاده کنند، زیرا ممکن است قند خون را کاهش دهد.

خواص درمانی گل پنیرک و دمنوش آن (2 نکته مهم)

خواص درمانی گل پنیرک و دمنوش آن

طرز تهیه:

یک قاشق غذاخوری گل پنیرک را در قوری ریخته و بر روی آن آب با دمای 80 درجه سانتی‌گراد بریزید و بگذارید به مدت 10 دقیقه دم بکشد.

مشخصات :

پنیرک گیاهی علفی، پایا و چند ساله است که ارتفاع آن به 60 سانتی‌متر می‌رسد. برگ‌های این گیاه دایره‌ای و دندانه‌دار هستند و گل‌های کوچکش به رنگ بنفش است. قسمت‌های مورد استفاده این گیاه، برگ و گل آن می‌باشد. دمنوش گل پنیرک با طعم ملایمی که دارد، می‌تواند بدون شیرین‌کننده نیز لذت‌بخش باشد، اما بهتر است برای افزایش خواص دارویی‌اش، آن را با عسل شیرین کنید.

گردآوری: مجله اینترنتی رضیم

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا