
“`html
سفر کردن و تفریح با یک احساس خوشایند به نام «خوردن» همیشه برای ما همراه بوده است. آیا شما هم با این موضوع موافقید؟!
لذت خوردن غذاهای خوشمزه و جدید در شهرهای مختلف و همچنین در رستورانهای سنتی یا بازارهای محلی همیشه برای ما خاص و خاطرهانگیز بوده است. چشیدن خوراکیهای سنتی یک شهر، میتواند شادی سفر ما را افزایش دهد.
تنوع غذاهای ایرانی و تناسب آن با سلیقههای مختلف باعث میشود که در هر منطقهای مزههای جدیدی برای تجربه داشته باشیم.
غذاهای سنتی شامل خوراکهای اصلی، میانوعدهها، نانها، شیرینیها، عرقیجات و دمنوشها، ترشیها، مرباها، پیشغذاها و مکملهای سنتی هستند که به فرهنگ مردم آن منطقه و تنوع گیاهی و جانوری آن مرتبط هستند.
مجله رضیم تصمیم گرفته است خوراکیهای خوشمزه و هیجانانگیز استانهای مختلف کشور را به خوانندگان خود معرفی کند تا با سفر به این مناطق، حتماً به سفرهخانهها و رستورانهای آنها سری بزنید و از خوردن غذای محلی لذت ببرید.
خوراکی های مخصوص و محلی استان های مختلف
خراسان رضوی
مشهد و شیشلیک شاندیز کبابهای معروفی هستند که در ییلاقهای مشهد عرضه میشوند و شما در هیچ جای دیگری نمیتوانید آنها را پیدا کنید. آب نبات زنجبیلی هم از شیرینیهای مخصوص این منطقه است.
خراسان جنوبی
اگر به خراسان جنوبی سفر کردید، آش شلغم و خورشت ریواس و بلغور پلو را فراموش نکنید. در اینجا انواع اشکنهها مانند اشکنه آلو، نخود، کشک زرد و بادمجان وجود دارد. نان سمنو و نان زردی نیز از نانهای معروف این منطقه هستند.
کرمان
استان کرمان به خاطر خورشتهایش شناخته شده است. خورشت کنگر کدو، قیمه، به آلو، سیب درختی، آلو میگو، خورشت کلم، باقله و آلوچه از معروفترین خورشتهای کرمان هستند. حلیم بادمجان کرمانیها نیز معروف است. کلمپه، کماج، حاجی بادام، نان چرخی، پفک و برشتوک از شیرینیهای سنتی کرمان هستند.
همدان
همدان شهری است پر از ترشیها و مرباهای عجیب و غریب. مردم همدان از پوست هندوانه، ترب سیاه و حتی پوست لیمو ترش و کدو مسمایی مربا درست میکنند. ترشی گردو نیز از ترشیهای مشهور این استان است. آش میوه، خورشت غوره بادمجان و آبگوشت کلم و آبگوشت سیب سیرغوره، غذاهای معروف همدان هستند.
فارس
کوفته هلو، رب پلو شیرازی، آش انار، قنبرپلو، کلم پلوی شیرازی و دو پیازه از غذاهای معروف شیرازی هستند. انواع عرقیات معطر مانند بیدمشک و بهار نارنج نیز از نوشیدنیهای سنتی فارس بهشمار میروند. فالوده شیرازی، شکر پنیر و بادام سوخته و مسقطی هم از دسرها و شیرینیهای معروف فارس هستند.
مازندران
فسنجان با گوشت مرغابی و پرندگانی که شکمشان با دانههای انار ترش جنگلی و سبزیهای معطر پر شده از غذاهای رسمی سنتی مازندران است. بورانی کدو حلوایی و بورانی بادمجان کبابی، ماست دلالی و ناز خاتون که ترکیبی از بادمجان کبابی و سبزی معطر و آب هستند، از دیگر خوراکیهای این منطقه هستند.
“`
غوره یکی از دسرهای خوشمزه و معروف سفره مازندرانیهاست. همچنین مربای بهار نارنج و مربای تمشک هم از خوراکیهای لذیذ آنها به حساب میآید.
قزوین
استان قزوین به خاطر قیمه نثارش شهرت دارد. نان قندی، باقلوای لوزی، شیرینی اتابکی، نان نازک و نان برنجی از شیرینیهای خوشمزه این استان هستند. همچنین زغالاختههای ترش و باکیفیت قزوین را فراموش نکنید.
گلستان
هل آش، گوجه آش و ماش آش از غذاهای خوشمزه گلستانی هستند. همچنین چوروک، نان سنتی این منطقه است.
سمنان
غذاهایی همچون تهچین و چرتمهپلو در سمنان بسیار محبوب هستند. همچنین کشک و پسته از محصولات اصلی این استان به شمار میروند.
گیلان
کباب ترش گیلانی یکی از غذاهای اصیل این منطقه است، که گوشت در رب انار و ادویه خوابانده شده است. شیش انداز، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و کوکوی خاویار نیز از دیگر غذاهای معروف گیلان هستند. نمک سبز نیز یک افزودنی معطر گیاهی برای ماست است. همچنین زیتون پرورده را فراموش نکنید. حلوای درونگ، کلوچه و مربای ازگیل هم از شیرینیهای این استان هستند.
کرمانشاه
زمانی که به کرمانشاه سفر کنید، حتماً از خورشت خلال بادام، دنده کباب، سیب پلو و کوکوی پاغازه لذت ببرید. نان برنجی، روغن کرمانشاهی و کاک هم از خوراکیهای مقوی این استان هستند.
اردبیل
اردبیل به خاطر آش دوغاش معروف است. در هوای خنک این منطقه، خوردن آش دوغ محلی بسیار لذتبخش است. پلو قیسی نیز از دیگر غذاهای پرطرفدار در اردبیل به شمار میرود. همچنین حتماً عسل سبلان و ساری حلوا را امتحان کنید.
زنجان
آش گندم و خورشت شش انداز که از گردو، خرما، روغن و تخممرغ تهیه میشود، از غذاهای محبوب زنجانیهاست.
اصفهان
به محض شنیدن نام اصفهان، عطر بریانی به مشام میرسد. هرچند بریانی مشهورترین غذای اصفهان است، اما از خورشت ماست، حلیم بادمجان و گوشت و لوبیا هم نباید غافل شد. همچنین فراموش نکنید که زرشک روی همه غذاهای اصفهانی خوشمزه است. گز و پولکی نیز از شیرینیهای مشهور این استان به شمار میروند.
ایلام
نان ساجی، نان پیگ، کوفته سیرابی و قیماق از غذاهای محلی ایلام هستند.
خوزستان
در خوزستان، خوردن سمبوسه و فلافلهای تند، در حالی که روی پل کارون ایستادهاید، بسیار لذتبخش است. قلیه ماهی، پلو شوشتری، ماهی صبور و حریسه از غذاهای معروف این منطقه هستند.
چهارمحال و بختیاری
شما با نام کباب بختیاری آشنا هستید. این غذای گوشتی، یکی از غذاهای محلی چهارمحال و بختیاری است. همچنین کاچیهای این منطقه نیز بسیار معروف هستند.
تبریز
با شنیدن نام تبریز، ناخودآگاه دلتان برای کوفته تبریزی تنگ میشود. کوفته تبریزی یکی از غذاهای معروف این استان است.
آذربایجان شرقی
غذای مشهور این منطقه، “دلمه” است که باید با دقت درست شود تا در حین پختن از هم باز نشود! “پیخاخ قیمه” هم یکی از خوراکیهای خوشمزه است که با گوشت، پیاز، زعفران و خلال بادام تهیه میشود و حتماً پیشنهاد میکنیم که آن را امتحان کنید. “خورشت هویج” هم یکی دیگر از خورشتهای معروف آذربایجان است. در ضمن، “قرابیه”، “نوقا” و “حلوا گردویی” هم شیرینیهای متداول این استان هستند.
یزد
شیرینیهای یزدی در ایران بسیار معروف هستند و طعم بینظیری دارند. “لوز پسته”، “لوز بادامی”، “لوز نارگیل”، “کیک یزدی”، “باقلوا”، “پشمک”، “قطاب” و “حاجی بادوم” از خوشمزههای یزدی هستند. همچنین “آش شولی”، “آش شلغم”، “حلیم” و “کوفته یزدی” هم از غذاهای لذیذ این منطقه هستند.
لرستان
از خوراکیهای محبوب استان لرستان میتوان به “آش بادمجان”، “قلیه ترش”، “کباب بروجردی” و “آش ترخینه” اشاره کرد.
کردستان
“بریان کباب” یا کباب ترکی یکی از غذاهای سنتی رسمی کردستان است. “کنگر ماست” و “کلانه”، که ترکیبی از نان محلی، پیازچه و کره محلی هستند، از پیشغذاهای معروف کردی به شمار میروند. همچنین “کوکوی کنگر”، “آش کردی”، “آش گزنه” و “دوغ” نیز در این منطقه بسیار محبوب هستند.
بوشهر
غذاهای اصلی بوشهریها شامل “قلیه اسفناج”، “دمپختک ماهی” و انواع خوراکهای تهیه شده از میگو میشود. همچنین “رنگینک خرما” و “نان پادرازی” از شیرینیهای سنتی بوشهر هستند.
گرداوری توسط بخش تفریحی گردشگری مجله رضیم